web analytics

Audioquest Bedrock

De Audioquest Bedrock hoort bij de Double Quad Helix familie van de luidsprekerkabels. De bedrock is het grote broertje van de Slate, het instapmodel en is het kleine broertje van de Gibraltar, de topkabel in deze serie. Zoals bij veel kabels van Audioquest is ook bij de Bedrock de letters PSC op de kabel te vinden: Perfect Surface Copper. De Bedrock biedt acht van deze kabeltjes. Daardoor is de Bedrock prima in biwire-configuratie te gebruiken. Naast al deze specificaties is in de Bedrock is ook een Conductive Dielectic verwerkt: een klein ‘adertje’ dat door de kabel loopt en storingen tegen gaat.

De Bedrock is één van de platte luidsprekerkabels van Audioquest.
De Bedrock is één van de platte luidsprekerkabels van Audioquest.

Het eerste woord dat in me op kwam is: ingetogen. De Bedrock is duidelijk een rustigere kabel dan de CV-6 van Audioquest. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de opbouw van de kabel die totaal anders is dan bij de CV-6. Ingetogen wil niet zeggen saai. Saai is de bedrock niet; De kabel heeft voldoende hoog, midden en laag te bieden. Erg fris kan het echter niet genoemd worden. Het is dus niet aan te raden de kabel op een warmere set aan te sluiten.

Midden
Het middengebied van de Bedrock is mild en rond. Het middengebied doet echter op sommige momenten wat zijdeachtig en glad aan. Vocale representatie gaat echter prima. Sarah McLachlan klinkt zeer vol en natuurlijk. Details worden prima doorgelaten, waardoor kleine trillingen in haar stem goed te volgen zijn. Rock is een ander verhaal. Vreemd genoeg komt bij rockmuziek de kabel wat rommelig over. Het hoog is te mat en het midden teveel op de achtergrond. Muses nieuwe album: Absolution klinkt gedrukt en op de achtergrond. De CV-6 biedt bij Rock meer openheid dan de Bedrock waardoor dit genre meer levendigheid en energie toont.

Gecontroleerd laag
Een grote kracht van de Bedrock is te vinden in het laaggebied van de kabel. Het laag wordt prachtig kort en strak gehouden. Dit is hoogstwaarschijnlijk te danken aan de immense bandbreedte die de kabel biedt. De vollere opnames als Eels, Beautiful Freak, klinken niet langer overstemd, maar gecontroleerd en goed volgbaar.

Detail en stereobeeld
De Bedrock is op gebied van detailreproductie ongeveer gelijk aan de CV-6. Door het milde hoog mag het lijken dat de Bedrock minder micro-informatie doorlaat, maar het tegendeel is waar. Als u een paar minuten

De Bedrock is mild en komt krachtig over: ideaal voor een set die overenthousiast is.
De Bedrock is mild en komt krachtig over: ideaal voor een set die overenthousiast is.

geconcentreerd luistert, zult u merken dat de Bedrock weinig versluiert. Het stereobeeld van de Bedrock is zeer strak gefocust, maar minder breed dan bij de CV-6. Dat is niet zo vreemd als u bedenkt dat deze kabel wat minder fris is dan zijn concurrent.

Conclusie:
De Bedrock is een kabel die uitermate geschikt is voor hifi-sets die wat erg enthousiast zijn in het midden- en hooggebied. De kabel is van zichzelf erg mild, waardoor u wat kunt missen in het hoog. In het laaggebied is de kabel zeer gecontroleerd, waardoor volle opnames zeer goed over komen.

Gerelateerde berichten

Teufel Reference kabel

Kabels zijn altijd een gevaarlijk onderwerp. De technisch onderlegde liefhebbers zeggen doorgaans: een kabel moet dik genoeg zijn en niet teveel weerstand bieden. Dan is het goed. De ‘gelovigen’ investeren maar al te graag duizenden euro’s in de transportmiddelen voor elektronische signalen. Teufel is met de Reference-serie ook in het hogere segment gestapt, maar houdt […]

Solid Core luidsprekerkabel plug

Review Art Speak Solid Core silver luidsprekerkabel

Om indruk te maken zijn sommige hifi liefhebbers bereid om complete tuinslangen achter de set te leggen. Dikker is beter, toch? Immers: een grote brede snelweg kan ook meer verkeer aan dan een landweggetje. Art Speak gelooft daar niet in. Zijn Solid Core Silver luidsprekerkabel heeft drie dunne adertjes. Ruim voldoende voor een neutrale overdracht… […]

Geef een reactie