web analytics

Duo review: FiiO X7 Mark II & FiiO F9 Pro

Prijs: € 1000 set

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
FIIO X7 en F9 Pro (

Conclusie

Draagbare hifi, een categorie waar Fiio nieuwe betekenis aan geeft. In deze categorie is 749 euro voor de X7 mark II en 159 euro voor de F9 pro een schijntje. De kwaliteit van het geluid is subliem. Het is in balans. De muziek klinkt puur en authentiek. De X7 mark II draait op android en dat brengt vele voordelen met zich mee. De F9 pro is een modulaire in-ear van Hifi kwaliteit. De combinatie van beide is voor iedere audiofiel een hemels feestje.

De toekomst van Hifi?

Inhoud

Dat Fiio over haar producten heeft nagedacht is duidelijk te zien en te horen. Maar is dit het ultieme op het gebied van draagbare hifi? Of zit er ook een keerzijde aan? Voor de audiofiel die onderweg kwalitatieve goede audio wilt luisteren, dan is het perfect. De prijs kan mensen afschrikken, maar het is het meer dan waard. Voor de kwaliteit hadden wij zelfs een iets hogere prijs verwacht. Ook het gewicht is iets wat aanwezig is. Dat zal ook onderweg zo zijn.

Integratie

Maar met de integratie van Android zijn wij heel benieuwd welke kant Fiio op zal gaan. Op de redactie gaan een weddenschap aan. Aan de ene kant zien we Fiio nog wel de stap maken naar een audiofiele smartphone. Een samenwerking met bijvoorbeeld Oppo is geen gek idee. Aan de andere kan Fiio ook de stap maken op specieke amp modules voor smartphones te maken. Een amp module als een soort behuizing, in plaats van een extern apparaat. Hoe dan ook, wij zullen als eerste in de rij staan.

Eindoordeel

Er zijn audio fabrikanten die veel kunnen leren van Fiio. Met de X7 mark II en de F9 Pro, speelt Fiio heel goed in op de vraag naar kwalitatieve goede draagbare audioapparatuur. In eerste instantie zal de prijs u waarschijnlijk afschrikken, maar als we kijken naar de mogelijkheden en toepassingen van de Fiio X7 mark II is dat echt een schijntje. Draagbare Hifi is een betere naam. Wij hadden na de review eigenlijk het idee dat de prijs zelfs aan de lage kant was. In combinatie met de Fiio F9 pro was het feestje compleet. Een modulaire in-ear met Hifi geluid. Ook hier hadden wij het idee dat de F9 pro meer waard was. Wij konden eigenlijk geen min punten vinden.

Gerelateerde berichten

Hifiman Jade 2

Review Hifiman Jade 2 hoofdtelefoon en hoofdtelefoonversterker

De toekomst van Hifi? InhoudElectrostatische hoofdtelefoonsystemen zijn een buitencategorie in de hoofdtelefonie. Het Japanse Stax maakt sinds de jaren 70 uitsluitend electrostaten en is daarmee vrijwel een eenling. Het topmodel van Sennheiser, de Orpheus II, is een electrostatische set waarvoor u niet minder dan € 60.000 dient betalen. Ook Hifiman heeft een electrostatisch topmodel dat […]

Final Audio B1 en B3

Review Final B1 en B3 in-ear hoofdtelefoons

De toekomst van Hifi? InhoudDe ear candy van het Japanse final hebben we al een aantal keer mogen testen. Bij onze multitest van 12 hoofdtelefoons maakte de final D8000 grote indruk. Deze keer krijgen we twee sets van de nieuwe B-serie op bezoek. In ears met een bijzondere vorm en volgens final gezegend met bijzondere […]

Geef een reactie