web analytics

Nieuws - Streaming Audio

Roon

Rippen met Roon Nucleus na firmware-update

Voor zowel de Roon Nucleus als de Nucleus+ is een nieuwe firmware-update verschenen. Highlight daarvan is dat u met beide apparaten nu ook cd’s kunt rippen.

Google

Ook Google luister met u mee

De VRT heeft ontdekt dat ook Google gesprekken met Google Assistent opneemt, deels bewaart en soms verder laat analyseren door externe partners.

Atoll Electronique

Atoll Electronique compact Streamer MS120

Atoll Electronique heeft een nieuwe compacte streamer in het assortiment. De naam van de nieuweling is MS120 en u kunt er qua bronnen alle kanten mee op.

KEF

KEF lanceert nieuwe accessoires voor LSX

KEF kondigt een nieuw assortiment accessoires aan voor het draadloze muzieksysteem LSX. Hiermee zijn de speakers gemakkelijker dan ooit in huis plaatsbaar.

Lenbrook

Sonos versus Lenbrook: ruzie in de patent-tent

Sonos lijkt op het oorlogspad wat patenten betreft, zo heeft het na Denon nu Lenbrook (van Bluesound) in het vizier. En dat betekent rechtszaken in het verschiet.

Roon

Weiss DAC 5-serie Roon Ready

Het Zwitserse merk Weiss heeft voor zijn DAC 5xx-serie het predicaat Roon Ready in de wacht gesleept. Vanaf nu kunt daarop met Roon aan de slag.

Synology

Synology introduceert compacte DiskStation DS419slim

Synology  heeft de DiskStation DS419slim geïntroduceerd, een NAS met 4 sleuven en ondersteuning voor 2,5”-schijven.

Aggregatoren

Het gevaar van de aggregatoren: dág radio

De webradio-modules van Frontier Siliconzit in een scala aan apparaten en streamers die webradio bieden. En dan gaat het mis bij een van de aggregatoren…

BNR

BNR podcastserie Ben Tiggelaar over persoonlijk leiderschap

Ben Tiggelaar maakt een wekelijkse podcast over persoonlijk leiderschap bij BNR, bomvol interessante gasten en passende thema’s. Welhaast verplichte kost voor professionals.

Teufel

Teufel komt met app voor bediening van Radio 3sixty

De Radio 3sixty van Teufel luistert voortaan direct naar opdrachten die via de gratis app voor Android en iOS worden gegeven, uw smartphone wordt daarmee een afstandsbediening.

Roon

Roon verschijnt op weer meer apparatuur

Roon timmert stevig door aan de weg naar voortdurend succes. Het muziekbeheersysteem is op weer meer apparaten beschikbaar gekomen!

Amazon Echo Show 5, slimme speaker met scherm

Amazon heeft een nieuwe, betaalbare, slimme speaker met aanraakscherm uitgebracht. De Echo Show 5 – gewapend met Alexa – is prima geschikt als wekkerradio.