Denon PMA-1700NE – Up beat beest!

Voordelen

 • Fraaie versterker
 • Degelijk gebouwd
 • Veelzijdig

Nadelen

 • Volumeregeling via de afstandsbediening
 • DAC kan beter
 • Prijs: € 1999

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs

  De sound

  De Denon weet ons al vanaf de eerst noten te grijpen. Het is overigens geen geheim dat uw auteur wel wat heeft met de Denon sound. De PMA-2500, A110 en de DCD-A110 zijn ook apparaten van de Japanners die we erg hoog hebben gewaardeerd. de DCD-A110 heeft zelfs een tijd als referentie in het rek gestaan. Helaas was deze op bruikleen en moest deze weer retour. Door de opwaardering van het referentiesysteem was er geen budget meer om deze permanent in het rek te zetten. Maar goed: je kan niet alles hebben.

  Energiek

  Terug naar de sound. Ook de PMA-1700NE heeft een energieke en strakke klank. Precies waar we van houden. De Sonus Fabers zingen alsof hun leven er vanaf hangt. Dit is een heerlijke combi voor wie voor beleving gaat. De energie en ritmiek spat er vanaf. Maar voor sommigen zal het wel net over het randje zijn. Echter met een speaker als een Elac of DALI kan dat wel weer getemd worden. Collega Geoffrey zal vast ook wel wat speakers weten die een wat ‘relaxter’ hooggebied hebben.

  Met de TADs horen we ook een mooie en levendige reproductie van het bronmateriaal. Steven Wilson staat prachtig stabiel tussen de speakers. En ‘Mammal Hands’ komt strak door de drie units. Geen scherpte uit de Beryllium tweeters. Kortom: een keurige prestatie!

  Het valt ons ook op hoe rustig de Denon dit allemaal doet. Geen dramatiek, maar gewoon een lekkere, frisse en levendige weergave zonder over de top te gaan. Is het een logische combinatie met de TAD? Nee. Maar het werkt wel. Al horen we natuurlijk dat de TADs meer kunnen. Het kán soepeler en luchtiger. Maar sjonge: voor €2000 Euro is dit écht heel knap. De Pass-combi gaat voor €16000 Euro over de toonbank. En dan heb je nog een dac nodig. Dat zou met de Pasithea op €22.000 uitkomen. Maar eerlijk: het is niet 11 keer zo goed. Zo simpel is het wel!

  Wat zouden wij combineren met deze Denon? Je kan denken aan een mooie set Revels. Of een paar Definitive Technology’s. Dat zou prima matchen schatten we in. Dan ben je voor rond de €5000 Euro gewoon klaar. Bluesoundje erbij, tv via optisch erop en gassen maar!

  Beluister de Denon PMA-1700NE

  Download de lossless samples

  Winkels met Denon

  Audio Forum

  Kornoelje 3
  2262 AX Leidschendam, Zuid Holland, NL

  Contact

  3 reacties

    1. Oh jammer, maar snap ‘m. Het klankkarakter van deze Denon lijkt iig wel op de 1600, en van de nog eerder geteste PMA-800NE als ik het zo lees, dus dat is mooi. Die 800 heb ik nu namelijk.

  Geef een antwoord