Daudio N1000 geïntegreerde versterker

Voordelen

 • Werking perfect
 • Fors uitgangsvermogen
 • Gering stroomverbruik, wordt nauwelijks warm
 • Ongekleurde weergave

Nadelen

 • Stevige prijs
 • Gebruikte codes voor de afstandsbediening
 • Zonder AB niet te gebruiken
 • Daudio N1000 versterker

  Inleiding

  Daudio is vooral bekend vanwege de dipoolluidsprekers die zij in eigen beheer ontwerpen en bouwen. Luidsprekers waarmee zeer succesvol wordt gedemonstreerd op beurzen. Maar wat u wellicht nog niet wist, is dat Daudio ook eigen elektronica maakt. Waaronder de N1000 geïntegreerde versterker. De N1000 is in twee versies verkrijgbaar, als eindversterker van 500 Watt aan 4 Ohm per kanaal en in de onderhanden uitvoering met een ingebouwde volumeregeling en meerdere ingangen. Wij hebben de versie met volumeregeling getest zodat er weinig meer nodig is dan een analoge bron en een paar luidsprekers.

  De prachtig afgewerkte aluminium behuizing van de N1000 maak je eenvoudig open. U ziet direct dat dit een moderne klasse D versterker is. De Daudio N1000 is gebaseerd op NCore techniek van Hypex; gebruikt zijn de NC500OEM modules, goed voor 500 Watt aan 4 Ohm of 300 Watt per kanaal aan 8 Ohm. De volumeregeling/ingangskeuze met zijn 64 stappen, is een module van Tentlabs met precisie weerstanden, dubbel uitgevoerd in een gebalanceerde opstelling. So far, so good.

  Jammer dat de N1000 standaard Philips-codes gebruikt voor de remote. Versterker “aan” is bij redacteur in kwestie bijvoorbeeld TV “uit” en andersom. Daudio zelf zorgt voor de brug tussen de volumeregeling en de NCore modules met een printplaat waarop nog echte transistoren staan in plaats van goedkope OpAmps. Logisch dat Daudio in een compacte versterker als deze met een zo hoog vermogen kiest voor de krachtige voedingen van Hypex, een softstart regeling en in het 230Volt circuit een audiofiele zekering.

  Daudio claimt het gebruik van op het gehoor geselecteerde condensatoren in de voeding voor de hoogste transparantie mogelijk. Intern is de N1000 uitermate verzorgd en netjes gebouwd in de uit één stuk gefreesde aluminium behuizing. De kleine behuizing van 30,6 x 30.6 x 7,2 cm heeft afgeronde hoeken en is met zijn strakke afwerking met elk ander merk of component optisch te matchen. Aan de voorzijde is slechts een display te vinden met de aanduiding van de volumestand of een kortstondige aanduiding van de gekozen ingang. Helder blauw, maar niet zo helder dat het storend is in de luisterruimte.

  Op de achterzijde de netentrée, zware WBT luidsprekerklemmen, twee gebalanceerde (XLR) en twee ongebalanceerde (RCA) ingangen. Een eenvoudige afstandsbediening is meegeleverd en absoluut noodzakelijk bij een versterker zonder knopjes. De prijs voor de geïntegreerde N1000 is € 4.499,-.

  Gerelateerde berichten

  meridian-ultradac

  Review Meridian Ultra DAC

  MQA is inmiddels wel een ‘dingetje’  aan het worden. We hebben het uitgebreid laten horen op Xfi. En een vergelijk gemaakt met ‘gewone’ flac. De score: 100 procent kan het verschil horen. En zeker 90 procent vond MQA prettiger klinken. We testen nu ‘the beast’ op gebied van MQA: De Meridian Ultra DAC.

  Denon PMA50 DCD50

  User Review Denon DCD- en PMA50

  Onlangs hebben we lezers met de nieuwe Denon Design laten spelen. Altijd interessant, want: wat vinden onze lezers nu van de spullen? Lezer Richard Fiddelaar heeft de set een paar weken thuis gehad. Hieronder kunt u lezen wat hij van de Denon DCD en PMA 50 vindt. 

  Marantz PM10 - SA10

  Review Marantz PM-10 en SA-10

  Het is nogal een statement van Marantz. Een serie boven hun 11-series. En dan een prijsstijging van bijna 100%. Dan moet het wel héél erg goed zijn nietwaar? Wij bekijken de nieuwe referentie-serie van de Japanners: de Marantz PM-10 en Marantz SA-10.

  Geef een reactie

  Ga verder met deze blogpost:

  Multitest – De beste versterker voor onder 1000 euro

  Multitest – De beste versterker voor onder 1000 euro