Alpha Top 10 producten 2018

Waarom?

Inhoud

Waarom zijn we tot deze producten gekomen? Goede én terechte vraag. Laten we per apparaat kort een toelichting geven.

Metrum Acoustics Jade

De Metrum Acoustics Jade d/a-converter voorversterker beschikt over ongekende muzikale kwaliteiten binnen zijn klasse. Hij schurkt dicht tegen de veel prijzigere Adagio aan. Kortom: voor ongeveer 3000 euro haalt u een ware parel in huis waar u nog vele jaren van kan genieten.

Het enige minpunt wat we kunnen vinden, is het feit dat u afstand moet doen van de usb-connectie als u voor I2S wilt gaat in combinatie met de Metrum Acoustics Ambre. Dat geldt trouwens ook voor de duurdere Adagio. We hopen dat Metrum met een oplossing komt.

Metrum Acoustics Ambre

Ja: weer een Metrum… deze keer de streamer. De Metrum Acoustics Ambre is een ROON endpoint. Dat wil zeggen dat u over een ROON-abonnement moet beschikken en een ROON-server moet draaien. (Dat is toch een investering). Hebt u dat, dan kunt u voor 1200 euro genieten van een zéér hoog muzikaal niveau. Juist… 1200 euro. Dat zijn prijzen waarbij wij niet een ongelooflijk holografische, detailrijke, contrastrijke presentatie verwachten. Maar dat is wel wat de Ambre biedt.

ROON Rock

Hierna stoppen we met ROON… Maar we noemen het nog wel een keertje, want ROON Rock is gewoon te gek. Wat een fijne software is ROON toch. Wij hebben vele pakketten gebruikt, maar geen enkele is zo fijn in gebruik als ROON. Wij kunnen niet meer zonder. Nou… dat is eruit.

Hifiman Sundara

Een betaalbare, ongekend muzikale magnaplanar hoofdtelefoon. En een draagcomfort om uw vingers bij af te likken. Dat is wat de Hifiman Sundara in een notendop is. Auteurs Yung en Quintijn zijn dusdanig onder de indruk dat er nu dagelijks mee spelen. En dat zegt wat. U zult nog wel meer lezen over deze fijne over-ear van Hifiman!

JCat Femto USB en CAT

Nerd Alert… dit gaat over audio-pc tweaks. En geen goedkope, want deze custom kaarten kosten zo’n 400 euro per stuk. Maar boy: wat maken ze een verschil! Aanzienlijk meer rust en dus meer contrast en een grotere stage. Beide kaarten zitten in onze high-end audio pc (of de ultieme audio-pc). Top spul waar de zelfbouwers ongetwijfeld van onder de indruk zullen zijn.

Gerelateerde berichten

QED Reference XT40

Review QED Reference XT40

Waarom? InhoudVan QED ontvangen we de XT40 speaker kabel voor een review. Zo op het oog ziet de QED er netjes, maar ook wel erg conventioneel uit. Gewoontjes dus. De mantel heeft een mooie parel-witte finish en de gemonteerde banaanstekers zien er kwalitatief hoogwaardig uit. Dit zijn zogenaamde Airlock-connectors en worden aan de geleider gekrompen […]

Dion Audio SD100 versterker

Review Dion Audio SD100

Waarom? InhoudKlasse D-versterking is in opkomst. Nagenoeg – zo niet alle – docking stations en AirPlay-speakers hebben een klasse-D versterker. Ook de meeste all-in-one setjes beschikken over een efficiënte pwm-versterker. In de hifi en high-end zien we ook steeds vaker dit type (eind)versterker verschijnen. We bekijken vandaag een model van Dion Audio. De SD100 om […]

16 reacties

 1. Wat een mooi lijstje! Ik heb op de valreep van het nieuwe jaar net 4 bluesound nodes gehaald.

  Pas na de aankoop, heb ik me verdiept wat nodig is om Roon aan de praat te krijgen. Maar dit valt nog niet mee. En ik wil geen laptop/pc aan moeten zetten, maar gewoon alles in de meterkast zetten en 24×7 bediening met tablet en iphone.

  De minimale specs voor een NAS zijn heel hoog. Zelf een minipic/NUC inrichten klinkt erg ingewikkeld. In de VS heb je een i5 sonictransporter, maar daar lees ik in Nederland weinig over. Wat zou jullie tip zijn?

   1. Een NUC kan dus ook gewoon 24×7 aan blijven staan in de meterkast?
    Dan ga ik dat met hulp van jullie video proberen denk ik.
    Ik heb nog een hele oude QNAP Nas TS-209 bouwjaar 2008, deze heeft 1Gbps ethernet en 2x 1TB schijven, zou ik hier gewoon de muziek op kunnen zetten?

 2. Wat betreft de pareltjes uit 2018 die “moeten” worden getest zeg ik: de Chord Hugo M-Scaler!
  Maar kijk uit, jullie lopen dan wél het risico van je NOS Dac geloof af te vallen… ;-)

Geef een reactie