Impressie Rocki streamer

Rocki

Het is nu al bijna een hit onder de fanaten van (betaalbare) streaming: de Rocki. Een supergoedkope streamer in ultracompact formaat. Wij hebben via Real Solutions een sample weten te krijgen. Hier alvast een impressie, want lang kunnen we de sample niet houden. En daarbij komt dat de apps eigenlijk nog niet af zijn. Kortom: er komt nog een tweede ronde. 

Het apparaatje is kleiner dan menig smartphone. Strak, hoekig en met een opvallend rubberen hoesje dat helaas de indicatie-led afdekt. Het is dus niet goed zichtbaar of de Rocki aanstaat of niet. Zal wel opgelost worden; we hebben één van de eerste samples.

Onze versie heeft een micro-usb ingang (voor opladen) en een analoge jack-uitgang (3,5mm). Er komt nog een versie met een digitale uitgang: wel zo fijn, want aan een goede dac klinkt de Rocki natuurlijk wel beter. Daarover later meer.

Installeren

RockiHet installeren van de Rocki gaat via een app. Kortom: eerst even de app downloaden en installeren op een smartphone of tablet en daarna kunt u beginnen.

De stappen zijn helder. De app zoekt de Rocki waarna u – indien meer Rocki’s aanwezig – de te installeren Rocki selecteert. Daarna zorgt de app ervoor dat de Rocki op het wifi-netwerk gaat. Een slim proces wat nu nog niet feilloos werkt (we moesten toch twee keer proberen), maar wel potentie biedt.

Leuk – en ook wel logisch – is dat u alle Rocki’s een naam kunt geven. Zo weet u waar u iets afspeelt. En voordat u het zich afvraagt: ja, Rocki ondersteunt multiroom!

Spelen

RockiSpelen gaat vanaf de smartphone. De app kan zowel lokale content afspelen, als met wat diensten overweg. Nu staan Soundcloud en iRadio er ook bij. Er moeten nog meer diensten komen. In de FAQ staat dat het mogelijk is om muziek vanaf een nas toe te voegen, maar wij hebben nog niet gevonden hoe dat in zijn werk gaat. Wellicht bij de echte review.

De kwaliteit van de weergave is zeker niet verkeerd als u bedenkt dat de Rocki met analoge uitgang slechts 39 euro ex btw kost. Jazeker: dat is nog geen 50 euro voor een streamer met multiroom-ondersteuning!

Potentie

We zijn best gecharmeerd van de Rocki. Het apparaatje is nog niet helemaal af: dat is wel duidelijk. Gelukkig gaat het om details en zien we duidelijk dat er aandacht besteed is aan het product. De app oogt goed. Het apparaatje ziet er kek uit en klinkt zeker niet slecht. Kortom, Rocki: paar puntjes op de ‘i’ en de streamende liefhebbers en de jeugd veroveren!

Gerelateerde berichten

Marantz NA-11S1

Review Marantz NA-11S1

Marantz schaart de nieuwe NA-S11S1 netwerk-audiospeler in hetzelfde illustere rijtje Marantz muziekspelers waar ook de CD63 – ?s werelds ?eerste? cd-speler – en de SA-1 SACD-speler toe behoren. Volgens Marantz vullen we dat rijtje over een paar jaar automatisch aan met de NA-11S1. Dat legt de lat voor deze netwerk-audiospeler wel erg hoog, en daarom […]

Review NAD M12 voorversterker

Master Series… het klinkt al indrukwekkend. NAD schept daarmee wel direct hoge verwachtingen, want een Master moet toch een zeker respect verdienen. Nietwaar? Wij bekijken de gloednieuwe M12. Een Direct Digital Pre Amp. Is deze echt ‘masterlijk’? 

Netgear 626X

Video Netgear ReadyNAS 626X

Een NAS is een NAS, toch? Nee… zeker niet. Net als bij computers zitten er grote verschillen in NAS. Niet alleen op gebied van uiterlijk, maar ook op gebied van software én hardware. De ene NAS is alleen geschikt voor het opslaan van wat foto’s. De ander kan met gemak tien gebruikers tegelijk voorzien van […]

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review Esoteric N-05 streamer – DAC

Review Esoteric N-05 streamer – DAC