web analytics

Daudio N1000 geïntegreerde versterker

Voordelen

 • Werking perfect
 • Fors uitgangsvermogen
 • Gering stroomverbruik, wordt nauwelijks warm
 • Ongekleurde weergave

Nadelen

 • Stevige prijs
 • Gebruikte codes voor de afstandsbediening
 • Zonder AB niet te gebruiken
 • Prijs: € 4499

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Daudio N1000 versterker

  Inleiding

  Inhoud

  Daudio is vooral bekend vanwege de dipoolluidsprekers die zij in eigen beheer ontwerpen en bouwen. Luidsprekers waarmee zeer succesvol wordt gedemonstreerd op beurzen. Maar wat u wellicht nog niet wist, is dat Daudio ook eigen elektronica maakt. Waaronder de N1000 geïntegreerde versterker. De N1000 is in twee versies verkrijgbaar, als eindversterker van 500 Watt aan 4 Ohm per kanaal en in de onderhanden uitvoering met een ingebouwde volumeregeling en meerdere ingangen. Wij hebben de versie met volumeregeling getest zodat er weinig meer nodig is dan een analoge bron en een paar luidsprekers.

  De prachtig afgewerkte aluminium behuizing van de N1000 maak je eenvoudig open. U ziet direct dat dit een moderne klasse D versterker is. De Daudio N1000 is gebaseerd op NCore techniek van Hypex; gebruikt zijn de NC500OEM modules, goed voor 500 Watt aan 4 Ohm of 300 Watt per kanaal aan 8 Ohm. De volumeregeling/ingangskeuze met zijn 64 stappen, is een module van Tentlabs met precisie weerstanden, dubbel uitgevoerd in een gebalanceerde opstelling. So far, so good.

  Jammer dat de N1000 standaard Philips-codes gebruikt voor de remote. Versterker “aan” is bij redacteur in kwestie bijvoorbeeld TV “uit” en andersom. Daudio zelf zorgt voor de brug tussen de volumeregeling en de NCore modules met een printplaat waarop nog echte transistoren staan in plaats van goedkope OpAmps. Logisch dat Daudio in een compacte versterker als deze met een zo hoog vermogen kiest voor de krachtige voedingen van Hypex, een softstart regeling en in het 230Volt circuit een audiofiele zekering.

  Daudio claimt het gebruik van op het gehoor geselecteerde condensatoren in de voeding voor de hoogste transparantie mogelijk. Intern is de N1000 uitermate verzorgd en netjes gebouwd in de uit één stuk gefreesde aluminium behuizing. De kleine behuizing van 30,6 x 30.6 x 7,2 cm heeft afgeronde hoeken en is met zijn strakke afwerking met elk ander merk of component optisch te matchen. Aan de voorzijde is slechts een display te vinden met de aanduiding van de volumestand of een kortstondige aanduiding van de gekozen ingang. Helder blauw, maar niet zo helder dat het storend is in de luisterruimte.

  Op de achterzijde de netentrée, zware WBT luidsprekerklemmen, twee gebalanceerde (XLR) en twee ongebalanceerde (RCA) ingangen. Een eenvoudige afstandsbediening is meegeleverd en absoluut noodzakelijk bij een versterker zonder knopjes. De prijs voor de geïntegreerde N1000 is € 4.499,-.

  Gerelateerde berichten

  Bowers 702 S2

  Video Bowers & Wilkins 702 S2 vloerstaander

  Inleiding InhoudBowers & Wilkins heeft eind vorig jaar zijn CM-lijn omgedoopt tot 700-serie. Een logische stap. Uiteraard is dat gepaard gegaan met de nodige vernieuwingen, waarbij technologie van de 800-serie zijn weg heeft gevonden naar de 700-serie. Denk aan de continuüm-units. Eén van de verbeterpunten in de derde generatie 800-serie waar wij erg blij van […]

  NuForce ICON iDo

  Review NuForce Icon iDo

  Inleiding InhoudWe vinden de kleine kastjes van NuForce wel wat hebben. De Dia heeft niet voor niets 3,5 ster gekregen: ruim voldoende en dus interessant. Wie een iPod, iPhone of iPad bezit kan ook bij het jonge bedrijf terecht. De Icon iDo is precies op deze doelgroep gericht. 

  Geef een reactie