Kemp Hi-Power Cord

Kemp Electronics is een nederlands Hifi-kabelbedrijf dat zich met name bezig houdt met het vebeteren van uw stroomvoorziening. Hun filosofie is duidelijk en simpel: ‘Elke audio/ videoinstallatie valt of staat met de kwalitiet van het lichtnet.’ Duidelijke taal van deze hollanders die zich in onze hoofdstad Amsterdam hebben gevestigd.

De Ho-Power: een degelijke kabel, maar op gebied van klank niet heel indrukwekkend.
De Ho-Power: een degelijke kabel, maar op gebied van klank niet heel indrukwekkend.

Kemp is van mening dat netkabels net zoveel invloed hebben op het hele systeem als een interlink of luidsprekerkabel. Of dat daarwerkelijk het geval is, is nog maar de vraag, aangezien bij iedereen de stroomvoorziening anders is. Een interlink daarentegen geeft sowieso een verschil, hoe goed uw stroomvoorziening ook is.

De kabel.
Het blijft echter een feit dat de stroomvoorziening van uw set belangrijk is. Zonder schone stroom presteert uw set niet optimaal en zult u niet horen wat voor potentie uw installatie daadwerkelijk heeft. En dat is zonde, nietwaar? Afgeschermde netsnoeren kunnen hier wat aan doen. Zo-ook deze Kemp-Hi power Cord.
Wat onmiddelijk opvalt is de flexibiliteit van de kabel. In tegenstelling tot een vmvk-kabel is deze Kemp relatief gemakkelijk om hoekjes te leggen. Dit maakt een vmvk-kabel ongeschikt voor een verbinding van componenten naar de stekkerdoos, aangezien u toch een ‘knik’ achter uw apparaat zult moeten maken om de kabel naar beneden te kunnen leiden. De Kemp kan dit zonder problemen.
Op gebied van montage is er bij de Hi-power Cord toch het een en ander op te merken. De vijfaderige Hi-power is lastig in de stekker te schroeven. De meeste stekkers zijn namelijk niet voorbereid op deze hoeveelheid koper en u zult dus wel degelijk moeten proppen om alles erin te krijgen. Daar de Kemp ook geen ‘solide’ kern heeft (een vmvk-kabel wel), zult u ook voorzichtig moeten zijn in verband met kortsluiting, aangezien de kleine, dunne draadjes nog weleens langs het gaatje willen glippen.

De sound.

Klinkt de Kemp nu beter dan een regulier, onafgeschermd netsnoer? Absoluut! En het mooie van een afgeschermd netsnoer is dat ook de rest van de kabels er baat bij heeft.

Kemp gebruikt zelf degelijke stekkers waar de vijf aders wél goed in passen.
Kemp gebruikt zelf degelijke stekkers waar de vijf aders wél goed in passen.

De afscherming werkt namelijk twee kanten op: naar buiten én naar binnen toe; u kunt nu dus met een gerust hart uw luidsprekerkabel naast de netkabels leggen.
Maar hoe klinkt de Kemp nu? Wit, open, rustig, luchtig en detailrijk. in het hooggebied wellicht een beetje aan de scherpe kant, maar het is zeker niet storend. Ook niet op hoog volume. De rust is echter de opvallendste verbetering binnen het geheel. Dat is eigenlijk vrij logsich, aangezien de lichtnetvervuiling zich in uw muziek vaak manifesteert als onrust . Deze storing of vervuiling wordt ook door de Kemp ‘gefilterd’. Handig, nietwaar? Op gebied van klankkleur valt er weinig op te merken. De Kemp klinkt schoner en ‘ongekleurder’ dan een normale netkabel die u bij uw component geleverd krijgt. Een normaal netsnoer vangt storing op, waardoor het geheel bruiner en dichter klinkt dan dat eingelijk het geval zou moeten zijn. De Kemp ondervangt dit probleem, waardoor het geheel frisser en opener wordt. in sommige gevallen zal het geheel wat aan de scherpe kunnen klinken, omdat u wellicht de ‘bruine’ kant van uw set heeft gecompenseerd met interlinks of luidsprekerkabels. De Kemp heeft, net als alle kabels, een inspeelperiode. Dit is erg goed te horen, dus schrik niet als u een nieuwe Hi- (of Lo-) power heeft aangeschaft. De Kemp klonk in het begin erg scherp en dun – kortweg onprettig zelfs – maar na een weekje begon de finesse in de set terug te keren en na twee weken liet de Hi-power zijn kunsten zien. Het is even doorbijten, maar dan heeft u wel wat!

Conclusie.
De Kemp Hi-power is een prima netsnoer dat wel degelijk een verschil in uw set kan teweegbrengen. Heeft u nog geen afgeschermd netsnoer, dan zal de Kemp wellicht wat meer kleur en rust in uw installatie brengen. Ik kan de Hi-power vooral aanraden als kabel tussen stekkerdoos en componenten. Tussen wandcontactdoos en stekkerdoos voldoet in de meeste gevallen een vmvk-kabel, aangezien het klankverschil minimaal is, maar het prijsverschil aanzienlijk.

Gerelateerde berichten

Art Speak Silver 2 bekabeling

De man achter Art Speak, Louis Raatjes, houdt van muziek. Hij is zelf muzikant, slagwerker, en beschikt – zo heeft een gehoortest uitgewezen – over een relatief absoluut gehoor. Of is dat wellicht een vloek, want elk foutje in de opname wordt daardoor uitvergroot. Faseverschillen, foutieve instelling van volume of zelfs de opstelling van een […]

Audioquest Bedrock

De Audioquest Bedrock hoort bij de Double Quad Helix familie van de luidsprekerkabels. De bedrock is het grote broertje van de Slate, het instapmodel en is het kleine broertje van de Gibraltar, de topkabel in deze serie. Zoals bij veel kabels van Audioquest is ook bij de Bedrock de letters PSC op de kabel te […]

Audioquest Thunder

Review Audioquest Thunder power cable

Onlangs heeft Audioquest een compleet nieuwe lijn met lichtnetkabels – power cables – aangekondigd. Deze serie heeft niet alleen totaal andere namen, maar ook een totaal andere geometrie. Zien de oude modellen er nog vrij traditioneel uit; de nieuwe lijken wel voor hoogspanning gemaakt met hun gevlochten opbouw. Wij bekijken en beluisteren de Thunder-serie met […]

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review Audioquest Thunder power cable

Review Audioquest Thunder power cable