web analytics

Headphone Heaven – deel 4: Mytek Brooklyn

Voordelen

 • State-of-the-art DAC met MQA
 • Uitstekende phonostage met voor MM en MC
 • Breed inzetbaar
 • Twee hoofdtelefoonaansluitingen

Nadelen

 • Een wat weinig betrokken hoofdtelefoonversterker
 • Niet met alle hoofdtelefoons een goede match
 • Prijs: € 1995

  Mytek Brooklyn

  Voeding

  De Mytek Brooklyn maakt gebruik van een schakelende voeding die volgens de fabrikant een uitgangsvermogen van 6W kunnen genereren. Dat is fors voor een hoofdtelefoonversterker. Als we de binnenkant van het apparaat bekijken, is het grootste verschil met de voorganger het ontbreken van een ringkerntrafo.

  We zien de printplaat met de DAC-chipset (ESS Sabre 9018), de Mytek femto-clock – Xpresso, Fox Electronics – en de versterker die alle door deze voeding worden bediend. Als optie kunt u de Mytek Brooklyn van stoom voorzien door een 12V ingang, die van een accu kan komen of zoals in de testopstelling van een externe voeding (de BOTW SBooster ECO).

  Kiezen en schakelen

  Via de volumeknop/keuzeschakelaar en de vier drukknoppen kunt u de Brooklyn geheel naar uw voorkeur instellen. Fraai is dat u de verschillende ingangen en uitgangen via deze menu’s kunt instellen. Bijvoorbeeld de keuze om alleen de hoofdtelefoonuitgang te gebruiken, of de lijnuitgang. En of u deze variabel wilt qua volume of in de bypass-stand waardoor er een vast uitgangsvolume is.

  Ook kunt u kiezen of u de volumeregeling analoog dan wel digitaal wilt, of de analoge lijningang voor phono is bedoeld (MM of MC) dan wel voor een lijningang. U kunt de MQA-decoder aan/uitzetten, de S/PDIF ingang instellen en nog veel meer. Kortom: keuze genoeg.

  Kleurtjes

  Het display is ook regelbaar en zelfs zover dat u de kleur van het Mytek-logo kunt aanpassen; van pimpelpaars tot azuurblauw en ook nog in lichtsterkte. Dat hebben we eigenlijk alleen nog bij CH Precision gezien (er zullen ongetwijfeld meer merken zijn). Een erg geinige feature!

  Standaard is het display erg informatierijk, om niet te zeggen druk en vol. Volumemeters geven het ingangsvolume weer, zowel de pieken als het gemiddelde en rechts worden deze waarden nog eens in getallen weergegeven. Ook de maximale bitrate en samplefrequentie is aangegeven. Is het gedans met  meters en cijfers u teveel, dan kunt u met een druk op de volumeknop een veel rustiger display kiezen. Mytek heeft echt gedacht aan de professionele gebruiker én de luisteraar thuis.

  Werkt u met Mac OSX, dan hebt u geen driver nodig; in Windows download u deze van de website van Mytek. Ook vindt u daar de software om het toestel vanaf de computer te regelen (via USB) en kunt u software-updates downloaden.

  Gerelateerde berichten

  Grado SR80i hoofdtelefoon

  Review Grado SR80i

  Voeding Inhoud 1. Inleiding2. De Mytek Brooklyn3. In/Out4. Voeding5. The Sound6. Versterker7. Voeding part II8. Overall conclusie Headphone Heaven9. Specificaties Mytek BrooklynReactiesPortable audio is in rap tempo zieltjes aan het winnen. En daarmee gepaard gaat de verkoop en ontwikkeling van hoofdtelefoons. Grado is een grote speler op dat gebied. Ze maken namelijk niet alleen elementen […]

  Personal Audio testhoek

  Video Audioquest Nighthawk en Nightowl Carbon

  Voeding Inhoud 1. Inleiding2. De Mytek Brooklyn3. In/Out4. Voeding5. The Sound6. Versterker7. Voeding part II8. Overall conclusie Headphone Heaven9. Specificaties Mytek BrooklynReactiesAudioquest heeft onlangs de Nighthawk vernieuwd en een gesloten versie gelanceerd onder de naam NightOwl. De wijzigingen aan de Nighthawk zijn subtiel, maar een gesloten versie is natuurlijk wel een behoorlijk ingrijpende verandering. We […]

  3 reacties

  1. Beste Pim en Geoffrey, jullie vragen allebei naar de kwaliteit van de pre-amp. Nee, die kan je niet afmeten naar de kwaliteit van de headphone-amp. Dat is een heel ander onderdeel van het apparaat. De Mytek Brooklyn heeft voor de lijnuitgang volumeregeling die naar keuze analoog of digitaal is, en de uitgangen zijn single ended (RCA) of balanced (XLR). Voorzover we kunnen zien is de voortrap ook echt gebalanceerd uitgevoerd. Ik vind de kwaliteit van de voorversterker van de Mytek goed; hoe deze zich verhoudt tot de T+A kan ik niet beoordelen, maar kennelijk heeft Pim de keuze al gemaakt ten gunste van de T+A.
   Ik heb de Mytek Brooklyn gebalanceerd aangesloten op mijn Stax-set en single ended op de Moon 230 HAD. De review was immers gefocust op hoofdtelefoons. De preamp presteerde in ieder geval veel beter dan de hoofdtelefoonversterker van de Mytek.

  2. Hallo,

   Ik weet ook graag hoe goed de voorversterker van zo’n product is. Tenslotte kan je met dit soort producten bijna alles. En als de voorversterker ook prima in orde is dan weegt dat serieus door bij een eventuele aankoop.

   Groeten

  3. Boeiend zo’n uitgebreide recensie. Ik neem aan dat deze extra aandacht vanwege de MQA ondersteuning is (?) In dat perspectief komt de T+A DAC 8 DSD er wat karig af met overigens wel een betere beoordeling. Dat ook mijn ervaring bij het vergelijk van deze twee DAC’s/preamps/headphoneamps. Helaas heb ik geen MQA files beluisterd, maar FLAC van TIDAL en Qobuz, dat terzijde. Nu vraag ik mij af hoe de preamp functie in zijn geheel wordt beoordeeld van deze twee DAC’s of kan ik daar de koptelefoon prestaties voor nemen. Zelf sluit ik deze DAC’s aan op actieve studiomonitoren van Dynaudio. (zie reactie bij de T+A). Ik vond de T+A veruit superieur klinken aan de Mytek, en met mij twee anderen. En dat komt ook wel tot zijn recht in de eindbeoordeling van jullie testen. Wat is jullie ervaring t.a.v. de preamps van deze DAC’s?

  Geef een reactie