Impressie Quested LT8 monitor

Quested LT-8

Studio-spullen kunnen bijzonder interessant zijn om te testen. We hebben eerder een set van Quested getest. Met groot genoegen. Nu is het de beurt aan de kleinere versie van de V2108: de LT8. Is dit ook zo’n wonderschoon speakertje? 

We gaan in dit geval niet heel uitgebreid reviewen, omdat het een ongelooflijk niche-product is. De LT8 is een actieve – ook passief te gebruiken – near field monitor. En dat is hoorbaar, want in een grote ruimte op grotere afstanden werkt het systeem gewoon niet.

Tech

Quested LT-8
Achterop de versterker van de LT8. Hij is balanced en met TRS aan te sluiten.

De Quested LT8 is een tweeweg near field monitor. Voor het hoog is er een sandwich bandtweeter en voor het midden / laag is er een 8-inch woofer. Het volume is achterop regelbaar, maar moet natuurlijk met de voortrap geregeld worden. Er is een TRS en een balanced ingang (gecombineerd).

Setup

Ok…. genoeg tech. Laten we de LT8 inzetten, zoals het bedoeld is: gebalanceerd aangestuurd met de OPPO HA-1, op een hogere stand in een nette driehoek en goed gericht, klinkt het systeem ongekend los, eerlijk, open, holografisch en bijzonder – angstig zelfs – detailrijk. Dit is zonder enige twijfel een meetinstrument om mee te mixen. We hebben echt met open mond ruim een uur lang zitten luisteren naar muziek. Echt genieten geblazen.

Bruut

Quested LT-8
Zo horen Questeds te staan: lekker dichtbij.

De Quested-set is bedoeld als monitor-systeem en zal dus laten horen wat u erin stopt. Bruut, bot en in your face. Dat moet ook, aangezien de man achter de knoppen moet horen wat hij doet. Ook op micro-niveau. We hebben zelden zo goed verschillen in opnames gehoord. Radiohead, Massive Attach, Birdy, Sarah McLachlan… alles klinkt anders. Erg grappig en fascinerend om te horen.

Subwoofer

Wat u wel gaat missen is een subwoofer. De LT8 kan niet écht diep. We hebben tijdens de test een grote PA-sub erbij gezet en dat maakt een wereld van verschil. Deze heeft aangevuld onder de 60 z, waardoor de LT8 wat meer ademruimte krijgt en net dat fundament wél meekrijgt.

Geschikt voor woonkamer?

Quested LT-8
Het is een actief tweeweg-systeem: een bandtweeter voor het hoog een een dynamische woofer voor midden en laag.

Nee. Heel simpel… dit wilt u niet in de woonkamer neerzetten. Het is een near field monitor die écht bedoeld is voor studio’s. Wij kunnen er perfect op afmixen en luisteren achter het bureau. Maar voor een doorsnee wookamer is dit systeem niet bedoeld.

Wat we wel zouden kunnen voorstellen is een studiekamer of een dedicated kleine luisterruimte. Zet er dus wel een subwoofer bij: dat maakt een wereld van verschil. Quested levert ook een bijpassend model voor de LT-serie.

 

Gerelateerde berichten

Benchmark DAC3 HGC

Review Benchmark DAC3

De naam alleen al: Benchmark. Dat geeft toch wel aan dat het om serieus spul gaat, nietwaar? Immers: ze geven aan dat zij de referentie zijn; de benchmark. De nieuwe DAC3 van het Amerikaanse merk moet een behoorlijk verbetering bieden over de DAC2 en DAC1. We nemen hem op in de referentieset en laten u […]

Moon 430 HA dac amp

Headphone Heaven – Deel 2: • Moon Neo 430HA D3

Op de High End-beurs in München waren dit jaar behalve draaitafels ook de hoofdtelefoons ruim vertegenwoordigd. Bijna elk merk had wel een hoofdtelefoonlijn geëxposeerd. Maar ook Personal audio is nog behoorlijk ‘trending’. En met het groeiende aanbod aan goede kwaliteit hoofdtelefoons wordt de vraag steeds relevanter of het meerwaarde oplevert om een speciale hoofdtelefoonversterker aan […]

Tubulus Argentus Black Interlink (3)

Review Tubulus Argentus Black interlink

De Tubules Argentus Black is een formidabel gemaakte en met de hand vervaardigde interlink die grootse prestaties levert tegen een te rechtvaardigen prijs maar hij is niet zonder kleuring en zal daarom niet in elke set passen.

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review DALI Callisto wireless system

Review DALI Callisto wireless system