web analytics

Metrum Acoustics Amethyst versus Mytek Liberty

Prijs: € 999

Metrum-Mytek

De Sound

Inhoud

Wow… wat een andere apparaten zijn dit zeg! We hebben bewust meerdere soorten muziek gedraaid om een goed beeld te krijgen van hoe deze apparaten zich verhouden tot elkaar. Echter blijkt al snel dat de signatuur overal hoorbaar is.

Beide apparaten spelen op hoog niveau en matchen op zich prima met de Focal. Die laat zich door beide kandidaten prima aansturen. Het is natuurlijk aan de gebruiker om te bepalen welke van de twee het beste past.

De Mytek legt meer nadruk op het midden, waardoor vocalen wat meer naar de voorgrond treden. Ook lijkt er daardoor iets minder fundament aanwezig en neigen matige opnames sneller onrustig te worden. en ruimte deels verdwijnt ten opzichte van de Metrum.

Vocalen hebben meer body bij de Metrum en ruimte-informatie blijft naar onze mening beter bewaard. Tel daar minder scherpte bij op en er ontstaat toch wel een rustigere, intensere muziekbeleving. Om een voorbeeld te pakken: The Noose van A Perfect Circle. Dat nummer bouwt heel rustig op; laag voor laag. De Mytek klinkt in vergelijking wat gedempt en mat in het begin. Meer naar de achtergrond. Dit wordt wel een flink tikje beter met de Audioquest NRG2, maar de Metrum is en blijft toch een slag mooier in deze A/B.

De Metrum zet vanaf de eerste noot al een sfeer neer en weet ook direct ruimte te creëren. Overigens is dat eerder knap dan normaal in deze klasse van dac/versterkers rond de 1000 euro.

We laten Radiohead, Fink, Portishead, Massive Attack en nog veel meer langs komen… Keer op keer horen we de signaturen van beide fabrikanten langs komen. De Mytek die iets meer focus legt op het midden – verstaanbaarheid en definitie in mid – en de Metrum die ‘shined’ op gebied van overall rust, laagritme en tevens een prettige warmte in het mid/laag.

Bij de Mytek blijkt de Audioquest NRG2 bijna een must. Met het standaard netsnoer is het te scherp en onrustig. Met de Audioquest is het prettig luisteren. Er gaat duidelijk een randje vanaf. Absoluut een aanrader als u voor de Mytek gaat.

Gerelateerde berichten

NAD M32 versterker

Review NAD M32 geïntegreerde versterker

De Sound InhoudNAD heeft twee ongeveer twee jaar geleden de M32 aangekondigd. De geïntegreerde versterker in de Master Series. Direct Digital gebaseerd (DDFA gebaseerd) en natuurlijk MDC-compatible. Een jaar geleden hebben we al geprobeerd deze binnen te krijgen… maar goed: nu is hij er! Eindelijk… Tijd voor een grondige test!

AudioQuest Rocket 44

Review AudioQuest Rocket 44 luidsprekerkabel

De Sound InhoudVeel luisteraars vragen zich (terecht) af in hoeverre het prijsverschil tussen een dure en goedkope luidsprekerkabel de moeite waard is. Wij nemen de proef op de som en vervangen op onze geluidsset de luidsprekerkabel Van den Hul The Clearwater voor de AudioQuest Rocket 44. Het resultaat van deze switch is weerzinwekkend!

Geef een reactie