web analytics

Live Stream ‘replay’ – Multitest budget monitor luidsprekers

Op 29-10-2019 hebben we onze allereerste livestream gehouden. Yung Lie en uw auteur hebben samen zes van de acht monitorluidsprekers beluisterd. Samen met u, via Youtube. Meer dan drie uur lang! De opname hebben we hieronder staan. Dus voor wie niet heeft kunnen meekijken… bij deze! 

NB: Youtube doet vrij moeilijk over de muziek die in de video staat. Daar zit een logica achter, maar in dit geval zijn we gewoon speakers aan het testen… geen muziek aan het streamen. We hebben het dus even via een omweg geprobeerd door het elders te hosten. Maar het kan dus zijn dat deze video weer offline wordt gehaald.

Wij hebben echt enorm genoten van deze livestream. De interactie, de feedback en de muziektips zijn ontzettend leuk. We hopen dat u dit initiatief ook waardeert. Wij vinden het voor herhaling vatbaar. Verwacht dus vaker live-video vanuit het Alpha Audio hoofdkantoor!

Video Live Stream Alpha Audio – Monitortest – DEEL1

Video Live Stream Alpha Audio – Monitortest – DEEL2

Verbeterpunten

Natuurlijk ging niet alles perfect bij deze eerste livestream. Zo kan – moet – het geluid beter. Zittend op de bank was uiteindelijk prima, maar weg van de bank is het veel te zacht. In de volgende livestream gebruiken we de dasspeld-microfoons. En wellicht een steunmicrofoon bij de bank.

Ook was de sync met het geluid op de close-up camera niet goed. Dit komt doordat deze verbonden is met aparte Blackmagic een capture-kaart. Die heeft een langere buffer dan de IP-camera’s die we voor de rest van de shots hebben gebruikt. Kortom: die moeten we nog even strak trekken. Net als de witbalans… die stond nog op de studio ingeregeld. Whoops… :-).

Tof!

Wat we heel erg leuk vonden is de interactie met de kijkers. Er werden leuke vragen gesteld en mooie tracks aanbevolen. Hartelijk dank daarvoor en tot de volgende keer!

 

Gerelateerde berichten

Stapel versterkers 2

Multi-test geïntegreerde stereoversterker

De geïntegreerde stereo versterker is eigenlijk niets meer dan een voor en eindversterker in één apparaat. Vaak zien we er ook een phono versterker in verwerkt. Zeker vandaag de dag weer handig, aangezien vinyl een opleving heeft. En niet te vergeten: er zit tegenwoordig ook vaak een dac in (digitaal naar analoog omzetter). Alles wat […]

8 reacties

  1. komt er ook een transcriptie met de bevindingen van de test? De video trekt me niet om in z’n geheel te bekijken, maar wel jullie conclusies. Ik ben van plan op afzienbare termijn een paar van dit type luidsprekers aan te schaffen, dus ben zeker geinteresseerd.

Geef een reactie