web analytics

Alpha Top 10 producten 2018

Deel 2

Inhoud

DALI Calisto 6c

DALI weet een actief systeem te maken met streaming- en uitbreidingsmogelijkheden voor een redelijke prijs én een installatie- en gebruiksgemak wat wij nog niet eerder hebben gezien. Echt plug and play. Of nee: u moet nog wel op een knopje drukken… Het systeem werkt superstabiel en klinkt gewoon lekker. High-End Hifi? Nee… wel fun, innovatief en muzikaal.

Arcam SA10

De terechte winnaar van onze multitest instapversterkers. De Arcam SA10 is een zeer betaalbare, complete en degelijk presterende versterker. Onder de 1000 euro een zeer goede keuze!

Bowers & Wilkins 606 S2

Een zeer verrassend muzikaal speakertje voor een ongekend interessant bedrag. Wij stonden écht even perplex toen deze Brit op een Hegel Röst stond te spelen… de sterren van de hemel. Kan het keihard en levert het aardverschuivend laag? Nee… Maar speelt het compleet voor zijn formaat? Ja! Fijne speaker.

Isotek Titan EVO3

Een Must Have voor een high-end audiosysteem. Serieus… Sinds wij de Isotek Titan EVO3 op onze Bryston 4B SST3 hebben gehoord, kunnen we niet meer zonder. Het laag is krachtiger en strakker, het midden beter te volgen, de staging is groter… need we say more?

Bluesound Node 2i

Jep… de Node 2 is nog beter geworden. De Node 2i (saaie naam, maar goed) is weer nét een tikkie muzikaler. En biedt AirPlay2, 2-weg bluetooth en vast nog wel een paar extra’s. De beste streamer in zijn klasse is gewoon nog beter geworden. Zoekt u een streamer rond de 500 euro die gewoon heel goed doet wat hij moet doen? … Bluesound. Klaar.

Gerelateerde berichten

NuForce IA-18 voorkant

Review NuForce IA-18

Deel 2 InhoudHet Amerikaanse NuForce is in Nederland wellicht niet top-of-mind; het is wel een degelijk merk met interessante producten. Denk aan de desktop-serie waaronder een dac, hoofdtelefoonversterker en bijvoorbeeld iPod-dac vallen. Wij testen vandaag de NuForce IA-18 geïntegreerde versterker. Een ‘premium’ hifi-apparaat van ?3500. 

NAD C338 - C558 - Zensor 3

Review NAD C338 – NAD C558 – DALI Zensor 3

Deel 2 InhoudEen complete set voor 1700 euro. Een set met bluetooth, digitale ingangen, chromecast, analoge inputs én een platenspeler… voor 1700 euro. Is het mogelijk? Ja: het kan. Wij testen een set die opgebouwd is met een NAD C338, NAD C558 en een setje DALI Zensor 3. Eens kijken hoe dat muziek kan maken. 

16 reacties

 1. Wat een mooi lijstje! Ik heb op de valreep van het nieuwe jaar net 4 bluesound nodes gehaald.

  Pas na de aankoop, heb ik me verdiept wat nodig is om Roon aan de praat te krijgen. Maar dit valt nog niet mee. En ik wil geen laptop/pc aan moeten zetten, maar gewoon alles in de meterkast zetten en 24×7 bediening met tablet en iphone.

  De minimale specs voor een NAS zijn heel hoog. Zelf een minipic/NUC inrichten klinkt erg ingewikkeld. In de VS heb je een i5 sonictransporter, maar daar lees ik in Nederland weinig over. Wat zou jullie tip zijn?

   1. Een NUC kan dus ook gewoon 24×7 aan blijven staan in de meterkast?
    Dan ga ik dat met hulp van jullie video proberen denk ik.
    Ik heb nog een hele oude QNAP Nas TS-209 bouwjaar 2008, deze heeft 1Gbps ethernet en 2x 1TB schijven, zou ik hier gewoon de muziek op kunnen zetten?

     1. Voor een NUC met Roon gebruik je Roon Rock:
      https://kb.roonlabs.com/Roon_Optimized_Core_Kit
      De A-A tutorial vind je hier:
      http://alpha-audio.nl/workshop/workshop-roon-rock-installeren-op-een-nuc/
      Op YouTube zijn ook de nodige filmpjes tover dit onderwerp te vinden.
      Je kunt natuurlijk ook een Roon Nucleus kopen:
      http://blog.roonlabs.com/what-makes-nucleus-so-special/
      De mooiste oplossing in dit verband, maar helaas ook de duurste…!

Geef een reactie