web analytics

Headphone Heaven – deel 4: Mytek Brooklyn

Voordelen

 • State-of-the-art DAC met MQA
 • Uitstekende phonostage met voor MM en MC
 • Breed inzetbaar
 • Twee hoofdtelefoonaansluitingen

Nadelen

 • Een wat weinig betrokken hoofdtelefoonversterker
 • Niet met alle hoofdtelefoons een goede match
 • Prijs: € 1995

  Mytek Brooklyn

  Voeding part II

  De invloed van de voeding is hier ook merkbaar. Bij het luisteren leek de hoofdtelefoonversterker beter te presteren wanneer we de eigen voeding van Mytek gebruikten, dan wanneer we de SBooster voeding inzetten. En het deed er ook toe welke stroomkabel we gebruikten. Kennelijk is de Mytek zeer gevoelig voor de kwaliteit en het type voeding. Er is geen algemene regel voor te formuleren, maar het loont de moeite om met verschillende kabels en voedingen te gaan testen. Daarbij zullen het DAC-gedeelte en het versterkergedeelte verschillend reageren.

  Phono

  Tenslotte hebben we onze platenspeler op de phono-ingang aangesloten. We spelen thuis met een klassieker: de STD 305 D met een SME 3009 toonarm en een ADC MM element. STD was een Schots merk dat slechts een aantal jaren heeft bestaan. Met de STD 305 moest de Linn Sondek LP12 voorbij worden gestreefd en dat lukt heel aardig!

  Het instellen van de juiste phono-instelling gaat probleemloos en de klank is zeer goed. We gaan niet de kwaliteit van vinyl vergelijken met digitaal want na vele luistersessies zijn we ervan overtuigd geraakt dat het appels met peren vergelijken is. We komen hier later nog wel op terug; voor deze review volstaan we met de mededeling dat de phonotrap heerlijk speelt en dat het erg fijn is dat de Brooklyn DAC deze optie biedt. Mytek claimt zelf dat de phonotrap van een $ 20.000-kwaliteit is. Wij houden het erop dat het een prima voorversterker is voor uw vinyle genoegens!

  Gerelateerde berichten

  Monster Turbine in-ear

  Voeding part II Inhoud 1. Inleiding2. De Mytek Brooklyn3. In/Out4. Voeding5. The Sound6. Versterker7. Voeding part II8. Overall conclusie Headphone Heaven9. Specificaties Mytek BrooklynReactiesMonster is geen nieuwe in de hifi-wereld. De fabrikant heeft een gigantisch kabelaanbod, maakt diverse netfilters en talloze accessoires voor consoles en home automation. De logische volgende stap is hoofdtelefoons… aldus Monster. […]

  B&WP7Wireless

  Review Bowers & Wilkins P7 Wireless

  Voeding part II Inhoud 1. Inleiding2. De Mytek Brooklyn3. In/Out4. Voeding5. The Sound6. Versterker7. Voeding part II8. Overall conclusie Headphone Heaven9. Specificaties Mytek BrooklynReactiesWe hebben de Bowers & Wilkins P7 al eerder getest op Alpha-Audio. En wel in 2013. Eind vorig  jaar introduceerde Bowers & Wilkins de P7 Wireless. Over de Bowers & Wilkins P7 […]

  3 reacties

  1. Beste Pim en Geoffrey, jullie vragen allebei naar de kwaliteit van de pre-amp. Nee, die kan je niet afmeten naar de kwaliteit van de headphone-amp. Dat is een heel ander onderdeel van het apparaat. De Mytek Brooklyn heeft voor de lijnuitgang volumeregeling die naar keuze analoog of digitaal is, en de uitgangen zijn single ended (RCA) of balanced (XLR). Voorzover we kunnen zien is de voortrap ook echt gebalanceerd uitgevoerd. Ik vind de kwaliteit van de voorversterker van de Mytek goed; hoe deze zich verhoudt tot de T+A kan ik niet beoordelen, maar kennelijk heeft Pim de keuze al gemaakt ten gunste van de T+A.
   Ik heb de Mytek Brooklyn gebalanceerd aangesloten op mijn Stax-set en single ended op de Moon 230 HAD. De review was immers gefocust op hoofdtelefoons. De preamp presteerde in ieder geval veel beter dan de hoofdtelefoonversterker van de Mytek.

  2. Hallo,

   Ik weet ook graag hoe goed de voorversterker van zo’n product is. Tenslotte kan je met dit soort producten bijna alles. En als de voorversterker ook prima in orde is dan weegt dat serieus door bij een eventuele aankoop.

   Groeten

  3. Boeiend zo’n uitgebreide recensie. Ik neem aan dat deze extra aandacht vanwege de MQA ondersteuning is (?) In dat perspectief komt de T+A DAC 8 DSD er wat karig af met overigens wel een betere beoordeling. Dat ook mijn ervaring bij het vergelijk van deze twee DAC’s/preamps/headphoneamps. Helaas heb ik geen MQA files beluisterd, maar FLAC van TIDAL en Qobuz, dat terzijde. Nu vraag ik mij af hoe de preamp functie in zijn geheel wordt beoordeeld van deze twee DAC’s of kan ik daar de koptelefoon prestaties voor nemen. Zelf sluit ik deze DAC’s aan op actieve studiomonitoren van Dynaudio. (zie reactie bij de T+A). Ik vond de T+A veruit superieur klinken aan de Mytek, en met mij twee anderen. En dat komt ook wel tot zijn recht in de eindbeoordeling van jullie testen. Wat is jullie ervaring t.a.v. de preamps van deze DAC’s?

  Geef een reactie