Eerste indruk – Sonnet Audio Hermes

We hebben de Sonnet Audio Hermes binnen. De nieuwe ROON-streamer van Cees Ruijtenberg. Juist: de ontwikkelaar van al die mooie dacs, versterkers en dus… streamers. Wij spelen al jaren met de Metrum Acoustics Ambre: tevens een product van de hand van Cees Ruijtenberg. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten? We zetten ze naast elkaar in deze video. 

Video Sonnet Audio Hermes

 
 

17 reacties

 1. Net de hermes voor de nad m32 gezet ipv de bluesound module ( met klok upgrade van Pink Faun)
  Klinkt gelijk wat helderder en transparanter. Nog wel een klein rafeltje in de muziek.
  Hoop dat dat na inspelen beter wordt

      1. De M32 heeft al een ultra ocxo clock van pink faun. Vraag mij wel af of de mutec dan nog wat oplevert. Op termijn gaat de m32 eruit denk ik. En dan als dac sonnet morpheus via I2s aan de hermes. De eindversterker die dan nog nodig is heb ik nog geen concrete ideeën over.

      2. Hermes + Mutec en dan Xlr naar Morpheus is beter dan I2S. Nu een paar keer heen en weer gegaan. De Mutec wint…

      3. Hoi Kingfishers,

       Dit kan zeker nog veel opleveren. De klok die jij gebruikt is waarschijnlijk de audioklok op het DA bord van de M32. Heb je ook een klok op de BluOs laten zetten? Hoe voed je de klok? De klok is slechts een schakel. Je kunt op de XLR input van alles aansluiten. Hoe beter de bron hoe beter het resultaat. De Mutec ken ik niet. Deze kun je onder andere op de AES/EBU aansluiten.

      4. De bluesound card wordt nu niet gebruikt in plaats daarvan de Hermes. De ultra ocxclock op de m32 wordt apart gevoed met een farad voeding.

      5. Dat zit wel goed dan ;-), maar nog steeds het maakt heel veel uit wat je aansluit. Zelf speel ik ook niet meer met de BluOs. Ik gebruik de AES/EBU input van de M12. De M12 wordt gevoed met 3 Farads. 1 apart voor de klok… alleen dat maakt al erg veel uit. Op de AES/EBU komt het signaal ook met een Ultra klok uit de streamer.

       Ik zie dat de Mutec ook voorzien kan worden van een externe Ultra klok, dan gaat het waarschijnlijk nog een mooie stap verder

      6. Is het een idee om dan een vergelijk te maken met reclockers van Denafrips en ook wat chord doet met zijn upsampling. Allemaal relatief nieuwe spullen die het digitale geluid stappen verder brengen. Het lijkt helemaal hot op dit moment. Wat Alpha licht in de duisternis zou mooi zijn in theorie en praktijk

 2. Inmiddels de Hermes ruim 5 maanden in gebruik en tot volle tevredenheid. Draai met verschillende audiofiele linux versies (het wisselen de microsd werkt supersnel). Eigenlijk wel een leuke test om de Hermes met bijvoorbeeld moodeaudio of audiolinux boven de Ambre uit te laten stijgen.

Geef een antwoord