Denon PMA-1700NE – Up beat beest!

Voordelen

 • Fraaie versterker
 • Degelijk gebouwd
 • Veelzijdig

Nadelen

 • Volumeregeling via de afstandsbediening
 • DAC kan beter
 • Prijs: € 1999

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs

  Inleiding

  Met 110 jaar aan innovatie achter de kiezen heeft Denon een naam om op te bouwen. De Denon PMA-1700NE is de nieuwste in de telg van de Japanners. Ontwikkeld én gemaakt in Japan zijn we erg benieuwd wat deze breed inzetbare krachtpatser ons gaat brengen. 

  De versterkerklasse tussen 1000 Euro en 2000 Euro is bijzonder populair op Alpha Audio. Vrijwel elke multitest in die klasse is een hit. En dat is niet gek: het is nog net betaalbaar én hier zijn de grootste verschillen te vinden (vinden wij in ieder geval). Dat Denon daar dus een model neerzet én er werk van maakt, is te begrijpen.

  Denon PMA-1700NE

  De nieuwe PMA-1700NE is een geïntegreerd model met zowel analoge als digitale ingangen. We zien achterop een Phono (MM/MC) ingang, drie single ended lijningnangen en een rec-out. Vervolgens treffen we nog twee optische ingangen aan, een coaxiale input en USB. Het is ook mogelijk de PMA-1700NE als eindversterker in te zetten via de EXT.PRE ingang. Tenslotte kunt u twee paar speakers aansluiten (Speaker A / B).

  Voorop zien we een knop voor Analog Mode (in twee standen te zetten), Source Direct voor wie de toonregeling compleet wil omzeilen en een MM/MC schakelaar voor de phono ingang. De grote knop in het midden is voor volume. Maar goed: dat is vrij herkenbaar. Natuurlijk is alles ook op de afstandsbediening te doen. Echter vinden we de stappen voor volume te groot om het comfortabel te regelen: puntje van aandacht. Rechts van de volumeknop is een klein display die de input aangeeft.

  Up-beat Klasse AB

  Zoals het Denon betaamt, vinden we intern twee E-core trafo’s én een tweetal FET-transistoren per kant. De zwaardere versies hebben meer transistoren, maar deze 1700NE heeft er twee per kant. Die moeten zo’n 70 watt in 8 Ohm leveren en 140 watt in 4 Ohm. Dat klopt heel aardig moet onze metingen (die vindt u verderop).

  Het dacboard vinden we in een apart kastje (voor afscherming) aan de zijkant van de versterker. Deze lijkt hetzelfde als die van de Marantz Model 40N. We zien een gelijkwaardig patroon in onze metingen terug. Daarover later meer.

  De bouwkwaliteit van de Denon is keurig. De kast voelt stevig en de bouwkwaliteit intern ziet er goed uit. Kortom: geen klachten!

  3 reacties

    1. Oh jammer, maar snap ‘m. Het klankkarakter van deze Denon lijkt iig wel op de 1600, en van de nog eerder geteste PMA-800NE als ik het zo lees, dus dat is mooi. Die 800 heb ik nu namelijk.

  Geef een antwoord