Moke – Let it Burn

Moke

Het zag er even een tijdje somber uit voor Moke. Vorig jaar stapte gitarist Phil Tilli uit de band en een aangekondigd Best Of-album werd nooit uitgebracht. Na de donkere Almost Home-theatertournee bleef het vervolgens een tijdje stil rond de Amsterdamse band. Sinds anderhalve week staat Moke echter weer volop in de spotlights met een dijk van een single; Let it Burn.

De single Let it Burn is een voorproefje van een nieuw album dat gepland staat voor uiterlijk november. De bedoeling is dat Moke na de zomer nog een single uitbrengt om hun fans alvast warm te maken voor de cd. Tot die tijd moeten we het doen met Let it Burn. En dat is bepaald geen straf!

Nieuw geluid

De oorspronkelijke Moke-sound op de vorige drie albums klinkt vaak ietwat melancholisch, maar met Let it Burn lijkt de band een vrolijkere weg in te slaan. In de prachtige videoclip (geschoten op Gozo, vlakbij Malta) zijn de heren weliswaar nog altijd in het zwart gekleed, maar de muziek is naar onze mening een stuk luchtiger. Onder leiding van bandleider Felix Maginn is het gelukt om in één klap nieuw leven in de band te blazen. Let it Burn heeft dankzij een krachtig refrein namelijk voldoende hitpotentie waardoor het nummer nu al door menig radiostation wordt opgepikt.

Robin Berlijn

Moke heeft op de vorige drie albums altijd twee gitaarpartijen opgenomen, namelijk die van Felix Maginn en Phil Tilli. Ook op de nieuwe single zijn twee gitaarpartijen hoorbaar, maar in de videoclip zien we naast zanger/gitarist Felix Maginn alleen Eddy Steeneken (toetsenist), Marcin Felis (bassist) en Rob Klerkx (drummer) terug. Hoe gaat de band dat live oplossen? Het antwoord kregen we afgelopen vrijdag bij het televisieprogramma RTL Late Night. Robin Berlijn (Fatal Flowers, Kane) is namelijk als vijfde bandlid toegevoegd aan de band. Hij wordt binnenkort nog officieel gepresenteerd.

Drukke zomer

De Amsterdamse band gaat aankomende zomer een drukke tijd tegemoet. Naast promotiewerk voor de nieuwe single, staan er ook enkele festivaloptredens op de planning. Waar Moke precies gaat spelen, wordt op korte termijn bekendgemaakt. Tussendoor neemt het vijftal zijn vierde studioalbum op. Na een kort uitstapje naar Cloud 9 Music, keren de Amsterdammers hiervoor weer terug op het oude nest. Het platenlabel PIAS Holland brengt de opvolger van Collider uit. Wij kunnen in ieder geval niet wachten en zullen tot die tijd het ijzersterke nummer Let it Burn helemaal grijs draaien.

Gerelateerde berichten

Music Hall MMF 2-3

Review Music Hall MMF 2.3

Via de importeur Smart Audio ontvangen wij een platenspeler. En daar zijn wij stiekem wel heel erg blij mee. Want vinyl heeft, terecht, een plaats veroverd in de harten van vele audioliefhebbers. Maar helaas heeft de liefde voor audio een prijskaartje. We kennen allemaal het gezegde; “Oude liefde roest niet”. Maar vinyl helaas wel. Aan […]

Triangle Signature Alpha tweeter

Review Triangle Signature Alpha

Groot, statig, strak en een tikje bling: dat is de Triangle Signature Alpha in een paar woorden. Tenmiste als we het over het uiterlijk hebben. Gaan we richting geluid, dan slaan die termen er ook wel op. Groots stereobeeld, strak in het laag en een tikje bling in het midden en hoog. 

Bowers Wilkins PM1 front

Review Bowers & Wilkins PM1

Een kleine bookshelf voor ?3000? Daar zullen de meeste consumenten wel even over moeten nadenken. Voor hetzelfde geld heb je ook een grote vloerstaander. Ook keurig afgewerkt en met een groter frequentiebereik. Toch heeft Bowers & Wilkins het aangedurft om een bookshelf luidsprekertje met 6,5 liter inhoudt in de markt te zetten voor dit geld. […]

1 reactie

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Video review Akiko Audio Minelli power conditioner

Video review Akiko Audio Minelli power conditioner