web analytics

Nieuws - Muziek

Spotify

Spotify voor nieuwe gebruikers 3 maanden gratis

Spotify heeft een nieuwe kennismakingsaanbieding permanent ingevoerd. Iedere nieuwe gebruiker kan 3 maanden lang kosteloos gebruik maken van de dienst.

Elvis

The Elvis All-Star Tribute Special op NPO 3

NPO 3 zendt komende zaterdag 10 augustus 2019 om 22.10 uur de NBC documentaire The Elvis All-Start Tribute uit, rondom de iconische televisiegebeurtenis uit 1968.

Beastie Boys

Beastie Boys brengen nieuwe 3-inch plaat uit

Gek op vinyl én gek op rariteiten? Check dan zeker even de gloednieuwe 3-inch plaat van de Beastie Boys!

Tims ^ tent

Roxeanne Hazes in Tims ^ tent van de VPRO

Altijd aardig om een artiest beter te leren kennen is een meer diepgravende blik op zijn of haar achtergrond. En waar kan dat beter dan in Tims ^ tent?

Telemann

Ralph Rousseau neemt Gamba Fantasies Telemann op

De Utrechter Ralph Rousseau Meulenbroeks neemt Gamba Fantasies Telemann op, in full surround met high-end apparatuur van oner meer KEF en Hegel.

Buma/Stemra

Buma/Stemra keert recordbedrag uit aan leden

Buma/Stemra heeft in 2018 ruim 180 miljoen euro uitgekeerd aan muziekauteurs- en uitgevers, een stijging van ruim 10 miljoen euro ten opzichte van 2017.

Rockabilly Roundup

Rockabilly Roundup De Mortel bomvol muzikale activiteiten

Op 28, 29 en 30 juni vindt al weer de dertiende editie plaats van Rockabilly Roundup in De Mortel. Back to the fifties dus daar in het schone Brabantse land!

Stan Vreeken

EP ‘SLUMBERLAND’ van Stan Vreeken staat op springen

De EP ‘SLUMBERLAND’ van Stan Vreeken komt op vrijdag 12 juli uit op vinyl én op alle online streamingsdiensten! Ook is hij vaste speler op de Parade 2019.

Dolby

Duizenden nummers ‘omgezet’ naar Dolby Atmos

Dolby en Universal hebben een overeenkomst gesloten die resulteert in duizenden oude en nieuwe nummers in Dolby Atmos surround geluid.

iTunes

iTunes Store van Apple blijft gewoon bestaan

Om de een of andere reden is de aankondiging betreffende het ‘stoppen’ van iTunes als enorm groot nieuws opgepikt afgelopen dinsdagavond. Maar het stopt eigenlijk helemaal niet…

Pinkpop

Top 50 van 50 jaar Pinkpop bij NPO

Pinkpop bestaat dit jaar vijftig jaar en aan dit heuglijk feit besteedt NPO uitgebreid aandacht, met bijvoorbeeld de uitzending Top 50 van 50 jaar Pinkpop.

Harold Arlen

Harold Arlen estate klaagt Apple, Amazon, Google en meer aan

De Harold Arlen estate klaagt een serie aan muziekdiensten aan omdat er volgens hen allerlei illegale kopieën van klassiekers worden aangeboden.