web analytics

B&K Components HTA 7.150 eindversterker

B&K HTA 7-150

Krachtig

Inhoud

 

Zeven kanalen met 150 watt is natuurlijk heerlijk in een home-cinema. Menig kamer zal ruim aan z’n tax zitten als deze versterker zijn spierballen laat zien. Het punt is echter dat deze wattages wel degelijk nut hebben in film. Immers: daar gaat het vooral om de dynamiek. En niet zozeer om de continue druk zoals bij muziek wel het geval kan zijn. In films is vaak 90% vocaal werk – vandaar dat een center zo cruciaal is – en van de overgebleven 10% is 1% nodig voor de knallen, explosies, botsende auto’s, schietwerk… U vat het wel.

Nu is onze ruimte behoorlijk gedempt en moeten we iets harder aan de kraan draaien om op een lekker volume te zitten. De B&K Heeft daar gelukkig totaal geen moeite mee. En als we dan wat meer vragen. Denk aan een explosie, schreeuw of een car-crash… het staat. Als een huis. Geen compressie, geen randjes, korreltjes of andere vervelende zaken. Dat is pure controle, pure kracht!

Muziek

Films varen wel bij de signatuur van de B+K. We horen een compleet beeld: ruimtelijk en gecontroleerd. Bij muziek is het geheel echter iets té droog. We voelen het niet echt. Als we vervolgens hetzelfde nummer spelen via onze bekende Bryston eindversterker, horen we de emotie wel terugkomen. Nu is dat een oneerlijk vergelijk – de Bryston kost 3500 euro per kanaal; de B+K rond de 650, maar het laat wel zien wat voor impact een eindversterker kan hebben. Zou een puristische stereo eindversterker van 1300 euro beter spelen? Wie weet. We kunnen ons wel wat modellen voor de geest halen die muzikaler kunnen spelen. Maar die zullen weer de punch en controle missen bij films… Keuzes, keuzes…

Gerelateerde berichten

Review Denon AVR-X7200W

Krachtig InhoudAfgelopen maand introduceerde Denon een nieuw topmodel receiver, namelijk de AVR-X7200W. Het betreft een 9.2-kanaals versterker met (volgens de fabrikant) een uitgangsvermogen van 210 watt per kanaal. Inderdaad, een product dat u normaliter nooit tegenkomt op Alpha Audio, al hebben we hiervoor een verklaring?

Van Medevoort htpc

Review Van Medevoort HDHTPC

Krachtig InhoudBij Alpha Audio zijn we redelijk fan van de Home Theatre PC. Een computer, geoptimaliseerd voor audio en video. Of bij sommige versies: puur muziek. Deze apparaten zijn bijzonder flexibel en kunnen – mits goed gebouwd – bijzonder muzikaal te werk gaan en haarscherp beeld weergeven. Van Medevoort is een samenwerking aangegaan met HDHTPC […]

Geef een reactie