web analytics

Nieuws - Home Cinema - Custom Install

Huawei

Huawei’s eerste tv: de Honor Vision (draaiend op HarmonyOS)

Huawei heeft z’n eerste televisie op de markt gebracht. De Honor Vision draait bovendien op het gloednieuwe besturingssysteem HarmonyOS.

Avinity

Avinity HDMI-kabels voor 8K

Hoewel misschien een beetje overdreven voor thuisgebruik wordt 8K toch stevig gepusht door fabrikanten. En daar horen weer nieuwe HDMI-kabels bij, zoals deze van Avinity.

Dolby Atmos

Virtueel Dolby Atmos voor Pioneer en Onkyo AV receivers

Bepaalde modellen AV receivers van Pioneer en Onkyo krijgen via een firmware-update virtuele Dolby Atmos virtuele hoogtekanalen.

Nubert

Nubert NuBox AS-225 ‘sounddeck’ voor beter tv-geluid

Het Duitse Nubert heeft een nieuwe ‘sounddeck’ uitgebracht voor onder de tv. Een dergelijk apparaat levert – al was het maar vanwege de grotere klankkast – een beter tv-geluid.

Yamaha

Yamaha presenteert soundbars met streaming en Alexa

De nieuwe Soundbars YAS-109 en YAS-209 van Yamaha beschikken over DTS Virtual:X surroundgeluid en streamingmogelijkheden.

Sony

Sony presenteert UBP-X1100ES 4K Blu-ray-speler

Sony heeft een gloednieuwe 4K Blu-ray-speler met high-end specificaties uitgerold. De UBP-X1100ES beschikt onder meer over Dolby Vision.

Shuttle

Shuttle presenteert fanless all-in-one P90U-serie

Als u zelf een mediacenter, streamer of bedieningsysteem voor bijvoorbeeld al uw hifi-hardware wilt opzetten, dan komt de nieuwe Shuttle P90U-serie best van pas.

Micro LED

Micro LED tv’s gaan betaalbaar worden

Goed nieuws voor de liefhebbers van het betere beeld bij hun betere geluid: consumenten-tv’s met Micro LED schermen komen eraan én gaan snel zakken in prijs.

Loewe

Het is over en uit voor tv-fabrikant Loewe

Het Duitse Loewe is failliet en sluit per 1 juli aanstaande de deuren. Vierhonderd werknemers zijn getroffen en inmiddels geïnformeerd over het verlies van hun baan.

Denon

Denon introduceert nieuwe stereo receiver

U luistert nog altijd het liefst naar stereogeluid, maar wilt wel alle opties qua connectiviteit? Dan is er de nieuwe Denon DRA-800H netwerk-receiver.

Sony

Sony kondigt sluiting Engels CD en Blu-ray distrubutiecentrum aan

Sony heeft laten weten het Engelse distributiecentrum voor CD’s en Blu-ray’s te willen sluiten. Dat zou alles met de opmars van streaming te doen hebben.

Optoma

Hifi Studio Number One dealer Optoma 4k home cinema projectoren

Hifi Studio Number One in Leiden is nu authorised dealer van de Optoma 4k home cinema projectoren, dus voortaan kunt u daar terecht voor deze apparatuur.