web analytics

Impressie Rocki streamer

Rocki

Het is nu al bijna een hit onder de fanaten van (betaalbare) streaming: de Rocki. Een supergoedkope streamer in ultracompact formaat. Wij hebben via Real Solutions een sample weten te krijgen. Hier alvast een impressie, want lang kunnen we de sample niet houden. En daarbij komt dat de apps eigenlijk nog niet af zijn. Kortom: er komt nog een tweede ronde. 

Het apparaatje is kleiner dan menig smartphone. Strak, hoekig en met een opvallend rubberen hoesje dat helaas de indicatie-led afdekt. Het is dus niet goed zichtbaar of de Rocki aanstaat of niet. Zal wel opgelost worden; we hebben één van de eerste samples.

Onze versie heeft een micro-usb ingang (voor opladen) en een analoge jack-uitgang (3,5mm). Er komt nog een versie met een digitale uitgang: wel zo fijn, want aan een goede dac klinkt de Rocki natuurlijk wel beter. Daarover later meer.

Installeren

RockiHet installeren van de Rocki gaat via een app. Kortom: eerst even de app downloaden en installeren op een smartphone of tablet en daarna kunt u beginnen.

De stappen zijn helder. De app zoekt de Rocki waarna u – indien meer Rocki’s aanwezig – de te installeren Rocki selecteert. Daarna zorgt de app ervoor dat de Rocki op het wifi-netwerk gaat. Een slim proces wat nu nog niet feilloos werkt (we moesten toch twee keer proberen), maar wel potentie biedt.

Leuk – en ook wel logisch – is dat u alle Rocki’s een naam kunt geven. Zo weet u waar u iets afspeelt. En voordat u het zich afvraagt: ja, Rocki ondersteunt multiroom!

Spelen

RockiSpelen gaat vanaf de smartphone. De app kan zowel lokale content afspelen, als met wat diensten overweg. Nu staan Soundcloud en iRadio er ook bij. Er moeten nog meer diensten komen. In de FAQ staat dat het mogelijk is om muziek vanaf een nas toe te voegen, maar wij hebben nog niet gevonden hoe dat in zijn werk gaat. Wellicht bij de echte review.

De kwaliteit van de weergave is zeker niet verkeerd als u bedenkt dat de Rocki met analoge uitgang slechts 39 euro ex btw kost. Jazeker: dat is nog geen 50 euro voor een streamer met multiroom-ondersteuning!

Potentie

We zijn best gecharmeerd van de Rocki. Het apparaatje is nog niet helemaal af: dat is wel duidelijk. Gelukkig gaat het om details en zien we duidelijk dat er aandacht besteed is aan het product. De app oogt goed. Het apparaatje ziet er kek uit en klinkt zeker niet slecht. Kortom, Rocki: paar puntjes op de ‘i’ en de streamende liefhebbers en de jeugd veroveren!

Gerelateerde berichten

Review Yamaha Vinyl 500 – Meer dan analoog genot

De langspeelplaat is weer helemaal terug van weggeweest. Naast de doorgewinterde muziekliefhebber valt vooral de jongere generatie massaal voor het zwarte vinyl. Yamaha komt deze groep tegemoet met haar betaalbare Yamaha MusicCast Vinyl 500 draaitafel, maar hoe is het gesteld met de kwaliteit? Voor Alpha Audio het moment om een stapeltje zwart nostalgie van zolder […]

Totaalshot wifi mesh test

Multitest 7 Wifi Mesh-systemen

Wie met streaming audio gaat beginnen, zal snel merken dat niet alleen de streamer een grote rol speelt, maar ook het netwerk. En wil de streamer met een app wil bedienen, komt er waarschijnlijk snel genoeg achter dat wifi een cruciale rol speelt in de streaming-ervaring. Zeker bij een groter huis, of een nieuwbouwhuis met […]

Geef een reactie