web analytics

Headphone Heaven – deel 4: Mytek Brooklyn

Voordelen

 • State-of-the-art DAC met MQA
 • Uitstekende phonostage met voor MM en MC
 • Breed inzetbaar
 • Twee hoofdtelefoonaansluitingen

Nadelen

 • Een wat weinig betrokken hoofdtelefoonversterker
 • Niet met alle hoofdtelefoons een goede match
 • Prijs: € 1995

  Mytek Brooklyn

  Versterker

  Mytek Brooklyn

  Dan de hoofdtelefoonversterker. We vinden dat deze niet alles uit de Mytek Brooklyn-DAC haalt, zeker als we het vergelijken met de versterkers van Moon. We sluiten de Oppo PM-1 en PM-3 aan op de Brooklyn. Bij alle muzieksoorten missen we zowel in het laag als het hoog muzikaliteit en betrokkenheid. Er is te weinig punch in het laag en te weinig brille in het hoog.

  We merken dat duidelijk als we ter vergelijking de Moon 230 HAD aansluiten. Dan horen we wat een goede hoofdtelefoonversterker kan doen met een headset. De Mytek is wat braaf en mist de, om het maar even oneerbiedig te zeggen, ballen.

  Daarbij is er overigens wel een verschil in hoofdtelefoons. Misschien is de match met magneplanar hoofdtelefoons niet zo goed, want als we een dynamische hoofdtelefoon als de Meze 99 Classics aansluiten dan heeft de Brooklyn veel meer autoriteit. Ook andere dynamische hoofdtelefoons klinken duidelijk beter dan wanneer we Oppo’s aansluiten. En dat terwijl de Oppo tot nu toe op elk systeem goed speelden; het zijn juist opvallend gemakkelijk aan te sturen hoofdtelefoons.

  Als we de proef op de som nemen en de dynamische hoofdtelefoons op de Moon 230 HAD aansluiten met de Mytek Brooklyn als DAC, horen we echt verschil. De Moon haalt de kwaliteiten van de DAC veel meer naar boven dan Myteks ingebouwde hoofdtelefoonversterker.

  We verbinden de Mytek Brooklyn via de gebalanceerde uitgang met de Stax-set en dan wordt het verschil nog duidelijker hoorbaar. Joe Jackson’s album Body and Soul bevat een aantal zeer dynamische tracks, zoals Cha Cha Loco en Heart Of Ice. Bovendien is de opname erg ruimtelijk; bij een goede weergave is de akoestiek van de zaal hoorbaar evenals de plaatsing van de instrumenten. Op de Stax en op de Moon 230 HAD laat de Mytek dit alles goed horen terwijl we op de Mytek hoofdtelefoonuitgang steeds iets missen.

  Helaas hebben we de gebalanceerde optie niet kunnen testen, want het zou kunnen dat deze iets meer dynamiek geeft. De meeste luisteraars zullen niet beschikken over gebalanceerde hoofdtelefoons en gebruik maken van de gewone uitgang.

  Gerelateerde berichten

  Teufel Aureol Groove

  Versterker Inhoud 1. Inleiding2. De Mytek Brooklyn3. In/Out4. Voeding5. The Sound6. Versterker7. Voeding part II8. Overall conclusie Headphone Heaven9. Specificaties Mytek BrooklynReactiesDat Teufel in de luidsprekers zit, is geen geheim meer. Onlangs is Alpha Audio bij het hoofdkantoor in Berlijn op bezoek geweest en heeft daar nieuwe modellen kunnen horen en zien. Ook nieuw is […]

  Edifier W830BT

  Review Edifier W830BT hoofdtelefoon

  Versterker Inhoud 1. Inleiding2. De Mytek Brooklyn3. In/Out4. Voeding5. The Sound6. Versterker7. Voeding part II8. Overall conclusie Headphone Heaven9. Specificaties Mytek BrooklynReactiesWanneer een hond een Chinees huis binnenloopt wordt dit gezien als een gunstig teken. We zijn nog steeds in het jaar van de hond en dus hebben we voor u, zoals beloofd, een tweede […]

  3 reacties

  1. Beste Pim en Geoffrey, jullie vragen allebei naar de kwaliteit van de pre-amp. Nee, die kan je niet afmeten naar de kwaliteit van de headphone-amp. Dat is een heel ander onderdeel van het apparaat. De Mytek Brooklyn heeft voor de lijnuitgang volumeregeling die naar keuze analoog of digitaal is, en de uitgangen zijn single ended (RCA) of balanced (XLR). Voorzover we kunnen zien is de voortrap ook echt gebalanceerd uitgevoerd. Ik vind de kwaliteit van de voorversterker van de Mytek goed; hoe deze zich verhoudt tot de T+A kan ik niet beoordelen, maar kennelijk heeft Pim de keuze al gemaakt ten gunste van de T+A.
   Ik heb de Mytek Brooklyn gebalanceerd aangesloten op mijn Stax-set en single ended op de Moon 230 HAD. De review was immers gefocust op hoofdtelefoons. De preamp presteerde in ieder geval veel beter dan de hoofdtelefoonversterker van de Mytek.

  2. Hallo,

   Ik weet ook graag hoe goed de voorversterker van zo’n product is. Tenslotte kan je met dit soort producten bijna alles. En als de voorversterker ook prima in orde is dan weegt dat serieus door bij een eventuele aankoop.

   Groeten

  3. Boeiend zo’n uitgebreide recensie. Ik neem aan dat deze extra aandacht vanwege de MQA ondersteuning is (?) In dat perspectief komt de T+A DAC 8 DSD er wat karig af met overigens wel een betere beoordeling. Dat ook mijn ervaring bij het vergelijk van deze twee DAC’s/preamps/headphoneamps. Helaas heb ik geen MQA files beluisterd, maar FLAC van TIDAL en Qobuz, dat terzijde. Nu vraag ik mij af hoe de preamp functie in zijn geheel wordt beoordeeld van deze twee DAC’s of kan ik daar de koptelefoon prestaties voor nemen. Zelf sluit ik deze DAC’s aan op actieve studiomonitoren van Dynaudio. (zie reactie bij de T+A). Ik vond de T+A veruit superieur klinken aan de Mytek, en met mij twee anderen. En dat komt ook wel tot zijn recht in de eindbeoordeling van jullie testen. Wat is jullie ervaring t.a.v. de preamps van deze DAC’s?

  Geef een reactie