web analytics

Onafhankelijk audio advies

Wie wil het nu niet: een geweldig mooi hifisysteem waarop uw muziek helemaal tot zijn recht komt? Maar waar te beginnen? Er zijn bijna net zoveel hifimerken als zandkorrels in de Sahara. En waarvoor moet u nu gaan? Een goede cd-speler? Streaming? Of pc-audio? Alpha Audio kan u helpen met onafhankelijk advies! 

Dion Audio DAC 32 converter met usb-ingangAlpha Audio test dagelijks hifi-apparatuur. Van zeer betaalbaar tot zeer exotisch. Mede door deze gedegen ‘hands on’-ervaring en de talloze producten die voorbij komen, weten we wat er te koop is en wat er allemaal mogelijk is.

Combineer dat met regelmatige beursbezoeken en literaire verdieping en we kunnen ook een aardige inschatting maken van wat er gaat komen. Deze kennis kunnen we gebruiken om u te helpen met het samenstellen van een passend hifisysteem wat nog jaren mee kan gaan!

Belangrijke factoren

Uiteraard spelen er veel factoren mee als u een muzieksysteem gaat samenstellen. En het maakt dan in basis niet uit over wat voor budget u beschikt. Bij een hifisysteem van 1000 euro gelden dezelfde regels als bij een systeem van 100.000 euro. Waar hebben we het over? Denk aan:

  • Wat voor geluid zoekt u?
  • Wat voor bron wilt u (primair) gebruiken?
  • Hoe groot is de ruimte waarin het systeem komt te staan? 
  • Hoe is de akoestiek?
  • Wilt u multiroom gaan spelen?
  • Et cetera…

Onafhankelijk

streaming netwerken uneto vniUiteraard zijn er veel dealers die u van advies kunnen voorzien. En zij hebben heus het beste met u voor. Echter, feit is: een dealer heeft een assortiment en ze zullen niet (of niet snel) buiten hun eigen assortiment zoeken naar een passende oplossing. Wij hebben geen connecties met merken of dealers en zullen dus altijd zoeken naar de beste oplossing voor u.

Hoe wij werken

Wij kunnen u op diverse manieren helpen. We kunnen telefonisch advies verstrekken of we kunnen op locatie komen en daar met u samen een passend systeem samenstellen. Geheel binnen uw budget en uiteraard geschikt voor de ruimte waarin het moet spelen. We kunnen ook met u samen naar demosystemen luisteren bij dealers bij u in de buurt. Als we een idee hebben van wat u een prettig geluid vindt, kunnen we gerichter te werk gaan.

Streaming netwerk

Sonos software 4.0Sommige audioliefhebbers willen graag kennis maken met streaming audio, maar hebben niet de kennis of de tijd om een streaming netwerk aan te leggen. Ook dat kunnen we verzorgen. We leggen niet direct kabels bij u thuis – tenzij u dat heel graag wil, maar dat kunnen andere partijen netter – maar we kunnen wel voor u de router en streaming apparatuur perfect instellen. Tevens kunnen we u uitleggen hoe alles werkt en hoe u het systeem met een tablet en / of smartphone kunt bedienen.

Kosten

New Music Show Belgie, Brussel

U zult begrijpen dat wij niet een uitgebreid onafhankelijk advies op maat geven kunnen zonder daarvoor een vergoeding te vragen. Een advies op maat maken kost tijd.

Ons tarief is 60 euro bruto per uur. Indien u ons op locatie wilt ontvangen, vragen we 0.25 cent (excl btw) per kilometer vergoeding.

Contact

Wij zijn uitstekend via e-mail te bereiken. U zult binnen een dag antwoord hebben. U kunt ook telefonisch contact opnemen op +31 (0)6 415 60 260.