web analytics

Headphone Heaven – Deel 2: • Moon Neo 430HA D3

Prijs: € 3.600

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Klank
Prijs
Moon 430 HA dac amp

Conclusie

Als we de muziektracks beluisteren op de Moon 430HA D3 en op de Pass Labs HPA-1 horen we een detaillering en ruimtelijk perspectief dat we nog niet eerder hebben ervaren met dynamische of magnetostatische hoofdtelefoons. Op de Sennheiser 800-serie staat de ruimtelijkheid voorop en bij de Oppo PM-1 de dynamiek. Het is een kwestie van smaak en doel van het luisteren of we de voorkeur geven aan de Canadese Moon of de Californische Pass.
Iemand uit het volstrekt onwetenschappelijk samengestelde Alpha-Audio luisterpanel die veel aan mastering en editing doet in de studio, vindt de Sennheisers op de Moon fijner omdat deze zo nauwkeurig weergeven en de Moon naar zijn gevoel geen of nauwelijks kleuring toevoegt. Andere luisteraars vinden juist de muzikale kleuring van de Pass HPA-1 onweerstaanbaar. Wij zouden het liefst beide toestellen aan onze collectie willen toevoegen. De Pass Labs als no nonsense referentie hoofdtelefoonversterker en de Moon 430 HA D3 als super veelzijdige schakelunit tussen analoge en digitale bronnen, waar we meerdere ‘cans’ op kunnen aansluiten en met zoveel mogelijk vrienden kunnen genieten van muziek op zeldzaam hoog niveau.
Net zoals de Pass zorgt de Moon 430HA D3 ervoor dat elke hoofdtelefoon beter gaat klinken. De Moon doet dat met iets meer drive en punch dan de Pass. It is a matter of taste, isn’t it. Heeft u nog geen DA-converter, kies dan de optionele DAC die ingebouwd kan worden in de 430. U zult voor de meerprijs niet snel een betere DAC vinden.

Specificaties Moon Neo 430HA

Uitgangsvermogen per kanaal 600 / 300 / 50 Ohm: 667mW / 1.33W / 8W
Impedantie 20 – 600 Ohm
Frequentierespons 20Hz – 20kHz ( ±0.1dB) / 2Hz – 90kHz (+0/-3dB)
THD @1kHz, 0dBFS (A-weighted): < 0.005 %
Intermodulaire vervorming <0,005%
Signaal / Ruis 120dB
Crosstalk 110dB
Ingangen : 2x analoog RCA, 1 x analoog balanced, 1 x 3,5mm op frontpaneel
Digitale ingangen 2x RCA, optisch (toslink) en USB
Uitgangen 1 x 6,35 mm jack, 3 x balanced headphone, fixed line out, tape
Energieverbruik rust 11 watt
Afmetingen 42.9 x 8.9 x 36.6 cm (B x H x D)
Gewicht 9 KG
Kleur Zwart / zilver
Prijs 3600 euro incl dac
Garantie 10 jaar

Gerelateerde berichten

Review Restek Mini Amp

Specificaties Moon Neo 430HA InhoudWe hebben in een ver verleden weleens iets getest van Restek. Dat pakte niet zo goed uit: het klonk goed, maar de beveiliging was wat enthousiast, waardoor we vaak getrakteerd zijn op stilte na een kwartier luid spelen. Als we dus de Mini Amp mono’s aansluiten op onze Lentussen, zijn we […]

Review ZEMi Aria

Specificaties Moon Neo 430HA InhoudEen kleine quiz in de vorm van ‘raad het apparaat’ was voorafgaande aan deze review misschien wel op zijn plaats geweest… “Wat is dat dan?!” “Is dat soms een nieuwe lamp?” “Is het een luidspreker? Echt?!” “Wat een apart ding zeg!” Zomaar een greep uit de vele reacties die de ZEMi […]

Geef een reactie