Home Review Kaempfer Audio Design K7 actieve speakers

Review Kaempfer Audio Design K7 actieve speakers

3

Voordelen

  • Een gebalanceerd systeem
  • Zuivere weergave
  • Kracht

Nadelen

  • Beperkte keuze in WISA voorversterkers
  • Niveau speakers vraagt een kwaliteitsstreamer

Prijs: € 14950

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs

Voor wie

De weergave van de KAD K7 speakers is strak, het kan misschien zelfs als wat droog ervaren worden. Er wordt geen jus aan het geluid toegevoegd om het vetter te laten klinken. De speakers hebben een duidelijke ontwerpkeuze en klanksignatuur.

Het is een opmerkelijk onopmerkelijke klank na verloop van tijd. Daar moet je aan wennen, maar als het karakter eenmaal in je systeem zit gaat de aandacht uit naar waar het om gaat: de muziek.

Waar het bij High End vaak om draait is de luisteraar het gevoel te geven te horen hoe het tijdens de opname klonk. Dat kan natuurlijk helemaal niet, maar die illusie is wat we najagen. Als de klik er is met de KAD K7, dan gaat die deur naar audio nirwana voor u open.

Conclusie

Het is denk ik moeilijk om op basis van een eerste indruk een oordeel te vellen over de KAD K7 actieve speakers. Wie een op imponeren gericht geluid verwacht of zoekt, komt bedrogen uit. De power, de schaal, het volume en de directheid is er. Bij het prijskaartje komen verwachtingen over het kwaliteitsniveau van de muziekweergave en die kwaliteit wordt geleverd. Door de absolute accuratesse in fase zit er een rust in het beeld dat zelfs in de heftigste orkestpassages niet weg gaat. Het fundament waarop het geluidspodium is gebouwd is van heel dik gewapend beton. Wat er ook gebeurt, er is geen beweging in te krijgen. De tuning van de speakers geeft je het gevoel op de huid van de muziek te zitten. Dat is het meest smaakgevoelige aspect van deze speakers, dit karakter moet u aanspreken.

3 REACTIES

  1. Dag Martijn,

    Ik was aangenaam verrast nog een review te zien van de KAD K7.
    Zoals gewoonlijk is deze zeer grondig en mooi gemaakt!
    Bedankt hiervoor.

    Ik apprecieer de verwijzing naar playlists en nummers in Qobuz.
    Dit maakt het mogelijk jouw commentaren en bevindingen op een snelle en eenvoudige manier te situeren en beleven.

    Toch heb ik nog een vraag, wat gebeurd er als er een nummer wordt gestreamd in 24 bit 196Hz? Wordt dit door door de Primare SC15 omgezet in 24/96 vooraleer te streamen naar de KAD K7?
    Ik veronderstel dat het niet mogelijk is om DSD bestanden te streamen, immers geen usb verbinding mogelijk.

    Was er een groot verschil in beleving van afgespeelde muziek tussen jouw luisterruimte en de Artone Studio’s. Minder gedempte akoestiek? Door het indraaien van de speakers was de interactie van jouw luisterruimte minimaal?

    Groeten
    Bart

    • Hallo Bart,

      Je bent afhankelijk van het apparaat dat WiSA verstuurd. In dit geval een Prima SC15.

      Ik heb DSD weergave niet geprobeerd (notitie gemaakt dat ik dat de volgende keer moet testen), maar volgens de WiSA User guide van Primare:

      “All communication between your Primare WiSA and a WiSA speakers will be at the highest WiSA standard 96kHz 24 bits. WiSA can only convert sample rates up to 192kHz 24bit.
      Therefore, when playing on DLNA/UPnP, DSD* and PCM streams with a sample rate above 96kHz will be converted to 96kHz 24bit (only when the WiSA module is ON).

      * DSD conversion support coming with a future update.”

      Ik moet er vanuit gaan dat DSD nu niet ondersteund wordt door Primare. PCM met een hogere bitrate of sample rate wordt omgezet naar 24bit/96KHz. Dat is één van de nadelen benoemd: er is niet bijster veel keus in apparatuur die via WiSA muziek kunnen verzenden naar speakers.

      Met betrekking tot de omgeving: Bij mij thuis klinkt het anders, al was het maar omdat de diepe bastonen niet echt goed in mijn huiskamer passen en met gemak in de Artone studioruimte. Helemaal isoleren kan niet, geluid reflecteert altijd. Het karakter was hetzelfde, en vergeleken met andere sets is de invloed van mijn ruimte op de weergave bij de KAD K7 minder groot.