web analytics

Headphone Heaven – deel 4: Mytek Brooklyn

Voordelen

 • State-of-the-art DAC met MQA
 • Uitstekende phonostage met voor MM en MC
 • Breed inzetbaar
 • Twee hoofdtelefoonaansluitingen

Nadelen

 • Een wat weinig betrokken hoofdtelefoonversterker
 • Niet met alle hoofdtelefoons een goede match
 • Prijs: € 1995

  Mytek Brooklyn

  In/Out

  Mytek Brooklyn

  We nemen even de aansluitingen met u door: een USB-2 ingang waarmee u ook aan de computer gekoppelde apparatuur met de Brooklyn kunt laten ‘praten’. Denk aan een optische schijf of een geluidskaart waarmee u opneemt. Daarnaast coaxiale ingangen voor DSD (L/R), een optische ingang, wordclock in/uit (BNC), een AES/EBU digitale ingang en een analoge ingang die u als lijningang of als phono-ingang kunt gebruiken; ook een aarde-ingang voor het phono-element ontbreekt niet.

  Dan twee analoge uitgangen, single ended (RCA) en gebalanceerd (XLR). Voor de stroomvoorziening kunt u kiezen tussen een standaard 220V apparaatstekker of een 12V gelijkstroomingang waarmee u een externe voeding of batterijvoeding kunt gebruiken. Aan de voorzijde twee hoofdtelefoonuitgangen die met een door Mytek geleverde adapter ook als gelanceerde 4-polige XLR hoofdtelefoonuitgang dienst kan doen. Het compacte kastje is daarmee ten volle benut om zoveel mogelijk aansluitingen te bevatten en we zien er ook goed de professionele herkomst van Mytek in terug. Een Wordclock of AES-ingang zien we niet vaak terug in consumenten-hifi maar is gebruikelijk in de studio.

  Headphone Heaven’s pijnbank

  We gebruiken een stekkerblok/stroomfilter van Isotek . Als DAC/streamer zetten we de DAC2 van Weiss met streamingmodule in, afgewisseld met de Brooklyn DAC en de DAC van de Moon 230 HA. De USB-kabel komt van Audioquest (Coffee). En tenslotte de energievoorziening: een BOTW SBooster ECO met 12V aansluiting, afgewisseld met Supra/Audioquest NRG netkabels.

  Voor het afspelen spelen we muziek af van de Synology DS214 Play; de afspeelapplicatie is DS Audio, de muziekspeler van Synology die we erg prettig vinden in de bediening op smartphone en tablet. Om de verschillen tussen de Weiss DAC/streamer en de DAC van de Mytek Brooklyn te testen, gaat een digitaal signaal uit de Weiss coaxiaal naar de Brooklyn. We kunnen zo van dezelfde signaalbron het verschil horen tussen een gebalanceerd en single ended signaal dat van de Weiss komt, en de DA-conversie door de Brooklyn DAC. De USB-ingang wordt gevoed door een Macbook Pro Retina / iMac 27” met als afspeelapplicaties Audirvana en Vox.

  Gerelateerde berichten

  Review Harman Kardon AE in-ear hoofdtelefoon

  In/Out Inhoud 1. Inleiding2. De Mytek Brooklyn3. In/Out4. Voeding5. The Sound6. Versterker7. Voeding part II8. Overall conclusie Headphone Heaven9. Specificaties Mytek BrooklynReactiesWe hebben pas de Harman Kardon CL on-ear hoofdtelefoon getest. Een prima hoofdtelefoon voor liefhebbers van energieke weergave. Nu is het de beurt aan de Harman/Kardon AE in-ears. Meer gericht op de mobiele mens. […]

  Moon 230HAD - Metrum Amethyst

  Duotest: Moon 230HAD – Metrum Acoustics Amethyst

  In/Out Inhoud 1. Inleiding2. De Mytek Brooklyn3. In/Out4. Voeding5. The Sound6. Versterker7. Voeding part II8. Overall conclusie Headphone Heaven9. Specificaties Mytek BrooklynReactiesPersonal audio blijft een aparte tak binnen de hi-fi wereld. Voor een fractie van het bedrag van een reguliere hi-fi set, heb je bij personal audio al snel top of the bill. In deze […]

  3 reacties

  1. Beste Pim en Geoffrey, jullie vragen allebei naar de kwaliteit van de pre-amp. Nee, die kan je niet afmeten naar de kwaliteit van de headphone-amp. Dat is een heel ander onderdeel van het apparaat. De Mytek Brooklyn heeft voor de lijnuitgang volumeregeling die naar keuze analoog of digitaal is, en de uitgangen zijn single ended (RCA) of balanced (XLR). Voorzover we kunnen zien is de voortrap ook echt gebalanceerd uitgevoerd. Ik vind de kwaliteit van de voorversterker van de Mytek goed; hoe deze zich verhoudt tot de T+A kan ik niet beoordelen, maar kennelijk heeft Pim de keuze al gemaakt ten gunste van de T+A.
   Ik heb de Mytek Brooklyn gebalanceerd aangesloten op mijn Stax-set en single ended op de Moon 230 HAD. De review was immers gefocust op hoofdtelefoons. De preamp presteerde in ieder geval veel beter dan de hoofdtelefoonversterker van de Mytek.

  2. Hallo,

   Ik weet ook graag hoe goed de voorversterker van zo’n product is. Tenslotte kan je met dit soort producten bijna alles. En als de voorversterker ook prima in orde is dan weegt dat serieus door bij een eventuele aankoop.

   Groeten

  3. Boeiend zo’n uitgebreide recensie. Ik neem aan dat deze extra aandacht vanwege de MQA ondersteuning is (?) In dat perspectief komt de T+A DAC 8 DSD er wat karig af met overigens wel een betere beoordeling. Dat ook mijn ervaring bij het vergelijk van deze twee DAC’s/preamps/headphoneamps. Helaas heb ik geen MQA files beluisterd, maar FLAC van TIDAL en Qobuz, dat terzijde. Nu vraag ik mij af hoe de preamp functie in zijn geheel wordt beoordeeld van deze twee DAC’s of kan ik daar de koptelefoon prestaties voor nemen. Zelf sluit ik deze DAC’s aan op actieve studiomonitoren van Dynaudio. (zie reactie bij de T+A). Ik vond de T+A veruit superieur klinken aan de Mytek, en met mij twee anderen. En dat komt ook wel tot zijn recht in de eindbeoordeling van jullie testen. Wat is jullie ervaring t.a.v. de preamps van deze DAC’s?

  Geef een reactie