web analytics

Headphone Heaven – deel 4: Mytek Brooklyn

Voordelen

 • State-of-the-art DAC met MQA
 • Uitstekende phonostage met voor MM en MC
 • Breed inzetbaar
 • Twee hoofdtelefoonaansluitingen

Nadelen

 • Een wat weinig betrokken hoofdtelefoonversterker
 • Niet met alle hoofdtelefoons een goede match
 • Prijs: € 1995

  Mytek Brooklyn

  Overall conclusie Headphone Heaven

  We hebben in deze serie vier bijzondere en van elkaar verschillende hoofdtelefoonversterkers getest:

  • De Pass Labs HPA1 is de meest Spartaanse van het kwartet. Geheel analoog, single ended, geen DAC maar wat een sublieme afwerking en wat een geluid! In de traditie van het merk een van de beste en muzikale hoofdtelefoonversterkers die we hebben gehoord.
  • De Moon 430 HA D3 is qua functionaliteit juist een duizendpoot vergeleken met de Pass: een veelheid aan gebalanceerde en niet gebalanceerde hoofdtelefoonuitgangen, analoge en digitale ingangen, regelbare gain, afstandsbediening en what not. Bovendien een eveneens zeer goed presterende (voor)versterker met een hoge funfactor want u kunt met samen uw vrienden en familie, met hoofdtelefoons op verbonden met de Moon, van muziek genieten.
  • De Moon 230 HAD is een gunstig geprijsd klein broertje van de ‘430’ met dezelfde DAC en ook een heerlijk spelende versterker die hoofdtelefoons tot ca. 1.000 euro tot betere prestaties brengt.
  • De conclusie van de Mytek leest u onder het artikel. Het is de meest professionele en beschikt over een heerlijke dac, maar hij legt het op gebied van hoofdtelefoonversterking wel af tegen de Moon en Pass.

  Genuanceerder

  We hebben al vaker geschreven; in deze klasse hebben we het niet meer over goed, beter of best. Het oordeel is veel genuanceerder en hangt af van uw voorkeur en van wat u in huis hebt of wilt hebben aan hoofdtelefoons, overige apparatuur in uw systeem, bekabeling. Toch willen we u wat handvaten geven na een zomer in de hoofdtelefoon-hemel.

  Beste hoofdtelefoonversterker Pass Labs HPA-1
  Beste allrounder Moon 430 HA D3
  Beste Prijs / performance Moon 230 HAD
  Beste DAC Mytek Brooklyn

  Wij hebben genoten van deze ‘head candy’ en het heeft ons dan ook geïnspireerd om in het najaar een event te organiseren waar hoofdtelefoons en alles wat daarbij hoort, centraal staan. Tenslotte bedanken wij de partners die bereid waren om de fraaie apparatuur voor langere tijd aan ons toe te vertrouwen: More Music, JVB Digital, Sennheiser en Hifi Studio Number One.

  Gerelateerde berichten

  Jarre Aeroskull HD

  Review Jarre Aeroskull HD

  Overall conclusie Headphone Heaven Inhoud 1. Inleiding2. De Mytek Brooklyn3. In/Out4. Voeding5. The Sound6. Versterker7. Voeding part II8. Overall conclusie Headphone Heaven9. Specificaties Mytek BrooklynReactiesSoms loop je tegen vrij bizarre audioproducten aan. Jarre met zijn Aeroskull HD is zeker een voorbeeld van zo’n ‘vreemd object’. Een Skull met een blauwe tand die muziek uit zijn […]

  Yurbuds Inspire Pro

  Review Yurbuds Inspire Pro

  Overall conclusie Headphone Heaven Inhoud 1. Inleiding2. De Mytek Brooklyn3. In/Out4. Voeding5. The Sound6. Versterker7. Voeding part II8. Overall conclusie Headphone Heaven9. Specificaties Mytek BrooklynReactiesEen setje in-ears, puur voor sporters. Ze zijn er wel, maar ze liggen niet echt voor het oprapen. Zeker niet versies die nooit en te nimmer zullen uitvallen en zonodig op […]

  3 reacties

  1. Beste Pim en Geoffrey, jullie vragen allebei naar de kwaliteit van de pre-amp. Nee, die kan je niet afmeten naar de kwaliteit van de headphone-amp. Dat is een heel ander onderdeel van het apparaat. De Mytek Brooklyn heeft voor de lijnuitgang volumeregeling die naar keuze analoog of digitaal is, en de uitgangen zijn single ended (RCA) of balanced (XLR). Voorzover we kunnen zien is de voortrap ook echt gebalanceerd uitgevoerd. Ik vind de kwaliteit van de voorversterker van de Mytek goed; hoe deze zich verhoudt tot de T+A kan ik niet beoordelen, maar kennelijk heeft Pim de keuze al gemaakt ten gunste van de T+A.
   Ik heb de Mytek Brooklyn gebalanceerd aangesloten op mijn Stax-set en single ended op de Moon 230 HAD. De review was immers gefocust op hoofdtelefoons. De preamp presteerde in ieder geval veel beter dan de hoofdtelefoonversterker van de Mytek.

  2. Hallo,

   Ik weet ook graag hoe goed de voorversterker van zo’n product is. Tenslotte kan je met dit soort producten bijna alles. En als de voorversterker ook prima in orde is dan weegt dat serieus door bij een eventuele aankoop.

   Groeten

  3. Boeiend zo’n uitgebreide recensie. Ik neem aan dat deze extra aandacht vanwege de MQA ondersteuning is (?) In dat perspectief komt de T+A DAC 8 DSD er wat karig af met overigens wel een betere beoordeling. Dat ook mijn ervaring bij het vergelijk van deze twee DAC’s/preamps/headphoneamps. Helaas heb ik geen MQA files beluisterd, maar FLAC van TIDAL en Qobuz, dat terzijde. Nu vraag ik mij af hoe de preamp functie in zijn geheel wordt beoordeeld van deze twee DAC’s of kan ik daar de koptelefoon prestaties voor nemen. Zelf sluit ik deze DAC’s aan op actieve studiomonitoren van Dynaudio. (zie reactie bij de T+A). Ik vond de T+A veruit superieur klinken aan de Mytek, en met mij twee anderen. En dat komt ook wel tot zijn recht in de eindbeoordeling van jullie testen. Wat is jullie ervaring t.a.v. de preamps van deze DAC’s?

  Geef een reactie