Impressie Quested LT8 monitor

Quested LT-8

Studio-spullen kunnen bijzonder interessant zijn om te testen. We hebben eerder een set van Quested getest. Met groot genoegen. Nu is het de beurt aan de kleinere versie van de V2108: de LT8. Is dit ook zo’n wonderschoon speakertje? 

We gaan in dit geval niet heel uitgebreid reviewen, omdat het een ongelooflijk niche-product is. De LT8 is een actieve – ook passief te gebruiken – near field monitor. En dat is hoorbaar, want in een grote ruimte op grotere afstanden werkt het systeem gewoon niet.

Tech

Quested LT-8
Achterop de versterker van de LT8. Hij is balanced en met TRS aan te sluiten.

De Quested LT8 is een tweeweg near field monitor. Voor het hoog is er een sandwich bandtweeter en voor het midden / laag is er een 8-inch woofer. Het volume is achterop regelbaar, maar moet natuurlijk met de voortrap geregeld worden. Er is een TRS en een balanced ingang (gecombineerd).

Setup

Ok…. genoeg tech. Laten we de LT8 inzetten, zoals het bedoeld is: gebalanceerd aangestuurd met de OPPO HA-1, op een hogere stand in een nette driehoek en goed gericht, klinkt het systeem ongekend los, eerlijk, open, holografisch en bijzonder – angstig zelfs – detailrijk. Dit is zonder enige twijfel een meetinstrument om mee te mixen. We hebben echt met open mond ruim een uur lang zitten luisteren naar muziek. Echt genieten geblazen.

Bruut

Quested LT-8
Zo horen Questeds te staan: lekker dichtbij.

De Quested-set is bedoeld als monitor-systeem en zal dus laten horen wat u erin stopt. Bruut, bot en in your face. Dat moet ook, aangezien de man achter de knoppen moet horen wat hij doet. Ook op micro-niveau. We hebben zelden zo goed verschillen in opnames gehoord. Radiohead, Massive Attach, Birdy, Sarah McLachlan… alles klinkt anders. Erg grappig en fascinerend om te horen.

Subwoofer

Wat u wel gaat missen is een subwoofer. De LT8 kan niet écht diep. We hebben tijdens de test een grote PA-sub erbij gezet en dat maakt een wereld van verschil. Deze heeft aangevuld onder de 60 z, waardoor de LT8 wat meer ademruimte krijgt en net dat fundament wél meekrijgt.

Geschikt voor woonkamer?

Quested LT-8
Het is een actief tweeweg-systeem: een bandtweeter voor het hoog een een dynamische woofer voor midden en laag.

Nee. Heel simpel… dit wilt u niet in de woonkamer neerzetten. Het is een near field monitor die écht bedoeld is voor studio’s. Wij kunnen er perfect op afmixen en luisteren achter het bureau. Maar voor een doorsnee wookamer is dit systeem niet bedoeld.

Wat we wel zouden kunnen voorstellen is een studiekamer of een dedicated kleine luisterruimte. Zet er dus wel een subwoofer bij: dat maakt een wereld van verschil. Quested levert ook een bijpassend model voor de LT-serie.

 

Gerelateerde berichten

NuForce BE Free8 in-ears

Video NuForce BE Free8 bluetooth in-ears

Compleet draadloos. Zelfs geen draadje tussen de twee dopjes. Dat geeft heerlijk vrijheid natuurlijk. En het wordt bijna noodzakelijk nu Apple zijn hoofdtelefoon uitgang heeft verwijderd. Ja: via lightning is het nog mogelijk een setje aan te sluiten. Maar goed: feit is ook… bijna niemand wil nog een kabeltje aan zijn hoofdtelefoon. Zijn we nu […]

User Review Cyenne CY-3100

De afgelopen weken mocht Alpha-lezer Gideon Jansen voor Alpha Audio en Unique Music (leverancier van de dac) de Cyenne-dac op proef nemen om zelf uit te proberen. Zijn bevindingen leest u in de onderstaande recensie. 

PS Audio P5

Review PS Audio P5 regenerator

We gaan proberen niet in de herhaling te vallen als we het hebben over energie en audio. Toch moeten we het zeggen: het is de basis van een hifisysteem. Als uw energietoevoer vervuild is, kan uw hifi-systeem nooit optimaal zijn werk doen. Gelukkig zijn er diverse manieren om dat aan te pakken en te voorkomen. […]

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review DALI Callisto wireless system

Review DALI Callisto wireless system