web analytics

Headphone Heaven – deel 4: Mytek Brooklyn

Voordelen

 • State-of-the-art DAC met MQA
 • Uitstekende phonostage met voor MM en MC
 • Breed inzetbaar
 • Twee hoofdtelefoonaansluitingen

Nadelen

 • Een wat weinig betrokken hoofdtelefoonversterker
 • Niet met alle hoofdtelefoons een goede match
 • Prijs: € 1995

  Mytek Brooklyn

  De Mytek Brooklyn

  We moeten tot 2012 teruggaan; toen testten we de Mytek Stereo 192 DSD-DAC, de voorganger van de Brooklyn. Een apparaat met een hoog pro-gehalte. En een dac waar we erg enthousiast over waren. De Brooklyn DAC is er al een aantal maanden en we zijn dan ook erg blij dat Hifi Studio Number One die de Mytek rechtstreeks uit de USA haalt, bereid was om de Brooklyn even aan ons uit te lenen.Overigens wilde importeur Audiosense dat ook wel, maar we waren al voorzien.

  Mytek is een studiomerk dat voor de consumentenmarkt twee producten levert; de Brooklyn en de Manhattan DAC. Deze laatste is het topmodel en gaat voor € 4.500 over de toonbank. Qua uiterlijk heeft Mytek zijn best gedaan om de Brooklyn en Manhattan te voorzien van een huiskamer-look en we moeten zeggen dat ze hierin prima zijn geslaagd. Het front valt op door zijn ‘dimple’-structuur en zelfs op de High End in München vielen de Mytek Brooklyn en Manhattan op door hun fraaie front en kleurgebruik. Het zijn zonder meer eyecatchers.

  De Brooklyn DAC is in onze ogen veel meer dan een update van de 192 DSD-DAC. Zo heeft de Brooklyn een phono-stage voor MM en MC-elementen, de mogelijkheid om een 12 V gelijkstroom voeding aan te sluiten (batterij of een externe voeding) in plaats van de 220V ingang en, als klap op de vuurpijl; een MQA-decoder. Het was daarmee het eerste merk buiten MQA-ontwikkelaar Meridian dat een MQA-compatibele DAC op de markt brengt, inclusief een Tidal-plugin.

  Gerelateerde berichten

  Test Pass Labs HPA-1

  Headphone Heaven – Deel 1: Pass Labs HPA-1

  De Mytek Brooklyn Inhoud 1. Inleiding2. De Mytek Brooklyn3. In/Out4. Voeding5. The Sound6. Versterker7. Voeding part II8. Overall conclusie Headphone Heaven9. Specificaties Mytek BrooklynReactiesOp de High End-beurs in München waren dit jaar behalve draaitafels ook de hoofdtelefoons ruim vertegenwoordigd. Bijna elk merk had wel een hoofdtelefoonlijn geëxposeerd. Maar ook Personal audio is nog behoorlijk ‘trending’. […]

  Sennheiser HD630VB

  Review Sennheiser HD630VB

  De Mytek Brooklyn Inhoud 1. Inleiding2. De Mytek Brooklyn3. In/Out4. Voeding5. The Sound6. Versterker7. Voeding part II8. Overall conclusie Headphone Heaven9. Specificaties Mytek BrooklynReactiesAls wij aan hoofdtelefoons denken, ontkomen wij er niet aan. Een synoniem voor hoofdtelefoon is namelijk Sennheiser. En dat doet Sennheiser goed. Van goedkoop tot exorbitant hoge prijzen is er voor iedereen […]

  3 reacties

  1. Beste Pim en Geoffrey, jullie vragen allebei naar de kwaliteit van de pre-amp. Nee, die kan je niet afmeten naar de kwaliteit van de headphone-amp. Dat is een heel ander onderdeel van het apparaat. De Mytek Brooklyn heeft voor de lijnuitgang volumeregeling die naar keuze analoog of digitaal is, en de uitgangen zijn single ended (RCA) of balanced (XLR). Voorzover we kunnen zien is de voortrap ook echt gebalanceerd uitgevoerd. Ik vind de kwaliteit van de voorversterker van de Mytek goed; hoe deze zich verhoudt tot de T+A kan ik niet beoordelen, maar kennelijk heeft Pim de keuze al gemaakt ten gunste van de T+A.
   Ik heb de Mytek Brooklyn gebalanceerd aangesloten op mijn Stax-set en single ended op de Moon 230 HAD. De review was immers gefocust op hoofdtelefoons. De preamp presteerde in ieder geval veel beter dan de hoofdtelefoonversterker van de Mytek.

  2. Hallo,

   Ik weet ook graag hoe goed de voorversterker van zo’n product is. Tenslotte kan je met dit soort producten bijna alles. En als de voorversterker ook prima in orde is dan weegt dat serieus door bij een eventuele aankoop.

   Groeten

  3. Boeiend zo’n uitgebreide recensie. Ik neem aan dat deze extra aandacht vanwege de MQA ondersteuning is (?) In dat perspectief komt de T+A DAC 8 DSD er wat karig af met overigens wel een betere beoordeling. Dat ook mijn ervaring bij het vergelijk van deze twee DAC’s/preamps/headphoneamps. Helaas heb ik geen MQA files beluisterd, maar FLAC van TIDAL en Qobuz, dat terzijde. Nu vraag ik mij af hoe de preamp functie in zijn geheel wordt beoordeeld van deze twee DAC’s of kan ik daar de koptelefoon prestaties voor nemen. Zelf sluit ik deze DAC’s aan op actieve studiomonitoren van Dynaudio. (zie reactie bij de T+A). Ik vond de T+A veruit superieur klinken aan de Mytek, en met mij twee anderen. En dat komt ook wel tot zijn recht in de eindbeoordeling van jullie testen. Wat is jullie ervaring t.a.v. de preamps van deze DAC’s?

  Geef een reactie