Audioquest Cheetah

Audioquest beschikt over een zeer ruim assortiment interlinks, luidsprekerkabels en accessoires. Bij de interlinks loopt het assortiment van de goedkope Diamondback (? 90) interlink door tot de astronomische geprijsde Sky (meer dan ?2000) en dit geldt ook voor de luidsprekerkabels (van de Type 2 tot en met de Pikes Peak (>?10.000, 2x3m)). De Cheetah ligt binnen het interlinksegment tegen de top met een prijs van ?910 voor 0.75 meter

De Cheetah beschikt over de nieuwe DBS-techniek.
De Cheetah beschikt over de nieuwe DBS-techniek.

De nieuwe DBS-techniek beschouwt Audioquest als hun paradepaardje op researchgebied. En terecht, want het werkt. De nieuwe generatie kabels van Audioquest zijn transparanter, energieker en lijken over meer controle te beschikken dan hun voorgangers. Dit geldt natuurlijk ook voor de Cheetah. Deze opvolger van de Anaconda mag geenszins vergeleken worden met zijn oudere broer. De Cheetah is energieker, minder bol en minder zacht. Begrijp dit niet verkeerd, de Cheetah is absoluut niet fel of scherp, maar legt simpelweg meer accent op het midden / hooggebied dan de Anaconda.

Het hooggebied
Het eerste dat opvalt bij deze Audioquest is het energieke en fanatieke karakter. Gelukkig blijft de Cheetah mild en stoort het aanwezige hoog niet. Bij rockmuziek kan de Cheetah echter een beetje overenthousiast worden en mis ik het milde rustige karakter van de vM-QS kabels. Wellicht is de Cheetah geen ideale match met de Magnepans.
Bij vocale stukken als Sarah McLachlan, Dido en Everything but the Girl is de interlink een stuk gunstiger gestemd. Het hoog klinkt ongelooflijk puur en zacht. Hier is ook goed te merken over hoeveel detail de kabel beschikt.

Het middengebied
Hier geld ongeveer hetzelfde als bij het hoog; de Cheetah is enthousiast en erg energiek. De Anaconda was heerlijk rustig, zacht en mild, terwijl de Cheetah maar al te graag wil knallen. Het is dus erg oppassen met deze interlink.

Het laag
Hier is het DBS systeem wellicht het best te horen. Het laag is ongelooflijk diep en strak. De Cheetah laat geen enkele steek vallen, wat een opvallende prestatie is. De Anaconda was behoorlijk vol in het laag, al was het laaggebied daar ook al behoorlijk strak te noemen. De Cheetah gaat echter duidelijk een stap verder dan zijn oude

Natuurlijk is de Cheetah ook in gebalanceerde versie leverbaar.
Natuurlijk is de Cheetah ook in gebalanceerde versie leverbaar.

broer. Moloko klinkt heerlijk vol over de Audioquest. Het diepe laag in het nummer Forever More komt duidelijk aanzetten vanuit de diepte en wordt heerlijk doortekend weergegeven.

Detail
Subliem. Subtiele klankverschillen worden zonder enige moeite doorgegeven aan de voorversterker. Tikjes, pufjes, ambiance, alles wordt duidelijk binnen proportie doorgesluisd, zodat de luidsprekers hun werk naar behoren kunnen doen. U hoeft, na aanschaf van de Cheetah, niet bang te zijn dat u met deze interlink een zwakke schakel heeft.

Gerelateerde berichten

Review RU Connected optische interlink

Bijna alle bronnen zijn tegenwoordig digitaal. Denk aan settopboxen, streamers, game consoles en bijvoorbeeld tv?s. Nu kunnen deze bronnen wel een analoge uitgang hebben, maar het is vaak veel mooier om via een aparte d/a-converter te spelen. En dan is een digitale interlink nodig. Wij testen de optische interlink van RU Connected. De prijs: 13 […]

Supra USB

Review Supra USB kabel

Een digitale kabel, geeft een digitaal signaal door. Er zou dus, op het gebied van audio, geen verschil hoorbaar moeten zijn als we een andere kabel gebruiken. Dit is een onderwerp op Alpha-Audio waar de meningen over verschillen. Wat een 1 blijft een 1 en een 0 blijft een nul. Maar waarom horen we dan […]

Akiko Audio Powercord

Review Akiko Powercord Silverline en The Patriot

De postbode overhandigt twee serieuze dozen van het Limburgse Akiko Audio. Zijn dit écht de twee netkabels die we kunnen testen? Een blik in de dozen bevestigt dit. Eén dikke zilverkleurige kabel – dat moet wel de Silverline zijn – en één in de kleuren van de Hollandse vlag: The Patriot. 

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review Audioquest Thunder power cable

Review Audioquest Thunder power cable