Audioquest Anaconda

Audioquest beschikt over een zeer ruim assortiment interlinks, luidsprekerkabels en accessoires. Bij de interlinks loopt het assortiment van de goedkope Diamondback (? 90) interlink door tot de astronomische geprijsde Sky (meer dan ?2000) en dit geldt ook voor de luidsprekerkabels (van de Type 2 tot en met de Pikes Peak (>?10.000, 2x3m)). De Anaconda ligt tegen de top aan binnen het interlink-segment. De prijs van ongeveer ?1190 voor 1 meter liegt er niet om.

De Anaconda is de top-of-the-line interlink van Audioquest. En dat is goed hoorbaar!
De Anaconda is een van de top-of-the-line interlinks van Audioquest. En dat is goed hoorbaar!

Audioquest is een Amerikaans bedrijf en dat hoor je goed terug in deze kabel. Het beeld is groot, diep en indrukwekkend energiek. Het lijkt af en toe wel of er nitro door de kabel loopt in plaats van gewone stroom. De enorme bandbreedte zorgt voor een heerlijk diep laag en een hoog dat ongelooflijk soepel, zacht en fris aandoet. En dit met een lineariteit die simpelweg fabuleus is.

Indrukwekkend

De twee meest indrukwekkende eigenschappen die aan de Anaconda gekoppeld mogen worden, zijn de beeldvorming en de dynamiek. Het beeld dat de Anaconda opwerpt is hoog, breed, diep en zeer strak gefocust. Alle instrumenten zijn prachtig van elkaar te onderscheiden. En dit gebeurt bij alle genres. Of u nu een symfonieorkest draait of Metallica, het maakt de Anaconda niets uit. Alles wordt prachtig neergezet.Het dynamische karakter waarover de Anaconda beschikt maakt het dat u zin krijgt op te staan en mee te dansen of te drummen. Stil zitten bij Moloko is er niet meer bij met de Anaconda. Maar de voordelen van de dynamiek zijn ook te horen bij subtiele klassieke of vocale stukken. De zachte nagalm van een triangel of een klein pufje van een zangeres worden net zo gemakkelijk doorgegeven.

Transparant
Na het aansluiten van de Anaconda lijkt het alsof er een dun plastic vlies van de luidsprekers af is gehaald. De Audioquest is zo ongelooflijk open en luchtig dat cd’s een nieuwe dimensie krijgen.
Dubbele stemmen komen makkelijker los van de luispreker en worden significant beter geplaatst in de ruimte. Subtiele klankverschillen in hihats worden beter weergegeven.

Je krijgt waar voor je geld bij Audioquest: prachtige pluggen!
Je krijgt waar voor je geld bij Audioquest: prachtige pluggen!

Stemmen klinken natuurlijker met meer lucht en natuurlijkheid. Deze eigenschap komt als beste tot uiting bij het spelen van klassieke of akoestische muziek. De verschillen in snaargebruik of aanslag wordt na het aansluiten van de Anaconda beter hoorbaar. De Viper is in deze overduidelijk inferieur aan de Anaconda.

Conclusie
De Anaconda is een echte allrounder. Het zachte, milde hoog. Het open middengebied en het superstrakke maar volle laag in combinatie met de transparantie maakt de kabel zeer interessant voor de veeleisende luisteraar. Het dynamische, energieke karakter en het grootse stereobeeld zorgt er echter wel voor dat de ruimte niet te klein moet zijn. Maar als u op dit niveau bezig bent, zal dat in de meeste gevallen niet meer de beperkende factor zijn.

Gerelateerde berichten

Teufel Reference kabel

Kabels zijn altijd een gevaarlijk onderwerp. De technisch onderlegde liefhebbers zeggen doorgaans: een kabel moet dik genoeg zijn en niet teveel weerstand bieden. Dan is het goed. De ‘gelovigen’ investeren maar al te graag duizenden euro’s in de transportmiddelen voor elektronische signalen. Teufel is met de Reference-serie ook in het hogere segment gestapt, maar houdt […]

QED Reference XT40

Review QED Reference XT40

Van QED ontvangen we de XT40 speaker kabel voor een review. Zo op het oog ziet de QED er netjes, maar ook wel erg conventioneel uit. Gewoontjes dus. De mantel heeft een mooie parel-witte finish en de gemonteerde banaanstekers zien er kwalitatief hoogwaardig uit. Dit zijn zogenaamde Airlock-connectors en worden aan de geleider gekrompen in […]

Audioquest Rocket 44-B

Multitest luidsprekerkabels 400 – 600 euro

Hoewel draadloos enorm in opkomst is, zullen vele lezers toch gewoon gebruik maken van een kabeltje tussen de eindversterker en luidspreker. En net zoals bij luidsprekers komen kabels in vele vormen, maten en prijzen. Wij testen nu vijf luidsprekerkabels in de prijsklasse 400 euro tot 600 euro per twee meter paar. 

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review Audioquest Thunder power cable

Review Audioquest Thunder power cable