web analytics

Live Stream ‘replay’ – Multitest budget monitor luidsprekers

Op 29-10-2019 hebben we onze allereerste livestream gehouden. Yung Lie en uw auteur hebben samen zes van de acht monitorluidsprekers beluisterd. Samen met u, via Youtube. Meer dan drie uur lang! De opname hebben we hieronder staan. Dus voor wie niet heeft kunnen meekijken… bij deze! 

NB: Youtube doet vrij moeilijk over de muziek die in de video staat. Daar zit een logica achter, maar in dit geval zijn we gewoon speakers aan het testen… geen muziek aan het streamen. We hebben het dus even via een omweg geprobeerd door het elders te hosten. Maar het kan dus zijn dat deze video weer offline wordt gehaald.

Wij hebben echt enorm genoten van deze livestream. De interactie, de feedback en de muziektips zijn ontzettend leuk. We hopen dat u dit initiatief ook waardeert. Wij vinden het voor herhaling vatbaar. Verwacht dus vaker live-video vanuit het Alpha Audio hoofdkantoor!

Video Live Stream Alpha Audio – Monitortest – DEEL1

Video Live Stream Alpha Audio – Monitortest – DEEL2

Verbeterpunten

Natuurlijk ging niet alles perfect bij deze eerste livestream. Zo kan – moet – het geluid beter. Zittend op de bank was uiteindelijk prima, maar weg van de bank is het veel te zacht. In de volgende livestream gebruiken we de dasspeld-microfoons. En wellicht een steunmicrofoon bij de bank.

Ook was de sync met het geluid op de close-up camera niet goed. Dit komt doordat deze verbonden is met aparte Blackmagic een capture-kaart. Die heeft een langere buffer dan de IP-camera’s die we voor de rest van de shots hebben gebruikt. Kortom: die moeten we nog even strak trekken. Net als de witbalans… die stond nog op de studio ingeregeld. Whoops… :-).

Tof!

Wat we heel erg leuk vonden is de interactie met de kijkers. Er werden leuke vragen gesteld en mooie tracks aanbevolen. Hartelijk dank daarvoor en tot de volgende keer!

 

Gerelateerde berichten

Sony X800M2 UHD

Review Sony UBP-X800M2 4K blu-ray speler

Muziek is voor veel gebruikers compleet overgegaan op streaming. Er zijn talloze interessante diensten die met tientallen miljoenen tracks genoeg te bieden hebben. Voor video gaat het ook zeker die kant op. Al ligt het daar wel wat complexer. Niet alles is te vinden bij één dienst. Dat maakt het voor heel wat liefhebbers lastig. […]

Dali Epicon 2

Review Dali Epicon 2

Prille liefde… zo voelt het met de Dali Epicon 2. We hangen een beetje verslagen in de stoel. Zwijmelend bij elke trilling. Verdoofd door wat we horen: zo goed… zo open… het is niet eerlijk. Nu wisten we eigenlijk al dat het ging gebeuren, want we kennen de Epicon 6 al, maar toch zijn we […]

8 reacties

  1. komt er ook een transcriptie met de bevindingen van de test? De video trekt me niet om in z’n geheel te bekijken, maar wel jullie conclusies. Ik ben van plan op afzienbare termijn een paar van dit type luidsprekers aan te schaffen, dus ben zeker geinteresseerd.

Geef een reactie