items over Luidsprekers

Zie ook: Hi-Fi (988) | Reviews (751) | Hifi recensies (356) | Luidsprekers (144) | Monitor (43) | Video-cast (245) |
Het is onmogelijk om zonder luidsprekers muziek weer te geven. Daarbij is het een grote en belangrijke smaakmaker. Vandaar dat we veel luidsprekers testen.

Actief Toon alle items

Een actieve luidspreker beschikt over een ingebouwde versterker en soms ook actief filter. Het voordeel is dat alles perfect op elkaar is afgestemd. De versterker, filter en units zijn veelal een perfecte match. Ook is het vaak kosten- en ruimtebesparend.

Monitor Toon alle items

Een monitor – of bookshelf – luidspreker is een kleiner model luidspreker wat op een statief komt te staan. In studio’s zijn er nog weleens speciale onderzetters die doortrillen voorkomen. Een bookshelf lijkt kleiner, maar de footprint is gelijk aan die van een vloerstaander, omdat ze toch op een statief komen te staan.

Subwoofer Toon alle items

Een subwoofer komt veel voor in surround-opstellingen. Maar het is ook geen uitzondering in stereo-opstellingen. Een subwoofer is voor het absolute laag. Dus in feite vanaf zo’n 60 Hz tot onder de 20 Hz. Soms in geval van thuisbioscopen ook vanaf 80 Hz tot minder dan 20 Hz.

Vloerstaand Toon alle items

Een vloerstaande luidspreker beschikt over een grotere kast, waardoor in veel gevallen het (sub)laag wat meer body krijgt in vergelijking met een monitor / bookshelf model. Hoewel een vloerstaander groter lijkt, is de ‘footprint’ veelal gelijk aan die van een monitor-speaker, omdat deze op een statief komt te staan.