B&K Components HTA 7.150 eindversterker

Voordelen

 • Krachtig
 • Stabiel
 • Rack mountable

Nadelen

 • Niet meest muzikale karakter
 • Prijs: € 5000

  B&K HTA 7-150

  Inleiding

  Inhoud

  U hebt ‘raw-power’ nodig? U zoekt een eindbak met spierballen. Zeven kanalen pure kracht. Dat kan nog een verrassend lastige klus zijn. De meeste multi-channel eindversterkers leveren weliswaar flinke kracht op één kanaal, maar zodra u meerdere kanalen tegelijk gaat gebruiken… Wij hebben een eindversterker die over zeven kanalen beschikt én 150 watt per kanaal kan blijven leveren. En dat voor ongeveer 4650 euro. We testen de B&K Components HTA 7.150. 

  We hebben vrij lang moeten zoeken naar wie en wat B&K Precies is. Het Amerikaanse electronicabedrijf heeft echter behoorlijk stevig roots in de Custom Install en AV. Ook in het voordelige segment. Nu is B&K nog niet zo lang in Nederland. Klankbart is de eerste – en enige – distributeur van het merk. Wij krijgen van hem de HTA 7.150. Een zevenkanaals eindversterker met 150 watt klasse AB per kanaal.

  Het brein achter de HTA 7.150 zit Morris Kessler. Nee, niet de maffiabaas die op zijn 23e al een punt achter zijn leven had én zijn eigen wikipagina heeft, maar de versterkerontwerper die heel wat ontwerpen op zijn naam heeft. Waaronder modellen van Marantz, Crestron…

  De basis van de HTA 7.150 ligt in een grote ringkernvoeding die zeven klasse AB versterkertrappen voedt. Het geheel is DC gekoppeld en met een global current feedback-loop. Achterop vinden we gebalanceerde en ongebalanceerde inputs. de opzet is volledig gebalanceerd (volgens de specificaties): “featuring a fully-balanced topology including dual DC servos and current feedback,”. Er zou dus geen verlies moeten zijn door een op-amp in de signaalweg als u de gebalanceerde ingangen gebruikt. De foto’s laten echter een TI LF353 zien vanuit de gebalanceerde input. We hebben single ended niet getest (de Illusonic heeft geen single ended uitgangen), maar onze ervaring is dat single ended in dit soort gevallen beter klinkt.

  Het spreekt voor zich dat de inputs netjes gelabeld zijn, zodat er geen onduidelijkheid is rondom welk kanaal voor welke speaker bedoeld is. Wij hebben de versterker in 5.0 setup gebruikt.

   
   

  Geef een antwoord