items over Versterkers

Zie ook: Hi-Fi (971) | Reviews (746) | Hifi recensies (337) | Versterkers (105) | Geïntegreerd (40) |
Versterkers blijven het hart van het audiosysteem. Ergens moet de muzikale energie namelijk een duw in de rug krijgen. Versterkers testen we regelmatig en met veel plezier.

Eindversterkers Toon alle items

Een eindversterker is de krachtpatser in de set. Het moet het inkomende signaal – veelal van de voorversterker – vermenigvuldigen met een factor ‘X’, zodat de luidspreker genoeg vermogen binnen krijgt om lucht in beweging te brengen. Natuurlijk gaat het erom dit zonder enige toevoeging van klankkleur, vervorming of bijvoorbeeld fasedraaiingen te doen.

Geïntegreerd Toon alle items

Een geïntegreerde versterker heeft zowel een voor- als eindversterker in één doosje. Handig! Het houdt de signaalpaden kort en het scheelt investeringen in bekabeling. Sommige modellen hebben ook een d/a-converter ingebouwd om digitale bronnen te kunnen koppelen.

Voorversterkers Toon alle items

Een voorversterker is in feite een schakeldoos voor bronnen met daarin een volumeregeling. De taak is zo ‘schoon’ mogelijk te schakelen en zo verliesvrij mogelijk het volume te regelen. Moderne voorversterkers hebben vaak ook een d/a-converter ingebouwd, zodat u ook digitale bronnen kunt koppelen en schakelen.