web analytics

Alpha-lezers testen de Denon DA-300USB

Denon DA-300USB

Wij hebben onlangs vijf lezers de Denon DA-300USB laten testen. Hieronder treft u de evaringen aan van deze enthousiaste groep Alpha Testers. 

Wat is er leuker dan zelf testen? Zelf ervaren wat een nieuw apparaat kan toevoegen? Hoe het presteert ten opzichte van wat u al hebt staan? Die kans hebben we – samen met Denon – vijf lezers gegund. Hieronder leest u wat zij vinden van de Denon DA-300USB. Een converter die we al eerder aan de tand hebben gevoeld.

Lezer Sfefan Edwards schrijft het volgende:

“Met veel plezier kijken we TV, spelen we DVD’s, CD’s en luisteren we (internet)radio via AppleTV. Maar een goede manier om bijvoorbeeld naar Spotify te luisteren ontbrak. Daar komt de Denon DA-300USB ineens om de hoek kijken. Want daarmee kan dat wel. Door een uitgave van ? 399,00 breng je ineens je installatie vanuit het verleden naar het heden. Da’s in ieder geval veel goedkoper dan een nieuwe receiver!”

De Denon DA-300USB tilt “computeraudio” naar een hoger plan. Hij promoveert diensten zoals Spotify van mobile devices naar hifi apparatuur.

Heb ik dat helemaal geen kritiek? Natuurlijk wel. Omdat ik mijn hele installatie “weg gewerkt” heb mis ik eigenlijk een afstandbediening. Maar da’s ook echt het enige wat ik na één week gebruik kan bedenken.

Daan Overgoor meldt over de Denon DA-300USB:

Hij speelt met veel meer rust, de onderlinge instrumenten zijn een stuk beter van elkaar te onderscheiden. De DVD speler lijkt in vergelijking hiermee meer een rommeltje van geluiden (lichtelijk overdreven, but “you get the point”). En dat terwijl mijn DVD speler de reden is dat ik voor een DAC ben gaan kijken. De ingebouwde DAC van mijn dvd speler is namelijk veel beter dan van mijn laptop. De ruimtelijkheid en openheid van de DA-300 USB is echt compleet nieuw voor mij.”

En een puntje van kritiek:

“Het kan soms wat scherp klinken in het hoog, waardoor je het met name op hogere volumes toch soms even wat zachter zet. Bij dit album (red: Daft Punk, Random Access Memories) klinkt het vinyl mooier dan het digitaal. Omdat het vinyl wat rustiger en warmer speelt, is het fijner om naar te luisteren.”

Mark van Deun schrijft ons:

“Wat meteen opvalt is de spreiding en de openheid die de dac tentoonstelt over de JBL’s. Een erg aangenaam en volledig beeld van de beluisterde muziek. Over de balans van de dac niets meer dan lof, de muziek danst vloeiend door de luidsprekers en voelt geen moment geknepen of samengeperst aan. Luchtig, met een stabiel diep bereik en een algeheel coherente weergave.”

Over hoofdtelefoons:

“Op de hoofdtelefoonuitgang zou overigens een tikkeltje meer punch in het laag niet misstaan, maar dat mag de pret niet drukken. Dit is een hoofdtelefoonuitgang die met kop en schouders boven de meeste standaard laptop of desktop-uitgangen uitsteekt. Voor meer punch en kracht zou een extra hoofdtelefoonversterker echter een optie zijn.”

Jan Nieuwland tipt aan:

(REd: over DSD128) “Een opvallend verschil met  PCM Hi-res 24/96 of ISO Flac 24/88,2 file, meer dynamiek (let op de buren) meer ruimtelijker (belevingseffect van lichte surround over stereo, geen echo of vertraging) geluid komt los van de luidsprekers (er is geluid maar minder richting afhankelijk) een meer subtiele luister ervaring.”

 

Gerelateerde berichten

Review KingRex UD384 dac

Er zijn inmiddels heel wat usb d/a-converters op de markt. De vraag is dan: hoe kan je als fabrikant iets leveren wat onderscheidend is? In geval van Kingrex zijn er twee zaken die opvallen: de dac is 32bit en kan samplerates aan tot 384 kHz én de dac is uitbreidbaar met een accuvoeding. 

Focal Aria 925

Review Focal Aria 926 luidspreker

Focal heeft de wereld van de middensegment speakers behoorlijk op zijn kop gegooid met de nieuwe Aria-lijn. Tenminste: zo moeten we het geloven. De nieuwe units van vlas moeten heel licht en toch vrij stijf zijn. En aangezien vlas niet zoveel kost, is het ook nog goedkoop in de productie. En dat moet weer in […]

4 reacties

  1. Het is goed om ook eens wat geluiden vanuit de community te lezen. Kan een Denon vertegenwoordiger mij vertellen waarom er geen betere voeding wordt meegeleverd? 100,- bovenop de prijs en de concurrentie heeft echt het nakijken.

Geef een reactie