Live Stream Replay – Power Conditioners

Vanochtend hebben we een viertal filters getest: de Niagara 3000, de Shunyata Delta 6, De Torus Power TOT Max en als baseline de Kemp Powerstrip 8 Plus. Bij de review hebben we onze microfoons weer opgesteld, zodat u mee kunt luisteren. Pak uw hoofdtelefoon en kijk deze live stream op uw gemak terug!

In deze multitest pakken we vier prachtige energiefilters. De gloednieuwe Audioquest Niagara 3000, de nieuwe Shunyata Hydra Delta 6 een Torus Power TOT MAX en onze welbekende Kemp Powerstrip 8 plus. We zetten met de Kemp de baseline om vervolgens de drie overige tegenover elkaar te zetten. Met natuurlijk de microfoons voor de Focals.

We eindigen in deze multitest met een gewoon stekkerblok. Helaas laten we per ongeluk nog wel een Isotek Isoplug in het stopcontact zitten… DOH! Maar goed: uk krijgt een idee.

Audioquest Niagara 3000

Deze nieuweling van Audioquest weet ons behoorlijk te pakken met een energiek, maar wel heel gecontroleerd karakter. De grip op de Bryston is verrassend. Hij gaat duidelijk een stap verder dan de Niagara 1200 die weliswaar prima presteert, maar niet écht matcht op de Bryston. Dat doet deze 3000 zeker wél. Dat is vooral te danken aan de ‘energietank’ die deze Niagara 3000 heeft en de 1200 niet. Dat is toch wel goed hoorbaar.

In alle tracks laat de Niagara 3000 horen dat het zich goed thuisvoelt. Piano, disco, jazzy vocal… Hij overtuigt. Geen randjes, geen traagheid in de lagere tonen en een heerlijk 3D beeld.

Merk / type Aantal ingangen High Current Stroomlevering Maximaal Stroomlevering continu Prijs
Audioquest Niagara 3000 7 2 55 15A 2995

Shunyata Hydra Delta 6

Shunyata drijft op research. We zien talloze patenten die er voor moeten zorgen dat het apparaat effectief filtert zonder dat apparaten buiten adem raken. En dat horen wel. De Hydra voelt snel, open en lichtvoetig. Frisser dan de Audioquest. Dat pakt goed uit bij Jazz. En ook bij Piano.

De Hydra zal heel goed kunnen matchen op buizenapparatuur of bijvoorbeeld een set waar wat lucht en openheid gewenst is.

Merk / type Aantal ingangen High Current Stroomlevering Maximaal Stroomlevering continu Prijs
Shunyata Hydra Delta 6 6 2 16A 16A 2700

Toruspower TOT MAX

Zwaar, zwaarder… Torus. Dit is gewoon een gigantische galvanische ontkoppeling. En dat heeft voordelen. Het kan vrij moeiteloos veel stroom leveren. Maar we hebben het gevoel dat de Bryston iets te veel vraagt van deze Torus. Het maatje groter gaf iets meer controle en minder ‘kleuring’ dan deze TOT MAX.

We horen bij het pianostuk een heerlijk softe interpretatie. En dat gaat goed. Maar bij het jazzy vocal stuk gaat het echt fout. Het laag is wat aan de zompige kant en het midden is wat ruwig. Niet heel prettig. Het laat zien dat matching heel belangrijk is bij energieproducten.

De Torus zou goed tot zijn recht kunnen komen in wat frissere systemen of een akoestiek die wat te ‘enthousiast’ is.

Merk / type Aantal ingangen High Current Stroomlevering Maximaal Stroomlevering continu Prijs
Torus Power TOT MAX 4 n.v.t 15A 15A 2300

Overzicht

Merk / type Aantal ingangen High Current Stroomlevering Maximaal Stroomlevering continu Prijs
Kemp Powerstrip 8 Plus 8 n.v.t. 16A 16A 1100 incl netkabel
Audioquest Niagara 3000 7 2 55 15A 2995
Shunyata Hydra Delta 6 6 2 16A 16A 2700
Torus Power TOT MAX 4 n.v.t 15A 15A 2300

Live Stream review Power Conditioners

 

Winkels met Audioquest

Hifi Studio Wilbert

Korte Jansstraat 11
3512GM Utrecht, NL

Contact

Rhapsody Audio

Borneolaan 25
1217GX Hilversum, AF

Contact

Winkels met Shunyata

Hifi Studio Wilbert

Korte Jansstraat 11
3512GM Utrecht, NL

Contact

20 reacties

 1. Ik heb de Niagara gecombineerd met één MWay maar verder Audioquest bekabeling (1xThunder, 2x Tornado high current voor amp en dac, 1x mway kabel voor streamer).

