web analytics

Jcat USB XE en Pico Nano – Schoonheid van binnen

Voordelen

 • Ultieme rust
 • Zéér detailrijk
 • Strakke timing
 • Plug and play

Nadelen

 • Het blijft een investering
 • Prijs: € 1175

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Jcat USB XE - Optimo Nano

  De set-up

  Inhoud

  We hebben de Jcat XE-kaarten in onze Alpha Audio PC gebouwd. Het proces kunt u zien in de install-guide video die we hebben gemaakt. Deze pc draait op Windows 10 met Fidelizer en roon-bridge erop geïnstalleerd. De pc draait op een Core i5, 16GB ram en een 256 GB Samsung Pro SSD. De SSD is gefilterd en via de optimo nano gevoedt. Net als de XE-netwerkkaart. De USB XE is extern gevoed.

  Op de Jcat USB XE hebben we de Mutec MC3+ gekoppeld met een Audioquest Carbon usb-kabel van 2 meter. Deze stuurt zijn signaal weer naar de Metrum Acoustics Pavane (DAC3) converter. En die gaat naar de Pass Labs XP-12 die weer de Bryston 4B SST3 van signaal voorziet. De Bryston stuurt het versterkte signaal naar de Focal Sopra No1. We hebben ook een tijd met de Revel F226Be gespeeld op dit systeem.

  3 reacties

  1. Doet Fidelizer nou trouwens echt iets voor de weergave. De tool processen laten afsluiten duurt een tijdje. Ik hoor niet direct een verschil, maar mogelijk omdat er teveel tijd zit tussen voor en na.

  2. Ik heb met je eerdere instructies ook een htpc gebouwd in de Streamcom behuizing. Heel leuk om te doen en het ziet er ook nog eens super strak uit. En je kan er aan blijven rommelen, dus hobby technisch leuk. Puur prijstechnisch ben ik bang dat ik maar bij de Elfidelity kaarten blijf 🙂 .

   Welke software speel je op dit moment? Ik vind de Tidal integratie in Kodi niet echt lekker. Dus speel nu met Plex. Het lijkt voor mij hetzelfde te klinken als rechtstreeks in de Tidal applicatie.

   1. Dag MvV,

    Leuk dat je ook aan de PC-hobby bent ;-). Elfidelity maakt al een behoorlijk verschil. De Jcats gaan verder…. maar daar betaal je ook écht een premium voor.

    Ik speel met ROON-bridge. Op die manier past de PC in het totale ecosysteem. Ik denk dat ik nog met Ubuntu ga expirimenteren of wellicht een ultra-light versie van Linux. In feite hoeft deze pc niets te doen behalve muziek spelen.

    Fidelizer doet zeker wat. Ik hoor zeker meer rust en meer diepte in de beeldvorming.

  Geef een antwoord