Review Het grote top 2000 a gogo kijk,- lees,- en luisterboek

Voordelen

 • Leuk om te lezen
 • Veel achtergrond
 • Inclusief muziek en video

Nadelen

 • NIets...
  • Een periode waar we ieder jaar weer naar uitkijken, ligt tussen kerst en oud en nieuw. De radio staat dan non-stop aan. Het is weer tijd voor de top 2000. Ondersteund door de top 2000 a gogo op tv. Onder leiding van Matthijs van Nieuwkerk en de muziekgoeroe Leo Blokhuis, kunnen we een dagelijkse portie muziek en verhalen verwachten. Wij kijken altijd uit naar de mini documentaires. Alles wat het leuk maakt, is nu verkrijgbaar in het grote kijk, lees en luisterboek.

   Ondertussen wordt er op de redactie stevig gediscussieerd wie het boek meeneemt. Het boek is een verzameling van de verhalen achter de documentaires. De cd’s staan vol met alle muziek waar over geschreven is en een documentaire over gemaakt is. En de dvd’s vanzelf sprekend met de documentaires. Dit zijn de korte die ook altijd te zien zijn bij de top 2000 a gogo.

   De verhalen komen van Arjan Vlakveld, Dirk Jan Roeleven en Leo Blokhuis. Ze stammen uit 2002 en lopen door tot en met 2014. Stiekem hebben we bijna al het beeld materiaal al een keer gezien. Maar als we dan het verhaal lezen, hoe de Arjan of Leo het heeft ervaren, dan ga je ineens heel anders kijken naar de mini-documentaires.

   Intro song

   Een voorbeeld hiervan is meteen het eerste verhaal. “We are family – Sister Sledge”. Dit is ook het nummer dat het horen is bij de opening van de Top 2000 a gogo. De intro song.

   Het speelt zich af in 2002, Philadelphia USA. Arjan Vlakveld beschrijft hoe hij eigenlijk niet goed door kwam bij de Sisters Sledge. Ze werden op afstand gehouden. En toen ze eindelijk zaten voor wat vragen, kreeg hij het gemaakte plaatje. Ingestudeerde antwoorden.

   Als je de beelden bekijkt vallen dat soort dingen niet op. Met het verhaal erbij, vallen nu op beeld toch kleine dingetjes op. Heel erg leuk om te zien.

   Aan de zijkant bij het verhaal, vind je alle informatie terug over het nummer. Leuke toevoeging, ook de notering in de Top 2000. Vanaf het eerste jaar dat ze begonnen. 1999! Verder zijn onder meer Lori Lieberman, Percy Sledge, Supertramp, The Four Seasons en nog veel meer terug te vinden in deze muzikale ontdekkingsreis.

   Anders luisteren

   KC & The Sunshine Band
   Sommige muziek slaan we toch even over… (KC & The Sunshine Band)

   Alle verhalen zijn prachtig om te lezen. We willen eigenlijk ook niet te veel verklappen over de geschreven inhoud. Straks geven wij de spoileralerts weg. Maar door het lezen van al die prachtige verhalen, ga je toch ook anders naar de muziek luisteren.

   Okay, sommige muziek is ook echt niet onze smaak. Wij moeten ook eerlijk toegeven dat bij het luisteren wij sommige nummers gewoon geskipt hebben. KC & The Sunshine Band, leuk om over te lezen en de mini-documentaire te zien. Maar luisteren slaan we beleefd even over.

   Sommige verhalen, inclusief de muziek en beelden, laten een diepere indruk op ons achter. En eigenlijk is dit ook wat wij willen. De audioliefhebber. Dat beetje extra, het waarom, hoe en wat.

   Dat is wat de muziek geweldig of bijzonder maakt. Het grote Top 2000 a gogo kijk, lees en luisterboek is daarom voor de audioliefhebber een waardevolle toevoeging voor de collectie.

   Gerelateerde berichten

   DALI Opticon 5

   Review DALI Opticon 5

   Net als bij andere fabrikanten met high-end apparatuur, druppelt ook bij het Deense DALI de technologie uiteindelijk richting de lijnen onder de topper. Het befaamde SMC wat bij de Epicon zijn intrede heeft gedaan is sinds langere tijd al in de Rubicons verkrijgbaar en nu ook in de Opticon-serie. We testen de DALI Opticon 5 […]

   Cocktail Audio X40

   Review Cocktailaudio X40 streamer

   Cocktailaudio komt met de X40: een voorversterker die zowel analoge als digitale bronnen kan weergeven en opnemen. Vijfhonderd euro hoger geprijsd dan de Cocktailaudio X30. En dan mist de X40 ook nog een eindversterker. Huh? De meerprijs (en meerwaarde) zit volgens Cocktailaudio in de mogelijkheid van de X40 om muziek in hi-res DSD af te spelen. […]

   Guru Junior

   Review Guru Junior

   Het is al heel lang bekend dat in deze tijd van geraffineerde luidsprekertechnologie een kleine doos geen kleine prestaties hoeft te betekenen. In tegendeel… We beluisteren de Guru Junior.

   3 reacties

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Video review Akiko Audio Minelli power conditioner

   Video review Akiko Audio Minelli power conditioner