  Eerst heb ik alles netjes in fase aangesloten (aannemende dat de apparaten zich aan de IEC standaard houden). Dat was nog een hele uitdaging. Grappig: de Tornado kabels van Audioquest waren anders gemonteerd. Dat is wel bijzonder voor een stroomkabel van meer dan € 1.000 per stuk.

  Stroom er af/ stroom er op.. Poef.. Streamer niet meer bereikbaar! Blinde paniek… Andere streamer firmware laden.. Werkt niet.. Aargh! Na een uur tobben bleek de Meraki Switch de streamer niet meer te herkennen. Gelukkig heb ik dat makkelijk kunnen oplossen met een ‘reset’ van de switch.

  De situatie: alle apparaten, zoals de Niagara 3000 routers, switches, tv, receiver, modem, amp, dac, etc, zitten op dezelfde stroomgroep en niet alle wandcontactdozen zijn geaard.

  Starten maar! Eerste indruk: Moah.. Het apparaat is minder lelijk dan ik verwachtte. Het geluid valt niet tegen, maar het is ook niet bijzonder. Het is ietsje opener dan anders. Iets meer detail. Stiller/zwarter.. Verder lijkt het niet echt iets negatiefs te doen. Mijn eerste indruk verbaasde mij, want meestal denk ik in ‘Klinkt veel beter dan..’ en nu dus ‘Het apparaat doet niet echt wat negatiefs’

  Het geluid was iets meer naar ‘achteren’ dan dat ik normaal gewend ben als ik de hifi op een aparte stroomgroep aansluit. Dit is iets anders dan wat Jaap beschreef in zijn tests. Misschien heeft dit te maken met dat ik nu een Thunder gebruik vanuit de muur en normaal een Tornado?

  Ok.. Nu alle hifi op een aparte stroomgroep en dezelfde tests ‘Goh: ik hoor geen verschil (t.o.v. wat ik hierboven beschrijf). Dit is positief, want normaal klinkt het toch een stuk beter als ik alle andere apparaten op een andere groep zet. Verder was het weer okay, ik was niet echt super enthousiast en heb de rest van de avond met moeders geluisterd naar heel veel muziek.

  De dag erna stond ik de indrukwekkende set van bekabeling te bewonderen en toen zag ik dat de schakelaar van de ‘energietank’ al die tijd uit had gestaan (omg). Mkay… Sukkel… Ik zette de schakelaar om: Aha.. Wow! Oooh.. Mmmm.. Nice! Ik weet niet goed hoe ik het moet beschrijven, maar het geluid klonk prettiger, voller, grootser, en iets meer opener. Het activeren van de ‘energietank’ maakte voor mij toch wel het verschil tussen een fancy stekkerblok en een ‘apparaat’.

  Vanavond zal ik alles weer loskoppelen. Ik ben benieuwd in welke mate de Niagara gemist wordt.

   1. Hi Henk,

    Het viel jammer genoeg erg tegen. Het verschil is zo klein ten opzichte van de poor man’s aansluiting (verlengsnoer naar andere stroomgroep), dat ik denk dat de investering in mijn situatie buitenproportioneel is.

    Ook het positieve effect van de ‘energietank’ leek beduidend minder dan de eerste keer, wat ik vreemd vind. Het effect was nu slechts dat het geluid wat voller klonk.

    Eerlijk gezegd vond ik gisteren dat het geluid opener klonk zonder de Niagara 3000. Misschien komt dat door de Thunder die nu in de keten geplaatst is.

    Mijn setje: GoldenEar Reference (standaard stroomkabels), Simaudio Moon 600iv2 (Tornado), Schiit Ygdrassil Analog 2 DAC (Tornado), Sotm SMS-200 Ultra (MWay), Audioquest William Tell kabels voor de speakers.

    Fijne dag!

