web analytics

Daudio N1000 geïntegreerde versterker

Prijs: € 4499

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Daudio N1000 versterker

Conclusie

De Daudio N1000 is een versterker die liefhebbers van precisie en netheid direct zal aanspreken. De Daudio N1000 doet heel veel goed en gebruikt hoogstaande techniek. Jammer dat hij redacteur in kwestie niet diep in het hart wist te raken. Misschien volgende keer ook maar een Daudio luidspreker erbij vragen.

Geen oordeel?

Inhoud

Op de televisie is een programma met de titel “Het perfecte plaatje”, waarin bekende Nederlanders onderling strijden in een fotowedstrijd. Lang niet altijd is de scherpste, meest correcte en topkwaliteit belichte foto verkozen tot de beste. Het gaat om wat een foto in je oproept, met je gevoel doet, maar zelden is het juist de technische perfectie waar men voor valt.

Dat is een keuze. En eenzelfde keuze als die je moet maken met de N1000 van Daudio. Ga je voor een ongekleurde weergave van muziek, zuiver, in een fors stereobeeld dat los komt, behoorlijk rijk is aan details en dynamiek, tegelijk ingehouden blijft omdat nergens uit de band wordt gesprongen, of kies je een andere route? Luister je minder naar instrument na instrument en zoek je juist naar emotie, beleving en andere waarden. In dat laatste geval is de N1000 misschien niet de versterker die op de verlanglijst moet komen.

Technisch kunnen we geen punt vinden waarin de N1000 niet voldoet; de werking is feilloos, het vermogen groot, de klank ongekleurd en de afwerking staat op hoog niveau. Dat zijn wel redenen voor ons om de Daudio N1000 aan te bevelen. Zoals altijd is uw keuze alleen te maken door zelf naar de N1000 te luisteren en dan een persoonlijk oordeel te vellen.

Type apparaat Geïntegreerde versterker
Versterkerbasis nCore
Ingangen 2 x RCA, 2 x XLR
Vermogen 550 watt / 2 Ohm, 500 Watt / 4 Ohm / 300 watt / 8 Ohm.
Vervorming 0 – 20 kHz: < 0.009% bij 500 watt / 4 ohm.
Afmetingen 30.6 x 30.6 x 7.2 (bxdxh)
Prijs 4499 euro

Gerelateerde berichten

Logitech UE Air Speaker top

Review Logitech UE Air Speaker

Geen oordeel? InhoudEr valt enorm veel te kiezen in het segment van Apple Airplay speakers. Er zijn immers genoeg audiofabrikanten die maar al te graag een graantje willen meepikken. Verschil in benadering van het concept is er ook. De aanwezigheid of het juist achterwege laten van een docking station bijvoorbeeld. Van Logitech kregen we de […]

Review KingRex UD384 dac

Geen oordeel? InhoudEr zijn inmiddels heel wat usb d/a-converters op de markt. De vraag is dan: hoe kan je als fabrikant iets leveren wat onderscheidend is? In geval van Kingrex zijn er twee zaken die opvallen: de dac is 32bit en kan samplerates aan tot 384 kHz én de dac is uitbreidbaar met een accuvoeding. 

Geef een reactie