Eerste indruk NAD M33 all-in-one

De NAD M33 is de Master Series geïntegreerde versterker. Of beter: een all-in-one. Want het is niet alleen een versterker; het is ook een streamer, dac en phono-stage. Ow: en er zit een hdmi eARC input op. Een échte all-in-one dus. Maar: hoe klinkt het? We geven u een eerste indruk!

 
 

Winkels met NAD

Binnenwatersloot 30
2611 BK Delft, Zuid Holland, NL
Parkweg 23
8084CG 't Harde, NL
Schoenmakersstraat 19
6041EX Roermond, NL
Pelikaanstraat 126
2018 Antwerpen, BE

2 reacties

 1. Dag Jaap,

  Op de vraag of ook een USB-B aansluiting mogelijk was op de Nad M33 heeft u gemeld dat er een MDC module bestaat hiervoor. De bedoeling is een laptop als bron te gebruiken voor M33.
  Nazicht op de website van Nad was negatief en navraag bij de klantendienst levert onderstaande antwoord.

  “At this time, we do not have an MDC designed to take a USB-B connection as an input source.
  I can however take this feedback and forward it to our Quality Assurance Team as well as the NAD Dev Lab for their consideration for future development.”

  Bij enkele merken o.a. NAD wordt het gebruik van de laptop of PC als audio bron spijtig genoeg niet meer ondersteund. Andere merken zoals Linn komen hierop terug en voorzien dit nu wel. Ook bij Marantz en Michi is de USB-B poort aanwezig. Het gebruik van de laptop als streamer met JPlay als software levert nochtans fantastische resultaten op. U heeft dit ook uitgetest in het verleden.

  Ik veronderstel dat voor de reviews en demo’s u geen audio PC gebruikt.

  Gebeurd de streaming van Qobuz of Tidal of eigen bestanden dan altijd via de Bubble Upnp app of via de app eigen aan de fabrikant?

  Een nadeel hiervan is o.a. dat er geen favorieten aan Qobuz of Tidal kunnen worden toegevoegd, enkel favorieten binnen de de gebruikte app. Ik gebruik M-Connect op IOS.

  Graag had ik wat meer uitleg bekomen over uw werkwijze bij streaming.
  Bedankt in alle geval voor de duidelijke reviews en demo’s.

  1. Hier was ik niet van op de hoogte. Gek! Ik heb 100% zeker een USB MDC module in mijn M12 gehad. Hij is er ook geweest:

  2. https://www.iear.nl/product/nad-mdc-usb/
  3. Ik stream inderdaad alleen nog maar. Hoofdzakelijk via ROON waar ook Tidal in draait.

   De reden dat ik een USB-module had, was vanwege de htpc die ik thuis gebruik. Nu gebruik ik een Mutec 1.2 usb-converter daarvoor. Maar die is ook niet meer te krijgen. Jammer, want dat appraat is écht geweldig.

Geef een antwoord