    1. Moooooooi die Moon……, rest ken ik niet……..Is een weekend niet wat kort voor test? Moon 600 moet tijd aan staan om echt mooi te klinken als ik review mag geloven (condensatoren)….. Net als een Naim…..ik zet m’n set nooit uit…..Duurt 4 dagen voordat het weer echt mooi klinkt…. ……
     Mijn dealer heeft Niagara 5000 in z’n luisterruimte staan en sluit die op verzoek van klant aan, met verschillende resultaten….Standaard sluit hij apparatuur bij hem in luisterruimtes aan op Furutech TP60E of TP609E. Is hij al jaren zeer over te spreken.
     In jouw geval zou ik proberen deTP609E of TP609E NCF ( een weekje te mogen proberen (met alleen je HIFI erop aangesloten en niet al die zooi). Wij hebben na serieus testen met een oude TP609E van de dealer de TP609 E NCF aangeschaft…. Schitterend….., wat een detail en wat een rust, kan het bijna niet begrijpen…..

     Succes met onderzoek, ben benieuwd wat je uiteindelijk gaat doen……

     Muzikale groet, vandaag met Rome van Danger Mouse (Qobuz dowload op Melco 16/44.1), mooooiiii

     1. Hi Henk. Bedankt voor je enthousiasme en interesse! Ja, de moon heeft ook een paar dagen nodig om weer lekker te klinken, maar dat is niet het geval als je hem even snel ontkoppelt. Tenminste ik ervaar dat niet als zodanig. De Naim ken ik niet zo goed, jammer genoeg.

      Ik baal er van dat de performance winst niet is zoals veerwacht. Ik had gedacht een elegante oplossing te hebben gevonden. Als ik de gelegenheid en tijd heb deze week, zal ik er nog een poging wagen.

      Groetjes, Las

      1. Misschien verwacht je er wel teveel van…….Misschien beginnen met een dedicated groep voor de hifi…., het tunen is (althans dat is mijn ervaring) een optelsom van allemaal hele kleine stapjes. En er is een moment dat je moet zeggen, ik ben tevreden en ga lekker muziek luisteren (en m’n Stereophile lezen)…en laat me niet meer gek ? maken door alle reviews en verhalen….Succes.

       Ook leuk om te lezen hifi-advice.com van Christiaan Punter, gaat nog een stap verder de high end wereld in……

       Muzikale groet met cd Begin Again van Norah Jones (Qobuz download 24/96), heerlijk….

       ,

 2. Een boeiende test.
  Uiteraard moet je de demo vertalen naar wat de ontvanger waarneemt. Dat kan zijn met een koptelefoon en een goede kwaliteitsuitzending die jullie verzorgen.
  Anders gezegd, stream de demo in goede kwaliteit en dan kan de ontvanger een indruk krijgen van de demo. Zeg maar op een manier een streamings dienst dat doet met tracks.

  Het lastige van de virtuele demo is dat er getest is op een referentie set. Ik heb dus de beste power conditioner voor jullie referentie set mogen horen. Maar uiteraard dat op een Spotify achtige manier.
  Vanuit mijn luisterplek, vond ik de Shunyata Hydra mooi stabiel. De Torus komt ook goed over.
  Echter de Audioquest kwam bij mij mat over, bij elke track uit elk gerne. Dat kan smaak zijn.
  De kemp nog minder mooi dan de Audioquest.

  Handige weetjes zoals de polarisatie van stekkers is een hele goede, want dan kan met een eenvoudige meeting al een winst behaald worden, namelijk de stekker juist in een power conditioner of stekker verdeelblok steken.

  Dan de vraag, vanaf wanneer een stroomfilter toepassen?
  1. Als er een beetje ruis op het stroomnet raast.
  2. Als de ruis boven een meetwaarde komt waar audio apparatuur storing van kan gaan ondervinden.
  3. Als een audio liefhebber de behoefte heeft om zijn of haar audio set naar een hoger plan te willen tillen.

  Dan tot slot het gebruik van Engels. De meningen verschillen. Ik heb er geen problemen mee, want het audio gebeuren is een Angel Saksisch iets, lees maar eens het woord Hifi – High Fidelity.
  Ook al zijn wij berucht om ons steenkool Engels, beter dat, want je bereikt er een grotere groep mee.
  De foutjes zijn grappig, en ik vermoed dat buitenlanders het funny vinden.
  Het niet komen op woorden, het is immers een direct take opname.

