Denon PMA-1700NE – Up beat beest!

Voordelen

 • Fraaie versterker
 • Degelijk gebouwd
 • Veelzijdig

Nadelen

 • Volumeregeling via de afstandsbediening
 • DAC kan beter
 • Prijs: € 1999

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs

  Conclusie

  Denon zet een degelijke versterker neer met de PMA-1700NE. De versterker klinkt lekker up-beat, krachtig en gecontroleerd. We houden wel van deze Denon sound! Met drie single ended ingangen én een Phono MM/MC board hebt u al aardig wat connectiviteit. Tel daar nog vier digitale ingangen bij op en u hebt een degelijke hub voor alle apparaten. De DAC kan en mag wel wat beter vinden we. Dit kan nog een nasleep zijn van de supply-chain problemen. Dus we moeten daar niet te veel op focussen. Al met al een degelijk en fijn apparaat.

  Metingen en conclusie

  Inhoud

  We hebben de Denon natuurlijk gemeten. Daarvoor gebruiken we een Prism dScope III. We hebben zowel de versterker als het dac-board van de Denon gemeten. Het dac-board is een uitdaging, omdat de REC-OUT niet zo goed is van de Denon. De versterker uitgang is beter, maar dat zorgt voor wat uitdagingen. U ziet in de benaming van de screenshots op de REC-OUT of AMP is gebruikt in meting.

  Metingen Denon PMA-1700NE – versterker

  De versterkerkkant van de Denon PMA-1700NE meet erg netjes. We zien wel een stijging van ruis als we van 1 naar 10 watt gaan. Maar dat doen meer versterkers. Frequentierespons is netjes vlak van 5 tot 50 kHz. Daana rolt hij wat af, maar niet significant. De residumeting laat zien dat we met weinig crossoververvorming zitten in deze versterker. Ook haalt de Denon netjes zijn vermogen en meten we op 8 Ohm zelfs meer. Kortom: keurige metingen.

  (NB: wij meten het vermogen op het ‘kruispunt’ waar de grafiek omhoog schiet. Dat is niet altijd bij 1% THD!)

  Metingen PMA-1700NE – DAC

  De dac-kant is iets minder vinden we. We meten in eerste instantie via de rec-out en dat gaat niet lekker. Er zit een kanaalverschil in en de ruis is hoog. Via de speakeruitgangen gaat het al beter. Dat was hetzelfde als bij de Model 40N van Marantz. Of de dac-implentatie een gevolg is van de supply-chain issues of niet, durven we niet te zeggen. Feit is: de versterker is van betere kwaliteit dan de dac. Is de dac slecht? Nee… dat ook niet. We zien dat Denon zeker z’n best heeft gedaan er iets van te maken. Maar onder aan de streep kan het beter. En dat horen we ook in de luistertests. De verschillen tussen de Sonnet / Grimm en de interne dac zijn vrij duidelijk. Aan de positieve kant is er een duidelijk upgradepad!

  Winkels met Denon

  Audio Forum

  Kornoelje 3
  2262 AX Leidschendam, Zuid Holland, NL

  Contact

  3 reacties

    1. Oh jammer, maar snap ‘m. Het klankkarakter van deze Denon lijkt iig wel op de 1600, en van de nog eerder geteste PMA-800NE als ik het zo lees, dus dat is mooi. Die 800 heb ik nu namelijk.

  Geef een antwoord