web analytics

Nieuws - Opinie

Q and A sessie – 29 mei 2020

Het is weer zover! We gaan weer een uutje vrijmaken om uw vragen te beantwoorden! En dat doen we op vrijdag 29 mei om 10:00. Tune in, en stel uw vragen via de chat. Dan pakken wij ze op en beantwoorden ze direct in de live-stream. Efficienter dan dat gaat het naar onze mening niet […]

Alpha Q and A sessie woensdag 20 mei

Woensdag 20 mei om 15:30 (CET) is het weer zover: dan maken we online een uurtje vrij om uw vragen – live – te beantwoorden. Tune in en stel uw prangende audiovraag!

Live Stream Q&A vrijdag 10:00 CET!

Het is weer tijd voor het vragenrondje. Vrijdagochtend zitten we – met koffie in de aanslag – van 10:00 tot 11:00 (CET) helemaal voor u klaar! Dus raap uw vragen bij elkaar en tune in!

Live vragenuurtje vrijdag 3 april

We krijgen veel vragen via de mail. En we beantwoorden ze allemaal. We zijn er immers voor u: de lezer! Het leek ons echter leuk om het eens anders aan te pakken: een live vragenuurtje! Dus vandaag – vrijdag 3 april – gaan we om 10:00 live om uw vragen te beantwoorden. Dus haak in […]

Ken Ishiwata

In Memoriam – Ken Ishiwata (’47 – ’19)

Vandaag is ons het verdrietige nieuws bereikt dat Ken Ishiwata op 25-november in zijn woonplaats in België is overleden. Ken Ishiwata is meer dan 40 jaar lang het boegbeeld geweest van Marantz. Hij is uiteindelijk 72 jaar geworden. 

Een typische NC-hoofdtelefoon: de Teufel Real Blue NC

Eerste keer met een NC-hoofdtelefoon

Als nederig nieuwsredacteur moet je natuurlijk ook wel een beetje bijblijven qua luisteren. Zoals bijvoorbeeld luisteren naar (of met) een NC-hoofdtelefoon.

Michel Legrand overleden

De Franse musicus Michel Legrand overleed 26 januari 2019 op 86-jarige leeftijd. Voor meer dan 250 films verzorgde hij de soundtrack, waarvan sommige liedjes bekender zijn geworden dan de oorspronkelijke film.  Zo is “What are you doing the rest of your life” (1967) een jazz-klassieker geworden; de filmscores van “Les Parapluies de Cherbourg” (1964) en […]

Stereomens óf multichannelmens.

Ik ben een groot liefhebber van stereo in hoge resolutie. En van multichannel. Van allebei! En dan wel specifiek van muziek. Ik kijk nagenoeg geen films, zet heel soms een Blu-ray van een concert op, maar luister vooral veel muziek. In zowel stereo als multichannel dus. Daarmee ben ik in een soort niemandsland terecht gekomen.