web analytics

Duo review: FiiO X7 Mark II & FiiO F9 Pro

Voordelen

 • Draagbare Hifi
 • Android OS
 • F9 & X7 perfect audiobalans

Nadelen

 • X7 gewicht
 • Prijs: € 1000 set

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  FIIO X7 en F9 Pro (

  Inleiding

  Het was een grijze dinsdag morgen. Buiten was het stil, er waren zelfs geen vogels te horen. Op het kantoor van Alpha hing een mysterieuze sfeer. Er was zojuist een bruin pakketje afgeleverd. Niemand wist waar het vandaan kwam of wat er in zou zitten. Met eerlijke reviews maak je geen vrienden. Bellen we de EOD of nemen we het risico??

  Met stalen zenuwen en de vast hand van een chirurg, snijden we de doos open. Binnen in vinden we een kaartje: Veel plezier met testen. Het team van Wifimedia. We zien het vlaggenschip van Fiio in de doos liggen, inclusief een setje in-ears van Fiio. Toch een soort boem, maar wel het goede soort.

  Wat is het?

  Een eenvoudig antwoord zou zijn: een draagbare muziekspeler. Echter is het meer dan simpelweg een muziekspeler. We hebben gezien dat de Onkyo DP-S1 al redelijk wat HiFi geweld in huis had, maar om nou te zeggen dat die voorbereid was op de toekomst….. Bij de Fiio X7 is dat een ander verhaal.

  In plaats van een stukje software voor een speler te schrijven, hebben ze bij Fiio het op een andere manier gedaan. Er draait namelijk een custom versie van Android op. Nu horen wij u denken “Dat is raar”. Maar eigenlijk is dat best slim. Apple deed het voorheen met de Ipod ook. En als wij kijken naar de functionaliteit en mogelijkheden, dan zitten we met Android wel goed. Bij Fiio hebben ze het een en ander aangepast aan Android, zodat het goed werkt op de X7. Zo staat er bijvoorbeeld een speciale Fiio marketplace op, met daarin de beste apps voor audio. Ook vinden we een speciale speler app. Die is nodig voor het afspelen van alle mogelijke (High-Res) bestandsformaten, inclusief DSD! Dankzij Wifi aan boord is Spotify en internetradio een eitje. Net als Tidal of Soundcloud.

  Wij hebben de speler tevens gekoppeld aan onze Google account en vervolgens kunnen wij in de Playstore ook alle andere apps downloaden. Waarom? Bijvoorbeeld voor de apps van Synology of Netgear, maar ook VLC Player.

  Daarnaast beschikt de Fiio X7 over 64 gb en heeft 2 ingangen voor micro sd kaarten van maximaal 256 gb opslag per kaart. Nu we dit zo bekijken en erbij op tellen dat er ook nog een 4 inch touchscreen op zit, lijkt het bijzonder veel op een smartphone. Echter wel met de AM3A Amp module, 3.5 mm mini jack, lijn/coax/optische en 2.5 mm gebalanceerde uitgang. Ohja en ook nog als externe dac te gebruiken.

  Wij hebben wel een vermoeden wat hier is gebeurd. Bij Fiio zat gewoon een audiofiel met een set van 10k en die wilde graag zijn muziek overal mee naar toenemen. Dus heeft hij zijn set een paar keer door een pastamachine gehaald en viola. De X7 Mark II was een feit.

  Gerelateerde berichten

  Denon AH D9200

  Video nieuwe Denon AH D9200 high-end over-ear hoofdtelefoon

  Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. De Fiio F9 Pro3. De toekomst van Hifi?ReactiesWe hebben de nieuwe Denon AH D9200 kunnen bekijken… samen met de ontwikkelaar van deze prachtige hoofdtelefoon. Wij zetten onze eerste bevindingen en wat metingen op een rijtje voor u. Samen met wat verschillen met de D7200 die we eerder al hebben getest.  Post […]

  OPPO HA-1 hoofdtelefoonversterker - dac (4)

  User Review OPPO HA-1 en PM-1

  Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. De Fiio F9 Pro3. De toekomst van Hifi?ReactiesAlpha Audio heeft vier lezers de kans gegeven de OPPO HA-1 en PM-1 te testen. Wilco van Vuure is één van de gelukkigen. Hieronder leest u zijn bevindingen van deze mooie combinatie.  Post navigationTerug naar: Inleiding

  Geef een reactie