web analytics

Bluesound Node2 versus Node2i – Puntje op de ‘i’?

Voordelen

 • Weer betere weergave
 • Fijne software
 • Zeer veelzijdig

Nadelen

 • Geen die wij kunnen vinden
 • ... neiging tot - weer - upgraden?
 • Prijs: € 549

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  App
  Weergave
  Prijs
  Bluesound Node2i

  Conclusie

  Sjonge: wat heeft Bluesound zijn zaakjes toch goed voor elkaar met zijn producten. De Node2i is écht een killer in onze ogen. De weergave is bijzonder prettig, de featureset is supercompleet en zelfs de App is een droom om mee te werken. Top of de bill dus. Absoluut en zonder twijfel een Alpha Approved.

  Foto's en video Bluesound Node2i

  Inhoud

  Video Bluesound Node2 vs Node2i

  Winkels met Bluesound

  Hifi Studio Wilbert

  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL

  Contact

  Ketelaar Hifi

  Parkweg 23
  8084CG 't Harde, AF

  Contact

  29 reacties

  1. Hoi Jaap, Ik zou graag willen weten of de node2i mqa kan converteren naar 24bit 96/192 kHz via de digitale uitgang? Ik wil deze digitaal aansluiten op mijn naim nd5xs omdat de Naim geen mqa kan decoderen en dus ook geen highres kan streamen (via tidal bedoel ik dan).

   Groet

   1. Als je digitaal uit gaan heb je alleen de eerste unfold. Logisch, want de tweede gebeurt in de dac. Maar eerlijk: mqa is niet boeiend. De speler en dac hebben veel en veel meer invloed. Om over de opname maar te zwijgen.

  2. Dag Jaap, een wat late reactie met vraag. Ik heb een fatsoenlijk bekabelde (stroom, interlinks) Node 2i aangesloten, zowel analoog rechtstreeks naar versterker als coax-digitaal via de externe DAC van mijn Marantz SA-10. Gebruik de Node 2i alleen voor streaming diensten, waaronder Tidal in MQA. Beide aansluitingen klinken wat mij betreft erg goed. De Marantz DAC wint het wel, maar de eigen DAC van de Node 2i is opvallend goed. Je praat over (wel hoorbare, maar toch) nuances in mijn ogen (ahum: oren). Dus de Node 2i is eigenlijk een geweldig kastje, zeker voor het geld, maar ik denk ook in absolute zin.

   Nu zijn er losse streamers (die op externe DAC moeten) dan wel met eigen DAC te koop in alle soorten, maten en prijzen. Voorwaarde zou zijn MQA – Tidal afspelen, ik hecht geen waarde aan CD’s rippen of een NAS koppelen. De Node 2i zit dan in ieder geval in prijs toch echt in de budget klasse.

   Wanneer ik weer een serieuze stap voorwaarts wil maken, die verder gaat dan “nuances”, aan welke prijsklasse apparaten moet ik dan eigenlijk denken? En welke apparaten staan dan in dat rijtje? De bovengrens van dat rijtje snap ik (onbetaalbaar), maar de ondergrens gaat het me natuurlijk om. Ben benieuwd of je hier wat op kunt zeggen.

   1. Beste Johan,

    Je had de brandende vraag die ik heb niet beter kunnen verwoorden. Ik hoop daarom op een mooie reactie en mogelijk een vergelijk van streamers vanaf de prijs van de bleusound.

    1. Dag Jaap, Na een zoektocht langs Lumin en Auralic mogelijkheden gekozen voor de Auralic Aries G1omdat deze het beste past bij mijn Hegel H360 met Dac. Fijne combinatie en de investering waard.

  3. Ik heb de Node 2i aangeschaft.

   In 1ste instantie speelde ik de flac bestanden via een mini pc af, maar ik was het een beetje zat om via via de bestanden af te spelen. Waarom moeilijk doen als het makkelijker kan.
   De flac bestanden staan op een externe ssd, en die is op de Node 2i aangesloten.
   De interne dac klinkt vrij goed, maar toch gebruik ik een externe Metrum dac.
   Verder niets dan lof voor de Node 2i, vooral de app is erg handig.

  4. Ik heb de bluesound node21 nu een paar dagen in huis.
   Ik ben bijna al een dag in de weer om de bluesound muziek van mijn nas te laten spelen.
   Een nas die ik er speciaal voor heb aangeschaft.
   zonder succes.

   Waardeloos als men roept dat het allemaal automatisch gaat, maar het gewoon niet werkt, zoals het moet werken.

  5. Ik heb de Node 2i nu een week staan.Toch voor erbijgenomen.Het is nog wel wat uitvogelen, in ieder geval speelt die, klankbeeld aan de warme kant en aangenaam.Draaitafel en cdspeler duidelijk beter., maar die zijn ook in een andere prijsklasse.
   Wat opvalt aan het kastje: niet elke usbstick past naast de ethernetplug.
   Ook Tidal Master aan het uitproberen, er staat enorm veel muziek op Tidal, maar ook heel veel niet.
   Op de Bluesound app is wel wat muziek van Tidal te vinden, maar vind het erg omslachtig om muziek via favoriete lijsten te moeten overzetten.Dit zou toch anders moeten om het gebruikersvriendelijker te maken.In ieder geval nog een hoop uit te zoeken en wie weet ooit een Primare i35 met Prisma en dac

  6. Fantastisch apparaat, zeer blij mee. Deze speler is zeer muzikaal. Geloof me kan makkelijk de concurrentie aan met de duurdere streamers. Eigenlijk is het geen concurrentie gezien deze goede prijs.

  7. Misschien een domme vraag, maar hoe sluit ik de BlueNode 2i aan op een Apple Macmini. De Apple MacMini vraagt dan om een USB A/B kabel, maar volgens mij heeft de BlueNode geen aansluiting daarvoor.

   Ron

  8. is het een aanzienlijke verbetering op dragonfly red en basis voor upgrade op dali katch? of moet ik naar de powernode kijken (komt die review nog)

    1. dali katch doet zelfde als dit ik er speakers op aansluit: via bluetooth muziek afspelen wat mijn meer interesseert is geluidkwaliteit. en ik vraag me af of het veel beter klinkt met redelijk geprijsde speakers of een apparaat van hogere klasse nodig is.

  9. Dank je wel voor de vergelijking. Was erg nieuwsgierig na ivm prijsdaling de oude 2, maar die valt nu af. Erg interessant product. Net als de Lumin D2 ;). Ben benieuwd hoe de 2i het tegenover de lumin gaat doen. Steek graag die 1500 euro verschil in de zak.

   Bedankt voor de Kort en bondig review, top

  Geef een antwoord