Cyrus Classic AMP – Classic PRa(e)T!

Voordelen

 • Onderscheidende vormgeving
 • Urenlang muziek luisteren is een genoegen
 • Voldoende aansluitingen

Nadelen

 • DAC kan beter
 • Vormgeving maakt combinatie met andere merken lastig
 • Prijs: € 2395

  Bouw
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Cyrus Classic Amp en PSX-R2 - voorkant

  Wat biedt de Classic Amp?

  De Classic Amp biedt een prettige balans tussen het horen van details en het horen van een compleet geluidsbeeld. Al luisterend verschuift al snel de aandacht van hoe het klinkt naar de muziek zelf. Uw reviewer heeft zichzelf verschillende keren tot de orde moeten roepen omdat hij vergat te luisteren voor review doeleinden, ik zat te lekker in de muziek.

  De Cyrus legt het zwaartepunt in het midden van het stereobeeld. Vanuit dat centrum waaiert de muziek uit. Met de voeding aangesloten wordt dat nog duidelijker, het stereobeeld groeit. Het beeld staat los van de speakers, naar je toe, wat de betrokkenheid bij de muziek groot maakt.

  De Classic Amp is lichtvoetig en snel, maar met net voldoende ‘oompf’, ook in de bas. De versterker klinkt niet warm, maar wel afgerond. Het geluid is niet scherp of fris, maar zeker geen knapperend haardvuur. Ook hier weet Cyrus een goede balans te vinden.

  De Classic Amp voelt zich waarschijnlijk het meest thuis bij speakers die neutraal tot een beetje warm getuned zijn. Een speaker met een makkelijke en gulle bas is aan te raden voor wie wat power onderin zoekt. De tuning van de Classic Amp is vriendelijk genoeg om makkelijk een bijpassende luidspreker te vinden.

  Goede voeding brengt alles tot leven

  Toevoegen van de PSX-R2 voeding zorgt voor een aangename verrassing bij het beluisteren van de eerste klanken. De versterker verandert niet zozeer van karakter, maar klinkt veel volwassener. Hoge tonen klinken meer afgewogen en krijgen een energie die beter in verhouding is met het middengebied. In akoestische instrumenten of in elektrische gitaren en in de kleur van stemmen is goed hoorbaar dat het geheel wat rijker klinkt. Het geeft een prettig gewicht aan de klanken, meer balans in het klankbeeld en meer rust. Het voelt alsof de versterker met meer gemak de dynamiek levert die de muziek vraagt.

  Aansluiten van de PSX-R2 voeding is simpel. Aan de voeding zit een kabel met een aansluiting die maar op één manier in de Classic Amp past. Als je de Classic Amp aanzet schakelt deze automatisch de voeding in. Je hoort een paar klikken in het inwendige van de Amp en vervolgens is deze geoptimaliseerd voor gebruik van de voeding. Andersom werkt het even eenvoudig. Als de voeding uit staat ontdekt de Amp dat vanzelf en past zich aan. Het is echt ‘fool proof’, waarvoor hulde!

  Er zijn genoeg analoge en digitale ingangen om een scala van apparatuur aan te kunnen sluiten. Aan een Phono MM voor een draaitafel is ook gedacht. Verder heeft de Classic Amp mogelijkheden om deze zo te configureren dat de versterker makkelijk met een AV receiver te integreren is.
  Cyrus heeft een eigen systeem om verschillende Cyrus componenten met elkaar te laten communiceren. Hiervoor is een aansluiting met de aanduiding ‘MC Bus’ aanwezig.

  Speciale vermelding verdient de volumeregeling, die is heel fijn. Het volume wordt aangepast in kleine stapjes, waardoor het zich precies en naadloos laat regelen. Een iets mindere positieve vermelding verdient de afstandsbediening, die is contra-intuïtief. Een loopje van je zitpositie naar de versterker is gezond, zullen we maar zeggen.

  Soort versterker
  Geïntegreerd
  Versterkertechniek
  Klasse AB
  Bridgemode
  Nee
  Ingangen Versterker
  • Analoog RCA
  • Analoog Phono MM
  • Digitaal Coaxiaal
  • Digitaal Optisch
  Uitgangen versterker
  • Analoog RCA
  Vermogen
  Specificatie #1
  • Weerstand: 4 ohm
  • Waarde Gespecificeerd: 112 watt
  • Waarde Gemeten: 103 watt
  Specificatie #2
  • Weerstand: 8 ohm
  • Waarde Gespecificeerd: 70 watt
  • Waarde Gemeten: 53 watt
  Afmetingen
  • Breedte: 21,5 cm
  • Diepte: 36,5 cm
  • Hoogte: 7,5 cm
  Gewicht versterker
  6,7 Kg
  Ingebouwde dac
  Ja
  Productieland
  UK
  Metingen
  Cyrus - Power supply - 1 watt - 8 Ohm load
  Cyrus - Power supply - 1 watt - 8 Ohm load
  Cyrus Classic Amp - 1 watt - 8 Ohm
  Cyrus Classic Amp - 1 watt - 8 Ohm
  Cyrus Classic Amp - 10 watt - 8 Ohm - GROUND
  Cyrus Classic Amp - 10 watt - 8 Ohm - GROUND
  Cyrus Classic Amp - 10 watt - 8 Ohm
  Cyrus Classic Amp - 10 watt - 8 Ohm
  Cyrus Classic Amp - crosstalk
  Cyrus Classic Amp - crosstalk
  Cyrus Classic Amp - freq response
  Cyrus Classic Amp - freq response
  Cyrus Classic Amp - max power - 4 Ohm
  Cyrus Classic Amp - max power - 4 Ohm
  Cyrus Classic Amp - max power - 8 Ohm
  Cyrus Classic Amp - max power - 8 Ohm
  Cyrus Classic Amp - residu - 1 watt - 8 Ohm
  Cyrus Classic Amp - residu - 1 watt - 8 Ohm
  Cyrus Classic Amp - THD-N - 1 watt - 8 Ohm
  Cyrus Classic Amp - THD-N - 1 watt - 8 Ohm
   
   
   

  Winkels met Cyrus

  Korevaarstraat 2 e-f
  2311 JS Leiden, NL

  3 reacties

  1. Jarenlang cyrus apparatuur gehad tot en met de dac xp signature en stereo200 aan toe. Maar voor mij geen cyrus meer.
   Het geluid vond ik altijd te scherp, te licht en helemaal niet muziekaal. Mogelijk dat nieuwe classic lijn een andere signatuur heeft maar ik betwijfel het. Als ik de recentie lees merk ik tussen de regels door toch weer mijn eigen ervaringen.
   Het stereobeeld en details waren altijd geweldig maar het probleem daarmee is dat na een paar nummers dat vermoeiend wordt en je al gauw stopt met luisteren naar de muziek maar je gaat zitten ergeren.
   Ik ben overgestapt naar een cambridge audio evo150. Een aparaat uit heel andere klasse maar ik geniet nu des te meer van mijn muziek. Niks scherpte, natuurgetrouwe stemmen, kan alle soorten muziek spelen zonder me te ergeren.
   In mijn geval is less more.

   Ps: die afstandsbediening die cyrus al jaren meelevert is een waardeloos ding. Het zou zelflerend moeten zijn, maar dat werkt simpelweg niet. Snap echt niet waarom ze zo’n groot ding meeleveren.

  Geef een antwoord