Impressie Chord Mojo hoofdtelefoon-dac

Soms heb je wel erg interessante primeurs! We hebben van importeur X-Fi één van de eerste Chord Mojo’s in de wereld in handen gekregen. Dat vraagt natuurlijk om een uitpakfeestje en een eerste indruk! 

Wie Chord nog niet kent… Chord is een Brits high-end audio merk dat sinds 1989 producten fabriceert. En zoals het de Britten betaamt doen ze het net even anders.

Eigen dac…

Chord Mojo
Wat een geinig kastje dit!

Wij zijn dol op Chord… Niet alleen is de vormgeving wezenlijk anders – beetje hate it or love it -, ze ontwerpen en fabriceren ook anders.

Zo gebruikt Chord nooit een standaard dac-chip, maar schrijven ze eigen software die vervolgens een plekje vindt in een fpga op het custom-board. Het resultaat is gewoonweg verbluffend. Bij elk model: instap of high-end. Waarbij er natuurlijk wel een verschil zit in een high-end model en een instapper.

Mojo

Chord Mojo
Je moet wel van kleurtjes houden… Het is een beetje een kerstboom.

De Mojo is een mobiele dac / versterker voor smartphones en mobiele spelers. Denk aan de Astell & Kern. Hij is behoorlijk klein (past met gemak in de palm van uw hand of een kleine binnenzak) en kan signaal accepteren vanaf usb, coax en optisch. Helaas geen analoog, al is dat logisch, gezien de opbouw van het apparaatje.

Om te kunnen spelen vanaf een  smartphone is veelal een speciale kabel en speler nodig. Bij Android is de OTG – on the go – kabel nodig. En / of een speler als de Onkyo HF of de Usb Audio Player Pro. Dan werkt het veelal ook.

Bij Apple is de Apple camera connection kit nodig en een apparaat met iOS 6 of later en een lightning-connector.

Eerste indruk

Chord Mojo
Coax, usb en optisch… usb is ook te gebruiken bij smartphones en tablets.

We hebben dit weekend even lekker gespeeld met de Mojo. Nu alleen nog via een laptop met Windows 10 en Foobar. De test met de smartphone moeten we nog uitvoeren. Even kijken hoe goed dat werkt. Tevens willen we de Mojo nog in een hifi-set beoordelen op zijn merites.

Echter: met een AudioQuest Nighthawk en Foobar is het zeker niet afzien! De weergave is ‘De Chords’ zacht en soepel. Er is ook behoorlijk wat detail hoorbaar. Zeker gezien de prijs is dat indrukwekkend.

De controle is zo op het eerste gehoor uitstekend. Zowel met cd-resolutie als high-res. We horen geen compressie of verlies in grip op de complexere bitstromen. Iets wat ‘instap-dacs’ nog weleens hebben.

Specificaties Chord Mojo

 • Output Power @ 1kHz
 • 600 ohms 35mW
 • 8 ohms 720mW
 • Output Impedance: 0.075 ohms
 • Dynamic Range: 125dB
 • THD @ 3v – 0.00017%

6 reacties

 1. Beste Jaap, ik ben om. Ik wil ook een Mojo maarrrrr……. ik wil ‘m dan eigenlijk gewoon verbinden met één kabeltje. Micro usb male naar micro usb male. Nu kan ik deze hier in Nederland nergens vinden?? Zie vb. http://www.ebay.com/itm/4-10cm-Right-Angle-Micro-USB-Host-OTG-Cable-for-DAC-Portable-Digital-Amplifier-/301517673073

  http://www.ebay.com/itm/7cm-Right-Angle-to-Left-Angle-Micro-USB-Host-OTG-Cable-for-DAC-Digital-Amplifier-/291627246005

  Weet jij hierop een oplossing. Bij voorbaat dank…

  1. Dag Piet,

   Ik denk dat Audioquest wel verlooppluggen heeft. Anders kabeltje.com of allekabels.nl? Dat zijn webshops met talloze kabels. Ik denk echter dat een goede kabel met een mooie verloop van AQ wel beter gaat klinken. Zeker op een usb-gevoedde dac!

 2. Waarschijnlijk neem ik aan dat dit de systeems verbetering upgrade van mijn meridian explorer v1 die ik bezit word.
  Het is afwachten op de beoordelings review van dit produkt;
  wat mijn inziens persoonlijk betreft kan er tegensprekend het best oneens zijn met jaap over subiective smaak betrefend voor geluid bedoelde audioaparatuur…
  is de laatste kous hierover nog niet door de kerk afgedaan
  Gezien verschil in onze menings theorie afwijking is de laatste kous hierover nog niet door de kerk afgedaan na mijn zeggen.
  Hopelijk kunnen we in de toekomst door een deur
  met elkaar overeenstemmen over het eens zie in soorgelijke kwesties als ze met elkaar te maken hebben.
  Jaap heeft de neighing om te laten zien dat hij het beter weet maar hij moet weten dat als die de baal kaatst dat ie op gebakken peren moet zitten.

 3. Hallo Jaap,
  Hoe zinvol (-zinloos) is het eigenlijk om een mobiele dac / versterker voor smartphones en mobiele spelers op de markt te brengen? Dit zijn toch allemaal hoofdzakelijk MP3 spelers?
  Ik raak wat in de war door het mi. wat opgeblazen aanprijzen van het gebruik van een DAC/Versterker met een High-end hoofdtelefoon aan een MP3 telefoon.. in de trein…?
  Is dit niet ietwat overkill?
  Help. Waar denk ik verkeerd? Of is het business…

  1. Robbert,

   Je kan prima (oa.) FLAC afspelen op je telefoon of tablet. Afhankelijk van het merk en OS kun je met een OTG (USB-) kabel een externe DAC aansluiten op je telefoon of tablet.

   Zie bijvoorbeeld: http://www.digitalaudioreview.net/2014/08/audioquest-dragonfly-v1-2-dacheadphone-amplifier-review/

   De DAC’s in (oa.) telefoons worden steeds beter, maar halen het nog altijd niet bij externe. Kan dus zeker de moeite waard zijn!

   En voor de prijs van een OTG kabel hoef je het ook niet te laten: http://www.allekabels.nl/usb-otg-kabel/6300/1290185/usb-micro-otg-kabel.html

Geef een antwoord