items over Reviews

Zie ook: Personal Audio (292) | Reviews (745) | Personal Audio Reviews (116) | Mobiele spelers (19) |

Recensies is één van de hoofdpijlers op Alpha Audio. We testen dagelijks producten. En dat vinden we geweldig. Lekker aanklooien met spullen: wie wil dat nu niet? Juist… het is in feite de droombaan van iedere liefhebber!

Stramien

We testen bij Alpha Audio altijd volgens een vast stramien. Iedere auteur heeft een vaste referentie-set om zaken op te testen. Op de redactie hebben we zelfs een vaste luisterruimte met een vast systeem om componenten op te testen. Natuurlijk proberen we wel altijd het maximale uit een product te halen. En dat houdt in dat we ook combineren. Denk aan het proberen van andere versterkers, kabels, bronnen… Immers: niet alles werkt even lekker samen.

Meten

Indien we kunnen meten, dan doen we dat. Zo meten we luidsprekers en hoofdtelefoons altijd door. Zo krijgt u zowel de luisterervaring als de meetresultaten.

AV Reviews Toon alle items


Hifi recensies Toon alle items

Alpha Audio test bijzonder veel producten. Het grootste deel valt binnen de categorie Hi FI. Lekker puristische spullen waar menig liefhebber van droomt. Het is dan ook geweldig om daarmee aan de slag te kunnen gaan.

Categorieën

We hebben Alpha Audio opgedeeld in marktsegmenten. Dit om u meer overzicht te bieden binnen welke segmenten wij testen. Het traditionele Hi-Fi segment bevat de welbekende producten als:
  • Versterkers
  • Luidsprekers
  • D/A-converters
  • Accessoires (kabels, tweaks, etc)
  • CD-spelers
  • Platenspelers
  • Complete sets

Hoe testen wij?

Alpha Audio test volgens een standaardprocedure en veelal in dezelfde setting, om zo een goed oordeel te kunnen vellen. Zo heeft iedere auteur een vast systeem. Op de redactie hebben we ook een referentiesysteem en een vaste luisterruimte (veel te zien op de foto’s). Multitests worden uitgevoerd met een panel, om zo een beter oordeel te kunnen vellen. Bij deze tests hebben we test-sheets met criteria die iedere auteur invult. De ‘hoofd’-auteur schrijft het verhaal en we verwerken quotes van de overige auteurs in dit verhaal, zodat u weet wat de rest ervan vindt. Luidsprekers en hoofdtelefoon worden – indien mogelijk – gemeten. Zo hebt u ook een idee van de ‘droge’ prestaties van deze apparaten.

Objectief

Alpha Audio probeert zo objectief mogelijk te testen. Kunnen we meten, dan doen we dat. Metingen zeggen echter lang niet alles. Luisteren is net zo belangrijk. Feit is echter: een ruimte heeft een klank, een auteur heeft een voorkeur. En de oren van de auteur zijn waarschijnlijk anders dan die van de lezer…

Personal Audio Reviews Toon alle items

Mobiel gebruik van audio is in rap tempo ongelooflijk populair geworden. En dat is helemaal niet gek als u bedenkt dat u voor een prikkie een ongekend hoog niveau kunt behalen. Denk aan een mooie mobiele dac met een fijne hoofdtelefoon. Prik de dac in uw smartphone en genieten maar!

High End

Maar ook mobiele audio – personal audio – is richting high-end aan het gaan. Vrijwel alle grote merken hebben wel een fraaie dac met hoofdtelefoon-uitgang. Of wat te denken van de prachtige mobiele spelers met discrete dacs erin?

Tests

We testen steeds meer personal audio accessoires. Denk aan hoofdtelefoons, mobiele spelers, mobiele dacs of andersoortige producten. Browse lekker door de categorie om te vinden wat u zoekt!

Streaming Audio Reviews Toon alle items

Streaming is geen toekomst meer. Het is er. En het blijft. Er is gelukkig inmiddels wat rust in deze wereld gekomen. De streaming-diensten zijn gestabiliseerd en ook de wereld van streamers en software is redelijk rustig nu.

Tests

We testen bijzonder veel streaming-producten bij Alpha Audio. Niet gek: we houden van netwerken, computers en audio. Dus dan is de voorliefde voor streaming vrij gemakkelijk te verklaren. We testen altijd volgens een vast procedé om te bekijken of het product in basis doet wat het moet doen. Denk aan een playlist op repeat en dan een dag laten spelen. Speelt hij nog? Perfect. Tevens kijken we uitgebreid naar de bediening, bouw, platform én natuurlijk: het softwarematige onderhoud vanuit de fabrikant.