web analytics

Alpha Top 10 producten 2018

Afrondend

Inhoud

Is dit de lijst der lijsten? Nee… dit is een greep uit de spullen die we hebben getest. Dit zijn de spullen die Alpha Audio met een gerust hart kan aanraden. Dit zijn spullen die naar onze mening binnen hun klasse opmerkelijk goed presteren.

Hebt u nog pareltjes ontdekt die we moeten testen? Laat het zeker weten onder dit artikel. We vinden het altijd fijn als onze lezers met goede suggesties komen.

Rest ons nog u een geweldig Oud En Nieuw te wensen! Tot volgend jaar!

Gerelateerde berichten

Review Live Cable Signature-serie

Afrondend InhoudLichtnetproducten hebben een beetje een dubieuze naam bij sommige liefhebbers. “Stroom is stroom” is vaak het argument wat we horen. Toch heeft nagenoeg elke kabelfabrikant een lichtnetkabel in het assortiment en zijn er zelfs bedrijven die zich erin specialiseren. Live Cable is zo’n fabrikant. Sterker nog: het nieuwe, Nederlandse high-end bedrijf specialiseert zich op […]

Review Grimm LS1a

Afrondend InhoudMet de Grimm LS1be – na bijna precies een jaar – nog vers in het geheugen, krijgen we de gloednieuwe Grimm LS1a in de luisterruimte: een afgeleide van deze wonderschone creatie. Hij heeft dezelfde roots in de pro-audio. Dezelfde filosofie. En dezelfde technologie onder de kap die de ‘be’ zo bijzonder maakt. Echter het prijskaartje […]

16 reacties

 1. Wat een mooi lijstje! Ik heb op de valreep van het nieuwe jaar net 4 bluesound nodes gehaald.

  Pas na de aankoop, heb ik me verdiept wat nodig is om Roon aan de praat te krijgen. Maar dit valt nog niet mee. En ik wil geen laptop/pc aan moeten zetten, maar gewoon alles in de meterkast zetten en 24×7 bediening met tablet en iphone.

  De minimale specs voor een NAS zijn heel hoog. Zelf een minipic/NUC inrichten klinkt erg ingewikkeld. In de VS heb je een i5 sonictransporter, maar daar lees ik in Nederland weinig over. Wat zou jullie tip zijn?

   1. Een NUC kan dus ook gewoon 24×7 aan blijven staan in de meterkast?
    Dan ga ik dat met hulp van jullie video proberen denk ik.
    Ik heb nog een hele oude QNAP Nas TS-209 bouwjaar 2008, deze heeft 1Gbps ethernet en 2x 1TB schijven, zou ik hier gewoon de muziek op kunnen zetten?

     1. Voor een NUC met Roon gebruik je Roon Rock:
      https://kb.roonlabs.com/Roon_Optimized_Core_Kit
      De A-A tutorial vind je hier:
      http://alpha-audio.nl/workshop/workshop-roon-rock-installeren-op-een-nuc/
      Op YouTube zijn ook de nodige filmpjes tover dit onderwerp te vinden.
      Je kunt natuurlijk ook een Roon Nucleus kopen:
      http://blog.roonlabs.com/what-makes-nucleus-so-special/
      De mooiste oplossing in dit verband, maar helaas ook de duurste…!

Geef een reactie