Home AudioQuest NRG-Y en Z

AudioQuest NRG-Y en Z

2

Voordelen

  • Klinken goed
  • Ook 2 polig is geaard
  • NRG Z beter dan 'oude' NRG 4

Nadelen

  • Stug

Prijs: € 79 - 339

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Klank
Prijs
audioquest-nrg-z3

Losse beoordelingen

Inhoud

NRG Y2 en Y3 NRG Z2 en Z3
Bouwkwaliteit 5 5
Inzetbaarheid 4 4
Weergave 4 4.5
Prijs 5 4.5
Totaal / Overall 4.5 5

 

Conclusie

De AudioQuest NRG-Y en Z netsnoeren zijn een welkome aanvulling op het pakket en laten een sterke verbetering zien in vergelijk met oudere modellen. Zelfs een NRG-4 welke in aanschaf duurder was, krijgt het moeilijk met een Z3 naast zich. Elk volwaardig stereo systeem verdient betere netsnoeren dan die in de doos te vinden zijn. Een betaalbare en mooie instap is de NRG-Y3, of de Y2 voor apparaten zonder randaarde zoals bijvoorbeeld streamers, TV’s en DVD spelers.

Een flinke stap hoger zit de NRG-Z3 en Z2. Zelfs aan een kostbare set kan deze kabel goed meekomen hebben we ondervonden.

Lastig bij AudioQuest is de stugheid van de kabels, het gevolg van de opbouw van de ader met slechts 7 strengen koper. Heel lichte apparaten “hangen” aan de kabel en moet u desnoods verzwaren.

Het idee om zelfs bij twee aderige snoeren een randaarde stekker toe te passen voor afvoer van RFI naar aarde vinden we top. AudioQuest timmert heel hard aan de weg met alle netspanning producten en met de NRG-Y of Z snoeren pikt u daar de voordelen van mee.

Winkels met Audioquest

Sint-Antoniusstraat 15
2300 Turnhout, BE
Joseph Bensstraat 21
1180 Ukkel, BE
Pleinweg 136
3083 EP Rotterdam, Zuid-Holland, NL
Hooikade 13
2627 Delft, Zuid Holland, NL
Bredabaan 1031
B-2930 Brasschaat, BE
Pelikaanstraat 126
2018 Antwerpen, BE
Schoenmakersstraat 19
6041EX Roermond, NL
Grotestraat 23
5931 CS Tegelen, NL
St. Ceciliastraat 28
5038 HA Tilburg, NL
Geldropseweg 105
5611 SE Eindhoven, NL
Breestraat 146-148
2311CX Leiden, Zuid Holland, NL
Korte Jansstraat 11
3512GM Utrecht, NL
Korevaarstraat 2 e-f
2311 JS Leiden, NL
Koningsstraat 35
2011TC Haarlem, Noord Holland, NL
Theresiastraat 151 - 157
2593 AG Den Haag, Noord Holland, NL
Beethovenstraat 9-b
1077 HL Amsterdam, Noord Holland, NL

2 REACTIES

  1. Het is bij stroomkabels iedere keer hetzelfde verhaal.
    Vuil ”weet” dat het de aardedraad in moet, en wordt zo via een “afvalputje” weggevoerd, en dus hebben we er geen hinder meer van.
    Ik begrijp ook wel dat je bij het functioneren van “iets” een beeld moet kunnen vormen, maar spanning heeft géén ingebouwd Navigatie Systeem.

    Wanneer je de aardeaansluiting bewust vervuild, komt het op ALLE apparaten die met die aarde in verbinding staan!!!!! Tsja…….

    Wanneer je een kabel goed afschermt, komt er geen RF in, en gaat er ook geen RF naar buiten. De afscherming los laten van de aarde dus, want die dient ergens anders voor.
    Sterker: Wanneer je de afscherming van de kabel met de aarde verbind, dan creëer je juist een heel lange antenne, zolang als de totale aarde-aansluiting in de je woning, en neemt de kans op RF juist TOE. Misschien hoor je daardoor verschil. Moet je denk ik niet willen.

    Impedantie nul? Hoe werkt dat zonder spoelen of condensatoren??? Lijkt me iets voor de Nobelprijs. Daarnaast, de frequentie in de spanningskabel bedraagt constant 50 Hz. Dat moet toch niet zo groot impedantie (Z) probleem opleveren?

    Nu hoor ik al zeggen: Maar we horen daadwerkelijk verschil in geluidsweergave.
    Dat zal, ik twijfel daar nooit aan. MAAR: dan zit er in de keten iets helemaal niet goed, en dan veroorzaakt elke aanpassing direct verandering. Maar of dat dan ten goede is……..
    Meestal treden die veranderingen op bij installaties die als een Kerstboom zijn opgetuigd met allerhande tweaks en kabeltjes en theorieën.
    En dan kan het zomaar zijn dat het omdraaien van een kabel, met aan 1 einde een aardeaansluiting, er een heel groot verschil optreedt. Moet je niet willen en ook niet zoeken.

    Met vriendelijke groet
    Theo

×