web analytics

Duo review: FiiO X7 Mark II & FiiO F9 Pro

Voordelen

 • Draagbare Hifi
 • Android OS
 • F9 & X7 perfect audiobalans

Nadelen

 • X7 gewicht
 • Prijs: € 1000 set

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  FIIO X7 en F9 Pro (

  Conclusie

  Draagbare hifi, een categorie waar Fiio nieuwe betekenis aan geeft. In deze categorie is 749 euro voor de X7 mark II en 159 euro voor de F9 pro een schijntje. De kwaliteit van het geluid is subliem. Het is in balans. De muziek klinkt puur en authentiek. De X7 mark II draait op android en dat brengt vele voordelen met zich mee. De F9 pro is een modulaire in-ear van Hifi kwaliteit. De combinatie van beide is voor iedere audiofiel een hemels feestje.

  De toekomst van Hifi?

  Inhoud

  Dat Fiio over haar producten heeft nagedacht is duidelijk te zien en te horen. Maar is dit het ultieme op het gebied van draagbare hifi? Of zit er ook een keerzijde aan? Voor de audiofiel die onderweg kwalitatieve goede audio wilt luisteren, dan is het perfect. De prijs kan mensen afschrikken, maar het is het meer dan waard. Voor de kwaliteit hadden wij zelfs een iets hogere prijs verwacht. Ook het gewicht is iets wat aanwezig is. Dat zal ook onderweg zo zijn.

  Integratie

  Maar met de integratie van Android zijn wij heel benieuwd welke kant Fiio op zal gaan. Op de redactie gaan een weddenschap aan. Aan de ene kant zien we Fiio nog wel de stap maken naar een audiofiele smartphone. Een samenwerking met bijvoorbeeld Oppo is geen gek idee. Aan de andere kan Fiio ook de stap maken op specieke amp modules voor smartphones te maken. Een amp module als een soort behuizing, in plaats van een extern apparaat. Hoe dan ook, wij zullen als eerste in de rij staan.

  Eindoordeel

  Er zijn audio fabrikanten die veel kunnen leren van Fiio. Met de X7 mark II en de F9 Pro, speelt Fiio heel goed in op de vraag naar kwalitatieve goede draagbare audioapparatuur. In eerste instantie zal de prijs u waarschijnlijk afschrikken, maar als we kijken naar de mogelijkheden en toepassingen van de Fiio X7 mark II is dat echt een schijntje. Draagbare Hifi is een betere naam. Wij hadden na de review eigenlijk het idee dat de prijs zelfs aan de lage kant was. In combinatie met de Fiio F9 pro was het feestje compleet. Een modulaire in-ear met Hifi geluid. Ook hier hadden wij het idee dat de F9 pro meer waard was. Wij konden eigenlijk geen min punten vinden.

  Gerelateerde berichten

  Denon DA-10

  Review Denon DA-10

  De toekomst van Hifi? Inhoud 1. Inleiding2. De Fiio F9 Pro3. De toekomst van Hifi?ReactiesHigh-end audio spelers . Geweldig goed klinkende hoofdtelefoons. Hifi op straat is een gewoon erg populair geworden. Het is echt een ‘ding’. Meer en meer mensen worden zich bewust van hoe goed muziek kan én hoort te klinken! En de fabrikanten staan […]

  BeoPlay A3 liggend

  Review B&O BeoPlay A3

  De toekomst van Hifi? Inhoud 1. Inleiding2. De Fiio F9 Pro3. De toekomst van Hifi?ReactiesAls ons gevraagd zou worden om 2 merken aan te wijzen die tot de verbeelding spreken qua designfilosofie en uitstraling, dan zijn dat wel Apple en Bang & Olufsen (B&O). Andere overeenkomsten zijn beider opvattingen over begrippen als eenvoud, gebruiksgemak en […]

  Geef een reactie