Review Marantz PM6007 geïntegreerde versterker

Voordelen

  • Fijne dac
  • Veelzijdigheid
  • Bouwkwaliteit
  • Prijs

Nadelen

  • Klassiek uiterlijk?
  • Komt in balans op gemiddeld volume
  • Prijs: € 549

    Bouwkwaliteit
    Weergave
    Inzetbaarheid
    Prijs
    Marantz PM6007

    Inleiding

    Inhoud

    Wij recensenten zijn rotverwend. We hebben toegang tot de nieuwste spullen op de markt en mogen met die spullen ook langdurig spelen van onze importeurs. Boys (girls natuurlijk ook) and toys zeg maar . We vertellen u dit omdat we de gloednieuwe Marantz PM6007 op bezoek hebben, een geïntegreerde versterker die met zijn klassieke look misschien niet onmiddellijk tot de verbeelding spreekt. Een geval van ‘been there done that’ zeg maar.

    Eenmaal uit de doos verrast het klassieke uiterlijk van de Marantz PM6007 ons echter in positieve zin, zelfs met al die knopjes waar je weinig of niets mee bent. Het moet gezegd dat deze uitvoering, inmiddels in zijn dertiende jaargang, echt wel tijdloos is. Met de gloednieuwe Model 30 bewijst Marantz dat ze ook durven innoveren maar vandaag gaat het over de oerdegelijke en betaalbare PM6007. Let’s check it out!

    Marantz is één van de meest iconische audio merken in het wereldje en de meeste lezers hebben er wel al eens iets van in huis gehad. De laatste decennia leverden ze talrijke prachtige producten af en we hebben het gevoel dat ze, nu ze onder Sound United zitten, weer helemaal terug zijn. Na het vertrek van Ken Ishiwata was het even bang afwachten of er een leemte zou vallen maar een dergelijk bedrijf valt of staat natuurlijk niet bij één (erg charismatisch) persoon. We schatten ook wel in dat Ken zijn kennis heeft doorgegeven aan andere engineers. 

    Bouw en uiterlijk

    De buitenkant van de PM6007 mag dan wel heel vertrouwd aanvoelen, binnenin is er wel degelijk heel wat veranderd. Voor een toestel van 549 euro voelt deze versterker bijzonder degelijk aan. De frontplaat is in aluminium en de twee grote draaiknoppen zijn robuust gemaakt en heerlijk in gebruik. De linkerknop schakelt de versterker aan en selecteert de inputs, de rechterknop regelt het volume. Ook de kleine draaiknoppen voor treble, bass en balans (wie gebruikt die nog?) zijn uitstekend van kwaliteit. Wij gebruiken de source-direct toets om de toonregeling te bypassen. Een hoofdtelefoon output vervolledigt de herkenbare voorzijde. 

    Achteraan zien we een hele resem aansluitingen. Vijf analoge inputs waarvan eentje voor een platenspeler en twee analoge outputs voor een tape-recorder en een subwoofer. Daarboven drie digitale inputs, 2 keer optisch en 1 keer coaxiaal. In het midden maar liefst 4 paar luidsprekeraansluitingen en rechts de mogelijkheid om verschillende Marantz toestellen met elkaar te verbinden. Een grote, langwerpige afstandsbediening met veel toetsen wordt standaard meegeleverd. De belangrijkste taak, het regelen van het volume, doet deze afstandsbediening uitstekend. Voor de liefhebbers is er natuurlijk de bijpassende cd-speler.

    Digitale upgrade

    De grootste verandering is wellicht de nieuwe dac die Marantz in de PM6007 heeft gestoken. Een dac gebaseerd op een AK4490 chip, een behoorlijke upgrade wat ons betreft t.o.v. de Cirrus Logic in het vorige model. Je kan kiezen tussen 2 filters die telkens met een verschillend kleur worden aangeduid. Wij vinden het positief dat Marantz de keuze beperkt tot 2 filters. Eén keer luisteren welke filter het best past in uw set en daarna nooit meer aan denken. Teveel filters zorgen alleen maar voor audiophilia nervosa. Onverwacht misschein kiezen wij in onze set en ruimte voor sharp roll-off, aangeduid met een paars ledlampje, maar dat kan bij u helemaal anders zijn. 

     
     

    Winkels met Marantz

    Parkweg 23
    8084CG 't Harde, NL
    Schoenmakersstraat 19
    6041EX Roermond, NL
    Laat 29A
    1811EB Alkmaar, NL
    Pelikaanstraat 126
    2018 Antwerpen, BE

    13 reacties

    1. Beste Geoffrey,
      Wederom bedankt voor de goede review. Interessant is het vergelijk met de Audiolab 6000a. Is de nieuwe DAC van de Marantz verfijnder dan de DAC van de Audiolab ? (deze kan naar mijn mening in combinatie met de versterker scherpe randjes hebben)

    2. Wat zouden jouw suggesties dan zijn Jaap, als het om een hele goede super geïntegreerde versterker, eventueel met streamer, zou gaan?
      Ik heb op mijn lijstje dan bijvoorbeeld een Mark Levinson 585, Devialet Pro 440, McIntosh 12000, Dartzeel lhc-208 en NAD M33 staan. Budget rond de 15k.

    3. Mooi apparaat, mijn eerste geintegreerde versterker was ook een marantz en zag er idem zo uit. Het is wachten tot er een geintegreerde (streaming/netwerk) versterker op de markt komt die echt 3d holografisch kan spelen. Ik wacht met smart

    Geef een antwoord