Live Stream test – Power conditioners – YETI, Isol-8, PliXir, Isotek

Prijs: € 3300 - 5800

Inleiding

Op zondag 28 november 2021 hebben we live voor u vier prachtige power conditioners beluisterd: de YETI Reference, Isol-8 HC, PliXir Elite BAC 3000 en de Isotek Titan V5. U kon weer inhaken om mee te kijken en mee te luisteren. We begonnen de test met een kabel direct in de muur. Vervolgens zijn we één voor één de filters gaan beluisteren. Nu zijn dit vier prachtige producten. En de stap van direct uit de muur naar een filter is het grootst: houd daar dus rekening mee.

Het testen van filters is een complexe aangelegenheid. En wel om meerdere redenen. Allereerst zijn er diverse soorten filters: serieel en parallel om maar iets te noemen. Daarnaast zijn er filters voor high-current en low-current, wat wil zeggen dat een filter gemaakt is voor apparaten die veel stroom trekken (ampères) of juist niet. Denk aan eindversterkers (veel stroom) versus bronnen of voorversterkers (weinig stroom). En dan kan de opbouw enorm verschillen. Werken ze met een ringkern transformator of anders soorten trafo’s om de galvanische scheiding te maken? Al met al grote verschillen en daardoor zullen apparaten anders kunnen reageren op het filter.

De set-up

Wij hebben er voor gekozen om het eenvoudig te houden. Alle filters zijn geschikt voor high-current apparaten. Wij sluiten om die reden alleen de Bryston 4B SST3 aan. Puur om het eenvoudig te houden én te bepalen of het filter de dynamiek kan behouden.

Verder hebben we onze standaard referentieset voor u opgesteld:

 

4 reacties

  1. Ik heb zelf de plixir op een m32 staan. Een wereld van verschil terwijl deze versterker bekend staat om slechte resultaten met netfilters. Maar het eind-laatje is wel weer afhankelijk van de kwaliteit van je lichtnet thuis

  2. Ik ben nog steeds benieuwd of deze power conditioners het zelfde effect hebben op een klasse D versterker , heb zelf twee AVM MA 3.2s mono blokken en ben benieuwd wat het met het geluidsbeeld doet in combinatie met een power conditioner .

    1. Filters zijn belastingsafhankelijk. En afhankelijk van hoe de voeding in elkaar steekt. Je zou het dus gewoon moeten proberen. De ene eindversterker klinkt er beter door, de ander weer niet.

Geef een antwoord