 3. Ik kon echt verschillen netjes horen op een Ipad met een Sennheiser 580 koptelefoon!
  Ik vind het een heel fijn concept wat jullie doen, ook jullie spontane reacties zijn top, het maakt het geheel des te geloofwaardiger en oprechter.
  Het Engels is zeker een goed idee en een foutje hier en daar maakt het alleen maar sympathieker vind ik; ) Ik heb de streaming link van deze test gedeeld met een audiofiele vriend in Engeland… in het Nederlands had dat niet mogelijk geweest dus zeker zo voortdoen jongens!

 4. Mag is één welgemeende tip geven, doe de presentaties niet meer in het engels alstublieft. Het is werkelijk tenenkrommend het engels wat jullie spreken. Als je daarmee denkt engels sprekend publiek aan te spreken ben ik dat eerder het omgekeerde gebeurd. Ik bedoel het niet vervelend hoor maar het doet afbreuk aan de inhoud.

  1. Dank voor je tip.

   Maar feit is: video – en dus ook YouTube – is gewoon Engels gericht. Dus we blijven dat wel doen. En onze cijfers vertellen echt een ander verhaal.

   We spreken zeker geen foutloos Engels. Tenenkrommend vind ik wat zwaar eerlijk gezegd. We proberen in de Engelse taal gewoon een groter publiek te bereiken. En onze statistieken zeggen dat dit lukt.

   1. Dag Jaap.
    Youtube is niet perse engels gericht, Het is maar net welk publiek je wilt bereiken. ik zelf kijk veel Russisch films omdat ik toevallig geïnteresseerd ben in de Russisch taal. Reken maar dat er genoeg youtube kanalen zijn waar alleen maar Russisch wordt gebruikt.
    Maar goed waar het om draait is, zorg dat als je een anderstalig publiek wil benaderen dat je op zijn minst de taal een beetje beheerst. Het is erg bepalen voor hoe serieus de inhoud wordt genomen. verder keep up the good work ((-;

    1. Er wordt op heel veel hifi sites geen accentloos Engels gesproken, luister maar eens naar het Hans Beekhuyzen kanaal ?

     Je hoort daar niemand over zijn accent en ik vind Jaap en Yung een heel stuk beter Engels spreken. Native Engels sprekenden vinden een dergelijk accent doorgaans wel sympathiek zelfs. Ik snap de keuze voor Engels wel: het maakt je potentiële publiek veel groter, en blijkbaar blijkt dat ook uit de kijkcijfers.

     Gewoon lekker zo doorgaan dus ?

 5. Hoi Jaap,
  Nog even een vraagje over filters.
  Jullie gebruiken voor de Bryston een Isotek filter i.p.v. de Kemp psp.
  Dat kan niet zijn omdat de Kemp de toevoer “knijpt” want parallel.
  Is dat weer het effect van een “accu” net als bij de Audioquest 3000?
  Groeten, Huite

   1. OK dank!
    Dat een parallel filter niet “knijpt” wist ik en zo probeerde ik het ook te verwoorden. Is zo helaas niet overgekomen!
    Heb zelf mijn monoblokken via een Kemp Powerstrip Plus lopen en vroeg mij af wat die Isotek dan nog kan toevoegen.
    Met name galvanische ontkoppeling begrijp ik nu.

 6. Misschien al bekend en oude info. Maar hier is in het redelijk begrijpelijk nederlands nog eens uit gelegd waar de vervuiling ook vandaan kan komen. Stuk is uit 2010 van de overheid. Een slechte led lamp pikt enkel de top van de sinus (golf) af. De rest van de golf neemt hij niet op en wordt dus terug gekaatst. Lees gekeke tegen golf in het zwembad. Die verstoring zorgt er voor dat andere apparaten minder efficiënt de sinus golf kunnen opnemen met als gevolg minder vermogen opname. Daarom lees je dus dat met een goed filter de volume knop lager kan (bij reacties van mensen). Omdat er kennelijk makkelijker vermogen kan worden afgenomen na installatie van een filter. Als ik het goed begrijp.

  https://www.rvo.nl/sites/default/files/bijlagen/Rapport%20-%20netvervuiling%20ten%20gevolge%20van%20lichtbronnen%20en%20verlichtingsystemen.pdf

Geef een antwoord