Alpha Top 10 producten 2018

Deel 2

Inhoud

DALI Calisto 6c

DALI weet een actief systeem te maken met streaming- en uitbreidingsmogelijkheden voor een redelijke prijs én een installatie- en gebruiksgemak wat wij nog niet eerder hebben gezien. Echt plug and play. Of nee: u moet nog wel op een knopje drukken… Het systeem werkt superstabiel en klinkt gewoon lekker. High-End Hifi? Nee… wel fun, innovatief en muzikaal.

Arcam SA10

De terechte winnaar van onze multitest instapversterkers. De Arcam SA10 is een zeer betaalbare, complete en degelijk presterende versterker. Onder de 1000 euro een zeer goede keuze!

Bowers & Wilkins 606 S2

Een zeer verrassend muzikaal speakertje voor een ongekend interessant bedrag. Wij stonden écht even perplex toen deze Brit op een Hegel Röst stond te spelen… de sterren van de hemel. Kan het keihard en levert het aardverschuivend laag? Nee… Maar speelt het compleet voor zijn formaat? Ja! Fijne speaker.

Isotek Titan EVO3

Een Must Have voor een high-end audiosysteem. Serieus… Sinds wij de Isotek Titan EVO3 op onze Bryston 4B SST3 hebben gehoord, kunnen we niet meer zonder. Het laag is krachtiger en strakker, het midden beter te volgen, de staging is groter… need we say more?

Bluesound Node 2i

Jep… de Node 2 is nog beter geworden. De Node 2i (saaie naam, maar goed) is weer nét een tikkie muzikaler. En biedt AirPlay2, 2-weg bluetooth en vast nog wel een paar extra’s. De beste streamer in zijn klasse is gewoon nog beter geworden. Zoekt u een streamer rond de 500 euro die gewoon heel goed doet wat hij moet doen? … Bluesound. Klaar.

Gerelateerde berichten

Monster Miles Davis

Deel 2 Inhoud  Monster zet zijn muzikantenlijn voort met de legendarische Miles Davis. Een ?tribute? noemt Monster het. De in-ear is voor de ultieme jazzliefhebber en moet zelfs de meest kritische luisteraar bekoren. Het prijskaartje is er ook naar: de adviesprijs van deze limited edition is 500 euro!

Isoacoustics

Video Isoacoustics luidspreker supports

Deel 2 InhoudBij Alpha Audio testen we niet vaak tweaks. Maar als er een duidelijke uitleg mogelijk is van de werking, wordt het een ander verhaal. En dat is zonder meer het geval bij deze speaker supports van Isoacoustics. We bekijken de Gaia en Aperta speaker supports. 

16 reacties

 1. Wat een mooi lijstje! Ik heb op de valreep van het nieuwe jaar net 4 bluesound nodes gehaald.

  Pas na de aankoop, heb ik me verdiept wat nodig is om Roon aan de praat te krijgen. Maar dit valt nog niet mee. En ik wil geen laptop/pc aan moeten zetten, maar gewoon alles in de meterkast zetten en 24×7 bediening met tablet en iphone.

  De minimale specs voor een NAS zijn heel hoog. Zelf een minipic/NUC inrichten klinkt erg ingewikkeld. In de VS heb je een i5 sonictransporter, maar daar lees ik in Nederland weinig over. Wat zou jullie tip zijn?

   1. Een NUC kan dus ook gewoon 24×7 aan blijven staan in de meterkast?
    Dan ga ik dat met hulp van jullie video proberen denk ik.
    Ik heb nog een hele oude QNAP Nas TS-209 bouwjaar 2008, deze heeft 1Gbps ethernet en 2x 1TB schijven, zou ik hier gewoon de muziek op kunnen zetten?

 2. Wat betreft de pareltjes uit 2018 die “moeten” worden getest zeg ik: de Chord Hugo M-Scaler!
  Maar kijk uit, jullie lopen dan wél het risico van je NOS Dac geloof af te vallen… ;-)

Geef een reactie