web analytics

Headphone Heaven – deel 4: Mytek Brooklyn

Prijs: € 1995

Mytek Brooklyn

Conclusie

De Mytek Brooklyn... Het is de meest professionele van het stel. De dac is niet alleen interessant voor thuis, maar ook inzetbaar in de studio. En hij is ook nog voorzien van MQA, een fraaie phono-trap en beschikt als enige over gebalanceerde uitgangen. En als bonus een Mytek femtoklok en een keuze in stroomvoorziening.

Puur als hoofdtelefoonversterker moet deze het wel afleggen tegen de Moon en Pass. Dat is ook niet verwonderlijk want Moon en Pass Labs zijn van oorsprong versterkermerken en terwijl Mytek vooral aan digitaal/analoog conversie doet.

Specificaties Mytek Brooklyn

DAC Tot 32 bit / 384 kHz, MQA en DSD compatible
Ingangen USB, AES/EBU, 2 x coax spdif, Toslink
Clock Mytek femtoclock, 0,82 ps interne jitter, extern mogelijk
Analoog uit RCA, XLR, ook simultaan
Hoofdtelefoon uit 500 mA, 6 watt, 2 uitgangen
Volume Apart regelbaar
Phono MM / MC
Prijs 1995 euro

Gerelateerde berichten

Aumeo

Review Aumeo Headphone Personalizer

Specificaties Mytek Brooklyn InhoudAls u een review van ons leest waarbij we een beschrijving geven van de klank, dan moet u er maar van uit gaan dat wij goede oren hebben. Maar wat zijn goede oren precies? Horen we allemaal hetzelfde? Heeft de ene persoon een hogere gevoeligheid voor bepaalde frequenties in muziek, of volume? […]

iWalk Sound Angle

Review iWALK Sound Angle

Specificaties Mytek Brooklyn InhoudTijdens de vorige iWalk-review werd ‘ie al aangekondigd: de iWalk Sound Angle (SPS001). Het functionele recept is net als bij de reeds besproken Mini (SPS003) hetzelfde, namelijk een portable bluetooth speaker die voorzien is van een accu en ingebouwde microfoon voor handsfree bellen. De uiterlijke verschillen zijn echter fors.

3 reacties

  1. Beste Pim en Geoffrey, jullie vragen allebei naar de kwaliteit van de pre-amp. Nee, die kan je niet afmeten naar de kwaliteit van de headphone-amp. Dat is een heel ander onderdeel van het apparaat. De Mytek Brooklyn heeft voor de lijnuitgang volumeregeling die naar keuze analoog of digitaal is, en de uitgangen zijn single ended (RCA) of balanced (XLR). Voorzover we kunnen zien is de voortrap ook echt gebalanceerd uitgevoerd. Ik vind de kwaliteit van de voorversterker van de Mytek goed; hoe deze zich verhoudt tot de T+A kan ik niet beoordelen, maar kennelijk heeft Pim de keuze al gemaakt ten gunste van de T+A.
    Ik heb de Mytek Brooklyn gebalanceerd aangesloten op mijn Stax-set en single ended op de Moon 230 HAD. De review was immers gefocust op hoofdtelefoons. De preamp presteerde in ieder geval veel beter dan de hoofdtelefoonversterker van de Mytek.

  2. Hallo,

    Ik weet ook graag hoe goed de voorversterker van zo’n product is. Tenslotte kan je met dit soort producten bijna alles. En als de voorversterker ook prima in orde is dan weegt dat serieus door bij een eventuele aankoop.

    Groeten

  3. Boeiend zo’n uitgebreide recensie. Ik neem aan dat deze extra aandacht vanwege de MQA ondersteuning is (?) In dat perspectief komt de T+A DAC 8 DSD er wat karig af met overigens wel een betere beoordeling. Dat ook mijn ervaring bij het vergelijk van deze twee DAC’s/preamps/headphoneamps. Helaas heb ik geen MQA files beluisterd, maar FLAC van TIDAL en Qobuz, dat terzijde. Nu vraag ik mij af hoe de preamp functie in zijn geheel wordt beoordeeld van deze twee DAC’s of kan ik daar de koptelefoon prestaties voor nemen. Zelf sluit ik deze DAC’s aan op actieve studiomonitoren van Dynaudio. (zie reactie bij de T+A). Ik vond de T+A veruit superieur klinken aan de Mytek, en met mij twee anderen. En dat komt ook wel tot zijn recht in de eindbeoordeling van jullie testen. Wat is jullie ervaring t.a.v. de preamps van deze DAC’s?

Geef een reactie