web analytics

Headphone Heaven – deel 4: Mytek Brooklyn

Prijs: € 1995

Mytek Brooklyn

In/Out

Mytek Brooklyn

We nemen even de aansluitingen met u door: een USB-2 ingang waarmee u ook aan de computer gekoppelde apparatuur met de Brooklyn kunt laten ‘praten’. Denk aan een optische schijf of een geluidskaart waarmee u opneemt. Daarnaast coaxiale ingangen voor DSD (L/R), een optische ingang, wordclock in/uit (BNC), een AES/EBU digitale ingang en een analoge ingang die u als lijningang of als phono-ingang kunt gebruiken; ook een aarde-ingang voor het phono-element ontbreekt niet.

Dan twee analoge uitgangen, single ended (RCA) en gebalanceerd (XLR). Voor de stroomvoorziening kunt u kiezen tussen een standaard 220V apparaatstekker of een 12V gelijkstroomingang waarmee u een externe voeding of batterijvoeding kunt gebruiken. Aan de voorzijde twee hoofdtelefoonuitgangen die met een door Mytek geleverde adapter ook als gelanceerde 4-polige XLR hoofdtelefoonuitgang dienst kan doen. Het compacte kastje is daarmee ten volle benut om zoveel mogelijk aansluitingen te bevatten en we zien er ook goed de professionele herkomst van Mytek in terug. Een Wordclock of AES-ingang zien we niet vaak terug in consumenten-hifi maar is gebruikelijk in de studio.

Headphone Heaven’s pijnbank

We gebruiken een stekkerblok/stroomfilter van Isotek . Als DAC/streamer zetten we de DAC2 van Weiss met streamingmodule in, afgewisseld met de Brooklyn DAC en de DAC van de Moon 230 HA. De USB-kabel komt van Audioquest (Coffee). En tenslotte de energievoorziening: een BOTW SBooster ECO met 12V aansluiting, afgewisseld met Supra/Audioquest NRG netkabels.

Voor het afspelen spelen we muziek af van de Synology DS214 Play; de afspeelapplicatie is DS Audio, de muziekspeler van Synology die we erg prettig vinden in de bediening op smartphone en tablet. Om de verschillen tussen de Weiss DAC/streamer en de DAC van de Mytek Brooklyn te testen, gaat een digitaal signaal uit de Weiss coaxiaal naar de Brooklyn. We kunnen zo van dezelfde signaalbron het verschil horen tussen een gebalanceerd en single ended signaal dat van de Weiss komt, en de DA-conversie door de Brooklyn DAC. De USB-ingang wordt gevoed door een Macbook Pro Retina / iMac 27” met als afspeelapplicaties Audirvana en Vox.

Gerelateerde berichten

Hifiman Sundara

Review Hifiman Sundara over-ear hoofdtelefoon

In/Out InhoudHiFiMan… een merk dat onder hoofdtelefoonliefhebbers een grote reputatie heeft als producent van hoge kwaliteit planar hoofdtelefoons. HiFiMan heeft recentelijk de collectie een reshuffle laten ondergaan. Sinds 2007, toen de eerste hoofdtelefoons van HiFiMan het licht zagen, werden de types aangeduid met letters en cijfers: de HE6, HE500. In navolging van het topmodel worden […]

Fiio X1 portable player

Review FiiO X1 II portable music player

In/Out InhoudFiiO heeft de X1 muziekspeler een facelift gegeven; onder de naam 2nd generation (vandaar de romeinse II) is dit instapmodel van het Chinese FiiO een interessant apparaat, zeker als we kijken naar de specificaties; FiiO belooft ons hi-res audio, een speelduur van 12 uur, Bluetooth en een krachtige hoofdtelefoonversterker. En dat alles voor 139 […]

3 reacties

  1. Beste Pim en Geoffrey, jullie vragen allebei naar de kwaliteit van de pre-amp. Nee, die kan je niet afmeten naar de kwaliteit van de headphone-amp. Dat is een heel ander onderdeel van het apparaat. De Mytek Brooklyn heeft voor de lijnuitgang volumeregeling die naar keuze analoog of digitaal is, en de uitgangen zijn single ended (RCA) of balanced (XLR). Voorzover we kunnen zien is de voortrap ook echt gebalanceerd uitgevoerd. Ik vind de kwaliteit van de voorversterker van de Mytek goed; hoe deze zich verhoudt tot de T+A kan ik niet beoordelen, maar kennelijk heeft Pim de keuze al gemaakt ten gunste van de T+A.
    Ik heb de Mytek Brooklyn gebalanceerd aangesloten op mijn Stax-set en single ended op de Moon 230 HAD. De review was immers gefocust op hoofdtelefoons. De preamp presteerde in ieder geval veel beter dan de hoofdtelefoonversterker van de Mytek.

  2. Hallo,

    Ik weet ook graag hoe goed de voorversterker van zo’n product is. Tenslotte kan je met dit soort producten bijna alles. En als de voorversterker ook prima in orde is dan weegt dat serieus door bij een eventuele aankoop.

    Groeten

  3. Boeiend zo’n uitgebreide recensie. Ik neem aan dat deze extra aandacht vanwege de MQA ondersteuning is (?) In dat perspectief komt de T+A DAC 8 DSD er wat karig af met overigens wel een betere beoordeling. Dat ook mijn ervaring bij het vergelijk van deze twee DAC’s/preamps/headphoneamps. Helaas heb ik geen MQA files beluisterd, maar FLAC van TIDAL en Qobuz, dat terzijde. Nu vraag ik mij af hoe de preamp functie in zijn geheel wordt beoordeeld van deze twee DAC’s of kan ik daar de koptelefoon prestaties voor nemen. Zelf sluit ik deze DAC’s aan op actieve studiomonitoren van Dynaudio. (zie reactie bij de T+A). Ik vond de T+A veruit superieur klinken aan de Mytek, en met mij twee anderen. En dat komt ook wel tot zijn recht in de eindbeoordeling van jullie testen. Wat is jullie ervaring t.a.v. de preamps van deze DAC’s?

Geef een reactie